Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » ФК "Нива" наказано жити!
ФК

ФК "Нива" наказано жити!

Все добре, що добре закінчується. ФК «Нива» з Тернополя був як ніколи близько до зникнення з футбольної карти України. Борги президента клубу Степана Рубая та практично відсутня клубна інфраструктура призвели до того, що 13 липня Комітет з атестації футбольних клубів відмовив ТзОВ «ФК «Нива» у видачі Атестата на право участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед професіональних команд другої ліги сезону 2011/2012 рр. А це означало кінець існування такої футбольної одиниці, як «Нива». Але, на щастя, знайшлися люди, які у критичний момент змогли підставити плече та допомогти клубу фінансово.

Насамперед фани мають завдячувати спасінню «Ниви» не тим героям України – аграрникам, про які свого часу говорив тернопільський губернатор Валентин Хоптян, а екс-міському голові Тернополя Роману Заставному, котрий звалив на себе більшу частину погашеного по різних статтях боргу, а також директорові фірми «Професіонал» Олександрові Ярмоленку. При цьому, як повідомив «Номер один» Роман Йосипович, його жест не вказує на те, що він претендує на якісь посади у клубі.

– Ні президентом ФК «Нива», ні перебування в його керівних органах я не планував.  Мої дії були продиктовані одним – допомогти зберегти для Тернополя команду з величезною історією та задля процвітання моєї улюбленої команди – ФК «Тернополь», гравці якої обов’язково мають грати у «Ниві», позаяк більшість з них вже переросли рівень аматорського футболу, – заявив Роман Заставний.

Наразі у владних кабінетах дуже сподіваються, що аграрники, як тільки-но зерно нового врожаю вдасться продати, суттєво допоможуть ФК «Нива», більше того, саме на них зараз робиться основна ставка у підтримці команди в майбутньому.   

Кого ще варто відзначити в якості героя-рятівника «Ниви», так це заступника голови ОДА з гуманітарних питань Петра Гоча та голову Збаразької РДА, в минулому віце-президента ПФЛ Автанділа Мдінарадзе. Саме їм за короткий час вдалося вирішити всі паперові проблеми в Києві. Нагадаємо, що у ФК «Нива» було три дні, щоб подати апеляційну скаргу і домогтися її задоволення. Про радісну новину «Номер один» повідомив рано-вранці в суботу, 16 липня, Автанділ Мдінарадзе, котрий з посиланням на першого віце-президента Сергія Стороженка підтвердив нашим журналістам, що ФК «Нива» останній з українських клубів таки атестовано на сезон-2011/12.  

 «Номер один» стало відомо, що клубом проведена робота з питань погашення заборгованості по заявковим і обов’язковим внескам перед ПФЛ, по розрахунках з ФК «Металург» (Донецьк) та частково по заробітній платі перед працівниками, а саме: ПФЛ – на суму 94 177 гривень; «Металург» (Донецьк) – компенсація за підготовку Ю. Путраша на суму 39  477 гривень; футболістам М. Нікітському та О. Теплому заборгованість по заробітній платі виплачено у повному обсязі, а футболістам О. Теплому, В. Лукашуку, В. Куянову, Ю. Дручику, 
М. Ковальському та Д. Саркісу футбольний клуб «Нива» гарантує сплатити заборгованість у найкоротші терміни, оскільки ці футболісти перебуваються у розташуваннях інших клубів України і навіть за кордоном. Разом з тим, по

 вищеперерахованих футболістах є відповідні заяви у ПФЛ щодо невиплати зарплати, деякі з них добиваються повернути борги через суд, натомість є чимало гравців, які не зверталися по допомогу до футбольних і судових органів щодо своїх кровно зароблених. А тому суми боргу можуть зрости, відповідно до повного вирішення боргових зобов’язань у ФК «Нива» ще далеко. Водночас тішить те, що точку неповернення вдалося пройти, а там, дивись, і все владнається.

Віталій Попович

СТАТИСТИКА

На минулому тижні «Нива» експериментальним складом провела перший літній спаринг. У гостях тернополяни зіграли в основним складом команди Прем’єр-ліги – луцькою «Волинню» і, цілком закономірно, програли, щоправда, з доволі непристойним рахунком – 1:8. Що цікаво, на воротах у суперника стояв тернополянин Руслан Мазур, який перебуває на оглядинах у розташуванні лучан, натомість хет-триком у ворота «Ниви» відзначився ще один наш земляк – Роман Годований.  

«Волинь» – «Нива» Тернопіль – 8:1 (4:0)

13 липня 2011 р. Луцьк. Стадіон «Підшипник». 87 глядачів

«Нива»: Ольшницький (Кантелюк), Лук’янов, Янко (Гринченко), Мельник, Атласюк (Біскуп), Сокіл (Семків), І. Бадло (Мдінарадзе), Гурін (В. Бадло), Полянчук (Наконечний), Козелко, Шелія (Процик).

Голи: Олівейра (9, 10, 12, 60), Пищур (36, з пенальті), Годований (69, 74, 82) – Козелко (71).

 

Календар матчів за участю тернопільської «Ниви» у сезоні-2011/12

1 тур: 23 липня. «Славутич» (Черкаси) – «Нива»

2 тур: 30 липня. «Нива» – ФК «Суми»

3 тур: 6 серпня. «СКАД-Ялпуг» (Болград, Одеська обл.) – «Нива»

4 тур: 13 серпня. «Нива» – «Реал Фарм» (Южне, Одеська обл.)

5 тур: 20 серпня. «Десна» (Чернігів) – «Нива»

6 тур: 27 серпня. «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Нива»

7 тур: 3 вересня. «Нива» – «Кристал» (Херсон)

8 тур: 10 вересня. «Чорноморець-2» (Одеса) – «Нива»

9 тур: 17 вересня. «Нива» - «Динамо» (Хмельницький)

10 тур: 24 вересня. «Скала» (Стрий, Львівська обл.) – «Нива»

11 тур: 1 жовтня. «Нива» – «Украгроком» (Приютівка, Кіровоградська обл.)

12 тур: 8 жовтня. «Єдність» (Плиски, Чернігівська обл.) – «Нива»

13 тур: 15 жовтня. «Нива» – «Енергія» (Нова Каховка, Херсонська обл.)

Джерело: "Номер Один"

Дата: 20.07.2011
Коментарі
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29