Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » ФК «Тернопіль» не збирається бути фарм-клубом «Ниви»
ФК «Тернопіль» не збирається бути фарм-клубом «Ниви»

ФК «Тернопіль» не збирається бути фарм-клубом «Ниви»

Голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян на прес-конференції розповів про стан справ у головній футбольній команді області – «Ниві» та поділився своїм баченням розвитку футболу на Тернопільщині.

– Я знаю, що у ФК «Нива» були проблеми з фінансуванням (борги по зарплаті, не було чим виїздити на матчі, перебої з харчуванням). Але, повірте, сьогодні все змінилося, знайшлися спонсори і практично всі матеріальні питання врегульовані, вирішується проблема придбання клубного автобуса, – сказав Валентин Хоптян.

Водночас Валентину Антоновичу не зовсім зрозуміла позиція міського голови Сергія Надал, який, за словами губернатора, заявив, що не допомагатиме «Ниві», бо в нього є команда ФК «Тернопіль».

– Коли я тільки став головою ОДА, то в мене теж була думка створити новий футбольний клуб і назвати його «Галичина», – заявив губернатор. – Але потім мене переконали вболівальники, прості жителі області, що ФК «Нива» – це народна команда Тернопільщини, розкручений бренд, який має таким і залишитися. Сьогодні ми поставили перед собою мету вивести команду у першу лігу. Це буде не просто зробити, але, заручившись підтримкою серйозних бізнесових структур, вважаю, що нам це вдасться зробити. Водночас ми будемо підтримувати і ФК «Тернопіль». Це молода, перспективна, амбіційна команда. Коли «Нива» вийде до першої ліги, то ФК «Тернопіль» має стати дочірньою командою «Ниви» і буде грати у другій лізі. 

Мер Тернополя Сергій Надал не проти допомоги ФК «Тернопіль» і теж хоче бачити її в другій лізі, але про «дочірність» говорити не хоче. 

– Губернатор продукує дуже багато ідей, тільки я не бачу шляхів їхньої реалізації. Цьогоріч буде створено комунальне підприємство ФК «Тернопіль», адже воно претендуватиме на участь у другій лізі. Що буде з «Нивою»? Хоче губернатор займатися нею – його справа. Якщо він буде допомагати і «Ниві», і ФК «Тернопіль», то ми з радістю цю допомогу приймемо, – зауважив тернопільський мер.

Джерело: "Номер Один"

Дата: 27.07.2011
Коментарі
Хлопці, а толку зараз кричати, щоб гравці ФКТ переходили у "Ниву"? Чи ви вважаєте, що теперішній склад ФКТ може допомогти виходу в 1 лігу? Ніяким чином ні. У команд кардинально різні завдання, і саме під ціль підвищення у класі в "Ниву" запрошуються футболісти відповідного рівня.

Для чого ж тоді ФК "Тернопіль" віддавати гравців у "Ниву". Навряд-чи вони допоможуть команлі виграти лігу - не той рівень кваліфікації. Тоді для чого - щоб вони без ігрової практики гріли "банку" в 2 лізі, а потім за непотребністю були списані, як це свого часу було з Атласюком, Чорним, Пердутою?

Окрім всього про футболістів - так Мазур і Плішка, які зараз грають в "Ниві" вихованці ФКТ. Футболісти ж не товар, щоб їх насильно "віддавати". Якщо "Нива" запропонує хороші умови - будь-який гравець піде в команду вищого рівня.

Навіть якщо ФКТ наступного року піде в 2 лігу, перед ним завдань здобути путівку до першої ліги не буде. Завдання - давати путівку в професійний футбол _тернопільським_ виконавцям.

Кому це може мішати - ніяк не зрозумію...

