Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » Гарячий матч у холодну зливу. «Прикарпаття» 1:1 «Нива»
Гарячий матч у холодну зливу. «Прикарпаття» 1:1 «Нива»

Гарячий матч у холодну зливу. «Прикарпаття» 1:1 «Нива»

null

"Прикарпаття" - "Нива" 1:1

Голи: Слука 42 (автогол) - Городецький 56

«Прикарпаття»: Локатир, Мельничук, Лебединець, Бут, Барчук, В. Мельник (Стоцький, 30), Боришкевич, Ревуцький, Іванишин, Бровкін (Маковійчук, 80), Микуляк (Цкарозія, 60).

«Нива»: Ільющенков, Слука, Лівіцький, Петрик, Р.Мельник (Федосенко, 52), Дуда (Вербний, 61), Єжижанський (Сокіл, 11), Вонс, Городецький, Беркита, Мищишин

Попередження: Бут, 7, Городецький, 25, Мельничук, 63, Ревуцький, 85, Беркита, 90+2.

За дещо інших обставин 21 квітня 2010 року для івано-франківської команди було б позначено червоним кольором. Річ у тім, що саме в цей день 70 років тому свій перший матч зіграв місцевий «Спартак», який згодом приніс нашому регіону гучну футбольну славу. Однак нині ситуацію у франківському футболі така, що не до ювілеїв. Та й сьогоднішнє «Прикарпаття» не є прямим спадкоємцем «червоно-білих». Ті, до речі, свою прем’єрну гру виграли у земляків з «Локомотива». Якщо не помиляюся, з рахунком 3:2.

Перемога дуже була потрібна й «Прикарпаттю». Настільки, що керманичі клубу пожертвували грою в Севастополі, відправивши туди «дублерів». Хоча, там і основі нічого не світило... У матчі з лідером одразу п’ятеро гравців «Прикарпаття» дебютували в першому дивізіоні. Звісно, ніхто з них на матч із «Нивою» не вийшов. Такий хід мав би зробити прикарпатців свіжішими напередодні дуже важливого двобою з сусідами як по турнірній таблиці, так і географічно. Але хитрі маневри франківцям не допомогли, як, між іншим, і «Севастополю», який проти «Прикарпаття» теж «крутив» зі складом.

Щодо «Ниви», то вона напередодні двобою дозаявила трьох новачків. Щоправда, в старті вийшов лише Роман Дуда, а Юрій Федосенко і Володимир Вербний вийшли на поле у другому таймі. І, мабуть, каші не зіпсували.

Прихильники обох команд вже й забули, коли їх улюбленці востаннє перемагали. Тож давайте пригадувати. «Прикарпаття» востаннє робило це 23 вересня минулого року в домашньому поєдинку з «Арсеналом» (2:0). «Нива» не перемагала з ?? жовтня - ?:? дома з «». Відтак безвиграшна серія перших налічувала 13 матчів (з них тільки дві нічиї!), другі обходяться без вікторій в 10 поєдинках поспіль (і лише одна мирова). Матч на стадіоні «Рух» продовжив ці сумні серії. А які тут колись були міцні самобутні команди. Здається й зараз вболівальники зі стажем без зупинки назвуть тих, хто грав, приміром, наприкінці 1980-х. Що не ім’я, то легенда...

Суперникам важко було відмовити у бажанні досягти позитивного результату. Тільки-от майстерності аутсайдерам все ж таки бракувало. Гра, хоч і проходила жваво, велася між штрафними майданчиками. За таких умов не зайвими були б дальні постріли, та ними послуговувалися лише гості. У цьому компоненті впродовж матчу виділявся Беркита. Двічі Локатирю, аби відвести загрозу своїм воротам, довелося демонструвати власну майстерність. На 71-й хвилині м’яч від рук голкіпера навіть влучив у стійку.

