Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » Ігор Біскуп: "Завдання "Ниви" - виступити гідно в домашніх матчах"
Ігор Біскуп:

Ігор Біскуп: "Завдання "Ниви" - виступити гідно в домашніх матчах"

Ігор Біскуп є справжньою легендою тернопільського футболу. Та що там легендою патріотом тернопільської «Ниви». За неї він відіграв 18 років, як гравець. А нещодавно його було призначено новим головним тренером «Ниви». Напередодні поновлення футбольних баталій у другій лізі кореспондент «Спортивки» поспілкувався із коучем «Ниви».

- Нашим першочерговим завданням, - бере слово Ігор Іванович, - виступити гідно в домашніх матчах. Так бимовити, не розчарувати своїх вболівальників, а навпаки потішити змістовною грою та результатами. В принципі цього року завдання виходу в першу лігу перед нами не стоїть. А от на наступний сезон, мабуть, буде стояти питання виходу в першу лігу. Зараз же нам треба награвати той склад, який зараз є у «Ниві» на майбутнє. Треба переглянутми молодь, проаналізувати гру по різних позиціях в команді. Щоправда, дуже великого вибору з чого вибирати немає. Передусім це зв’язано з тим, що дозаявка гравців вже закінчилася. Маємо те, що є. Нам вдалося зберегти той склад молоді, який був і ще декілька футболістів додамо. Бо зараз ми маємо право дозаявити лише тих футболістів, які перебувають на контрактах в інших команд, тобто ті, які не підійшли іншим командам. Тобто ті футболісти, які є вільними агентами. Та й на відміну від інших команд другої ліги, ми почали тренуватися набагато пізніше.

- У ЗМІ нещодавно промайнула інформація про те, що в "Ниви” незабаром появиться фінансова підтримка. Можете цю інформацію підтвердити, або ж спростувати?

- Фінансова підтримка буде від губернатора Тернопільської області Валентина Антоновича Хоптяна, вірніше від його вказівки. Це, до речі, з його ініціативи і саме завдячуючи йому команда більш-менш стабілізується, бо вже й тренувальну базу в Гаях запустили. Щоправда, там ще є невеличкі нюанси, але сподіваюся, що в процесі роботи це все вдасться налагодити. Тому постараємося виходити на той рівень, на якому б мала бути тернопільська "Нива”.

- Як прокоментуєте ексцес, який трапився на центральному стадіоні Тернополя, коли під час демонтації впало табло. Домашні матчі "Нива” проводитиме на цьому стадіоні?

- Наскільки мені відомо, ситуацію із проведенням домашніх матчів "Ниви” на центральному стадіоні Тернополя узгодили. Міська рада дала згоду. Та й в принципі "Нива” вже протягом 20 років грає на центральному стадіоні. Для чого тоді, скажіть будь ласка цей стадіон, якщо там команда не буде виступати. Адже "Нива” – це основна команда Тернопільської області. На сьогодні деякі труднощі існують, але сподіваюся, що з часом їх ставатиме все менше і менше. А стосовно табла нічого вам не можу сказати. Мені відомо тільки те, що там була якась аварія. Можливо, крани не тої, що потрібно потужності підібрали. А так, на скільки мені відомо, по стадіону там все нормально.

- Те, що команда в період зимової паузи проводила мало спарингів відчутно вплине на результати "Ниви”?

- Так, ви праві. Все-таки ми мало часу тренувалися. Менше місяця. Не було таких, як годиться належних умов. Команда на тренувальні збори не виїжджала. Це в сезоні нам відгукнеться. До прикладу, якщо взяти "Моршин”, то ця команда двічі їздила на тренувальніф збори в Туреччину. Та й інші команди другої ліги набагато раніше від нас розпочали підготовку до чемпіонату. В такий короткий термін, що ми тренувалися нам буде важко, але попри це ми будемо старатися.

- Після зимової паузи "Нива” проведе першу гру проти іллічівського "Бастіона”, який знаходиться серед лідерів другої ліги. Особливе налаштування на команду з числа лідерів буде?

- В нас нема прохідних ігор. На кожну треба налаштовуватися і вийшовши на футбольне поле цілковито віддаватися грі. Не треба робити ніяких поблажок, не залежно від того, чи команда на першому місці, чи на останньому. Треба виходити з психологією переможця і добиватися результатів. Ви розумієте, можна й програти ігри, але залежить як. Якщо безвольно програє команда, звісно, що це прорахування десь і тренера і в психологічному плані тренер не зумів налаштувати на бойовий лад. А так, я кажу, хотів би, щоб мої хлопці виходили на кожну гру, як на останній бій і віддавали себе повністю грі.

- З вашої тренерської точки зору, проаналізуйте ситуацію навколо тренерських перипетій національної збірної України. Хто повинен бути тренером: Калітвінцев, Блохін, чи іноземний фахівець?

- На мою думку, в Олега Блохіна заслуги є. Він досвідчений тренер. Це кандидатура №1. Як-не-як під його керівництвом було досягнуто восьмого місця на чемпіонаті світу. А тим паче, зараз в домашніх стінах він, сподіваюся, зуміє знайти важелі для комади, щоб вдало виступити на Євро-2012.

- А як вплине тренерська невизначеність на збірну України?

- Ті футболісти, які потрапили до списку збірної України є професіоналами. Їм не потрібно багато підготовки, вони самі відчувають цей момент. Вони повинні використати той шанс, тим паче у себе вдома на Євро-2012, який їм випав. Гра проти Італії показала, що проблеми є. Однак, не треба забувати і про проблеми зі складом – Чигринський травмований, Шевченко не грав… Це футболісти високого рівня. Хороше враження справляє гравець "Дніпра” Коноплянка, який, щоправда, зараз траму отримав. Якщо ці футболісти будуть в строю, то результат буде кращим.

 

Мстислав Коцький-Боб'як, galsports.com

Дата: 15.04.2011
Коментарі
Гідно взагалі тупе слово. Дуже схоже до того, в якій ситуації зараз Нива)

Гідно - це таке розтяжиииииииииииииме поняття...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29