"Щось тих талантів не дуже-то розхапують в професійні клуби, із ФК Тернопіль, при всій повазі до їх регалій" -

Прем'єр ліга: Роман Годований "Волинь" Луцьк; Пердута Ігор "Ворскла" Полтава; Олександр Ільющенков "Карпати" Львів

І ліга: Мединський Ігор, Сергій Шевчук всі "Динамо-2" Київ;

ІІ ліга: Дубчак Андрій, Клекот Степан, Ціх Ростислав всі "Гірник-Спорт" Комсомольськ; Мазур Руслан "Нива" Тернопіль.
І це тільки за останні 3 роки, а ви говорите не дуже-то розхопують.

Ростік Ціх - ФСК Чортків, аматори, Чемпіонат області.
Ну, та й ще: ні Годований, ні Пердута, ні Ільющ - поки що не є гравцями основи. Тому і не має про що говорити...

як я й казав - дибіли!!! З 2ох неможуть одної зліпити!

А чим ФКТ заважає Ниві? Нічим. А будуть там хороші футболісти, то вони й без статутусу фарм-клубу будуть переходити в Ниву, якщо Нива компенсує витрати на підготовку талантів. І так повинно бути. Інакше нема стимулу для вкладання коштів у молодь.

Добре би було, щоб ФКТ заявився в другу лігу. Більше футболу в Тернополі.

fuuuuuu

От коли Нива вийде в 1 Лігу...тоді можна буде говорити про заявлення ФеКалу в ПФЛ...

згідний

Я в любому випадку проти.
В Тернополі одна команда

Справа в тому, що якщо ФКТ буде командою типу Нива-2 - там мабуть не потрібно окремої юридичної особи,бюджету і т.п.
Тобто якщо це буде одна структура - то я ЗА.

Сказали ж чітко, що Фекатер не буде фарм-клубом. Якщо це була б Нива-2 - то без питань.

Прочитай новину, пан Надал проти пана Хоптяна, і замішують у це футбол. тільки чи Надал дурний чи що? він ж не на вічно прийшов до влади, з такими справами на наступний раз Надала обирати не будуть. Уявіть шо в Шахтаря нема Ахметова, але команда перша у місці, а тут приходить новий мер який думає просунути "Олімпік" на вершину слави, його підтримають? Ні! От хай думає пан Надал що він робить і для чого...

А Шахтар у цей час був у боргах, звичайно неймовірна ситація, але)

Гигиги... я тобі так скажу - якщо вже вдасться уявити, що в Шахтаря немає Ахметова - то тоді легко вдасться уявити і те, що "Шахтар" в боргах :D :D :D

:D
А Донбас-Арену на металолом?)

Якби тренери ФКТ думали про імідж тернопільського футболу,особливо Назаренко,який купу літ відіграв за Ниву,то віддали б 3-4 гравці в Ниву,щоб ті зростали в спортивному плані в безплатну оренду,вони б все рівно мали б право помагати ФКТ в студетській лізі на Україну.

Комунальне підприємство ФК "Тернопіль" - це дуже цікаво. Тобто гроші із бюджету міста, тобто - ваід платників податків, тобто - ВІД УСІХ ТЕРНОПОЛЯН - підуть на ФК Тернопіль. Ну, я перепрошую, а якщо я НЕ МАЮ БАЖАННЯ платити ФК Тернопіль?! З чого він взяв що це цікаво всьому місту, аматорська команда, котра грається в пісочниці із дітьми в "великий футбол", і завойовує дежурні чемпіонства на область? Ви підіть пограйтеся із дорослими, там стане ясно, хто в що горазд... Щось тих талантів не дуже-то розхапують в професійні клуби, із ФК Тернопіль, при всій повазі до їх регалій.

Той Надал вже запарив. Може вже б закрив нарешті ротяку... Бо на наступних виборах можна буде не заявлятися навіть, з такими баченнями на життя...
ФК "Мерія" хай заснує ще... Сам ж в ворота стане - ніхто гола не забє - як можна - по меру копати мячем...

Да, Надал вже починає за...вати ...

Та ложив я на того Надала :(

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29