Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » Автанділ Мдінарадзе: "Я б не сказав, що у нас такий уже серйозний конфлікт"
Автанділ Мдінарадзе:

Автанділ Мдінарадзе: "Я б не сказав, що у нас такий уже серйозний конфлікт"

Президент тернопільської Ниви Автанділ Мдінарадзе в інтерв’ю програмі "Футбол LIVE" на каналі "Футбол1" розповів про те, як команда справляється з фінансовою кризою, про можливі трансфери, підвищення в класі та зміну тренера в команді.

— Яка зараз фінансова ситуація в тернопільській Ниві?

— Наша стратегія така, що ми, по-перше, хочемо не накопичувати подальших боргів. Хочемо почати з нуля, щоб нових боргів у нас уже не було. Через це ми виплатили заробітню плату за березень, зараз готові виплатити преміальні за Динамо-2, щоб поточних боргів у нас не накопичувалося. Ну і, звичайно, щоб потроху почати розраховуватися по старих боргах. У нас є така домовленість з футболістами, по такому циклу ми зараз ідемо, і я сподіваюся, що нас з курсу нічого не зіб’є , і ми будемо так далі продовжувати.

— Наскільки команда зараз укомплектована, і наскільки цей процес доукомплектації може тривати далі?

— Це більше питання до тренерського складу, але, як я розумію, у нас завжди була проблема з нападником. Зараз ми як раз підписали форварда. У нас виникла проблема на правому фланзі: пішов футболіст Шестаков. Через це ми цю позицію закриваєм. Тобто є такі моменти, які ми б хотіли покращувати, але загалом команда практично збереглася, і особливих проблем по лініях у нас нема. Найбільша наша проблема — це фінансова, яку ми хочемо стабілізувати. Поки ми по тому шляху йдемо, але сказати, що наші фінансові проблеми позаду, звичайно, не можна. Є багато напрацювань, різних моментів. Якщо ми цю проблему віришимо, ми доукомплектуємося, і все у нас буде гаразд, в команді не буде ніяких проблем.

— Команда знаходиться недалеко від вершини таблиці. Тобто можна говорити про боротьбу за підвищення у класі?

— Ви знаєте, ми замахуємося на такі серйозні проекти, що, якби ми могли їх реалізувати, можна було б завдання ставити найвищого ґатунку. Звичайно, при такій ситуації про якесь підвищення в класі мови немає. Це наша мрія, десь у думках вона залишається, ми до цього завжди будемо прагнути… Але на сьогодні наша основна задача — стабілізувати ситуацію, дограти друге коло, максимально  розрахуватися з футболістами, щоб у нас не було жодних проблем, і уже ставити нові задачі і створювати нові плани залежно від того, які у нас будуть фінансові можливості вже у наступному чемпіонаті. Головне зараз зберегти команду для Тернополя, це основна мета, і ми все робимо тільки для цього.

— Нещодавно ви жорстко висловилися про тренера команди Ігоря Яворського. Конфлікт вже вирішено?

— Я б не сказав, що у нас такий уже серйозний конфлікт. Це просто ситуація, яка мене не влаштовувала як президента клубу і, може, не влаштовувала його як головного тренера. Через це ми з ним сіли, поговорили і вирішили, що кожен свою футбольну долю буде вибудовувати окремо. Немає якогось жорсткого конфлікту. Я просто не хочу до тієї теми постійно вертатися, бо вже багато говорив, в чому причина була. Ігор Петрович Яворський — досить кваліфікований тренер, у нас не було до нього жодних претензій. Він свою задачу перед клубом виконав, вивів команду в Першу лігу. А після цих усіх останніх нюансів, які були пов’язані з тим, що мені щось не подобається, я прийняв рішення, що буде інший головний тренер в команді. І ми, в принципі, на цьому і погодилися з ним. У нас жодного конфлікту нема. Нормальне спілкування чисто на людському рівні, і я не рахую, що в нас якийсь жорсткий конфлікт.

— Поки що головний тренер вашої команди має приставку в.о. Ця кандидатура тимчасова чи ви все-таки розглядаєте можливість, що від буде далі  готувати команду і відповідати за результат за більш довгий термін?

— Так склалася ситуація в команді, що для багатьох працівників, тренерів і футболістів сьогодні є випробування. Тому що у деяких футболістів з’явився шанс грати на зовсім іншому рівні. Вони можуть зайняти місце тих основних футболістів, які пішли. Таке саме випробування є і для виконуючого обов’язки головного тренера. Богдан Самардак був дуже хорошим футболістом і дуже багато років віддав Ниві. Це людина, для якої ця команда була дуже важлива. І для нього це так само випробувальний період. Поки що мені подобається стиль його роботи. Все залежить від нього. В мене немає мети обов’язково когось шукати чи запрошувати якогось іншого тренера. Як тільки ми зрозуміємо, що цей тренер може виконувати функції головного тренера і у нього буде таке бажання, згода з його сторони, ми сядемо і поговоримо. Все залежить від гри команди. Тобто все може бути.

Дата: 05.04.2014 Джерело: ТК Футбол
Коментарі
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29