Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » Бальчос: Нива ризикує своїм місцем у лізі...
Бальчос: Нива ризикує своїм місцем у лізі...

Бальчос: Нива ризикує своїм місцем у лізі...

Мілетій Бальчос зібрав журналістів, і розповів про новий сезон. Зокрема, "потішив" очільник ПФЛ і тернополян:

"Своя
ситуація у тернопільській Ниви. Якщо пам'ятаєте, з команди було знято багато очок через борги, що довго тягнулися, і вони не оскаржували ці рішення через встановлені процедури. А тепер ось поставили під сумніви ці борги, заперечують їх, і також ризикують своїм місцем у другій лізі..."

"
На жаль, дивують новачки наших турнірів - ФК Тернопіль, СКА, Жемчужина, Бастіон, який вже був членом ПФЛ, і, здавалося б, мав би стати для всіх інших зараз прикладом. А от вони до сьогодні, до цього моменту, не перерахували ще заявочні внески, а дехто - і вступні. Тому, щоб не було таких патових ситуацій, як зараз, ми не будемо більше давати ніяких поступок, максимум - розстрочимо оплату на зовсім короткий строк за умови внесення мінімум 50% необхідних коштів відразу ж. Будемо відверті: якщо клуб з перших кроків не показує бажання і можливостей відповідати професійним вимогам, то як він надалі думає брати участь в турнірах?! Тому є ще два дні - до 13 липня. Інакше ніхто не буде допущений до турніру."

"
Звичайно, треба враховувати наслідки кризи, яка не могла не відбитися на клубах ПФЛ. Та й не тільки на футболі, звісно ж. Але візьміть Прикарпаття, вінницьку і тернопільську Ниви - весь час у цих клубів проблеми, постійно безгрошів'я, боротьба за виживання. Але ж має бути зовсім інакше. Закон про фізкультуру і спорт, який я часто цитую, свідчить, що професійний клуб повинен приносити прибуток. Бачили ви у нас таких?

Помилковим був і шлях існування команд за рахунок держбюджету. Це нікому не потрібно, це безперспективно. Якщо хочете, команди, які покладаються лише на гроші зі своїх мерій або адміністрацій - одразу приречені. Багато зниклих, до речі, існували саме за рахунок таких подачок. Ми повинні формувати нову генерацію клубів - сильних не тільки по складу та інфраструктури, а й по організації футбольного справи, менеджменту.
"

"
У першій лізі на полі може вийти не більше 3 легіонерів в одній команді, у другій взагалі граємо без іноземців. Хоча, будь моя воля, я б цей ліміт взагалі зменшив би. Хоч і до нуля. Подивіться, наша збірна достойно виступила на Євро. Але ж далі - відбір до ЧС, новий відбір до континентальних змагань. А звідки брати зміну?

Тому зараз в список «Б» може бути внесено необмежене число гравців віком до 19 років, до списку «В» - необмежене число футболістів, які підписали з клубом договір на спортивну підготовку. Цим ми стимулюємо впровадження в наш футбол юних гравців, свіжих сил, місцевих талантів.
"

"
Як ви знаєте, у другій лізі у нас буде 2 групи, які цього року зіграють два кола. Далі вони будуть розділені: 6 кращих розіграють вихід в першу лігу, 7 гірших - поборються за виживання А далі - звичний вже плей-офф.

- Ми в цьому році зробимо за російським зразком - те, що наші сусіди робили між РПЛ і дивізіон, - доповнює Сергій Макаров. Команди, які фінішують у першій лізі на 15 і 16 місцях, зустрінуться з другими командами груп другої ліги. Пари сформує жереб. Не забудемо і визначення абсолютного чемпіона. До речі, щоб не грати на «нейтральному полі», а дозволити прихильникам змагаються команд на власні очі побачити вирішальні матчі, ми прийняли рішення проводити плей-офф не в 1 матч, а в 2. Тобто, домашній і гостьовий - кожна з команд зможе прийняти таку важливу зустріч.

- А вже в наступному сезоні, 2013/2014, друга ліга, напевно, стане інший, - розповідає Мілетій Володимирович. - Рішенням ЦС затверджений проект єдиної другої ліги на 20 команд. Ми шукаємо оптимальні варіанти розвитку турніру, щоб підвищити змагальний рівень.
"


Джерело: football.ua
Дата: 12.07.2012
Коментарі
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29