На той момент рахунок вже був 1:1 і періщив сильний дощ. А розпочиналося все досить спокійно, під сонячним промінням. Коли на зелений газон впали перші краплини дощу, господарі відкрили рахунок. Після флангової передачі Миколи Ревуцького Богдан Слука зрізав «снаряд» у власні ворота. Зазначимо, що за спиною оборонця вже чатував хтось з франківців, тож м’яч все одно полетів би в ціль. Напевно... До перерви гості ще встигли виконати два небезпечні кутові, але франківці відвели загрозу.

На початку другого тайму господарі затисли «Ниву» на її половині. Ну от, подумалося, й дається взнаки те, що франківці «пропустили» попередній тур. Якби ж то... Тернополяни несподівано заграли у швидкий комбінаційний футбол. І вже зовсім скоро встановили паритет. Гол був схожим на той, що забивали франківці. Тільки передача з правого флагу пішла верхом, і ніким не прикритий, найвищий серед гостей Віталій Городецький спокійно переправив м’яч у сітку. Гра гостей й надалі виглядала більш привабливою. Як мовилося вище, вони регулярно обстрілювали ворота гостей здалеку. Натомість у франківців нічого не клеїлося. Та й азарту у гостей було більше. Нічию вони цілком заслужили.

Нещодавнопризначений наставник «Ниви» Едуард Павлов відзначив обох суперників насамперед за старання. Тернополяни перебувають нині у пошуках оптимального поєднання гравців. Дошкуляють команді травми, через що вже на 11 хвилині довелося замінити Єжижанського, який, між іншим, є вихованцем франківського футболу (торік виступав у першості області за «Чорногору-Ніку» з обласного центру).

Забитий за допомогою суперника м’яч зіграв з «Прикарпаттям» злий жарт, вважає наставник команди Сергій Пташник. Гравці чомусь подумали, що справу зроблено. Найболючішими для тренера є дії нападників. А загалом... Як «Прикарпаття» готувалося до сезону, так і грає. Складається таке враження, що гравці після 30-35 хвилини тайму зупиняються.

Далі «Прикарпаття» вирушає у спарений виїзд за маршрутом Чернігів - Харків (в першій столиці прикарпатці зустрінуться з місцевим ФК, за календарем ця гра мала відбутися ще в липні минулого року!!!), а потім на них очікує домашнє дербі з «Енергетиком». І все це за вісім діб!

Володимир Горощак, спеціально для UA-Футбол
Дата: 21.04.2010
Коментарі
Післяматцева прес-конференція та фото з гри у Франківську http://www.karacool.com.ua/

Приємно здивований. Ех, чим дідько не жартує, може не вилетемо.

Коментар івано-франківського вболівальника з UA-football

сам матч складався з двох різних таймів, і двох періодів - до і під час дощу. Перший (сухий і сонячний) тайм виграло Прикарпаття, грали зібраніше, гостріше, технічніше, у Тернополя мало, що виходило. Вийшло тільки в свої ворота забити - автогол, і тільки франківці повели в рахунку почалася злива, з штормовим вітром, закінчився перший тайм.

В другому Прикарпатців ніби хтось підмінив, не виходило і кілька пасів точних зробити. Натомість Нива змінилась в кращу сторону, почали перегравати наших на всіх ділянках поля, і питання голу не забарилось. Після подачі кутового, франківці винесли мяч в центр поля, де його підхопив наш нападаючий, але так незграбно що захисник Ниви швидко забравши мяч розпочав атаку правим флангом, навіс - гол головою. Цілком заслужений. Була ще в тернопільчан бокова стійка, кілька небезпечних ударів здалеку.

Центр Ниви значно сильніший і мобільніший від нас, а от краї однозначно слабші, як і захист. Перемогу Прикарпаття сьогодні не заслужило, інтрига залишається. у Ниви є всі шанси залишитись у першій лізі


Значить, Ниві треба підсилювати захист. Але зараз про це говорити вже марно. Павлов і так робить максимум...

Що за Дуда замість Бінкина появився?

Черговий новачок. Бінкіна трохи повозили динамівці, і штрафні з його флангу постійно били, і пеналь він заробив - мабуть тому поки що його і прибрали із основи

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29