Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » Як зміниться Тернопіль до Євро-2012?
Як зміниться Тернопіль до Євро-2012?

Як зміниться Тернопіль до Євро-2012?

Плани у тернопільської влади грандіозні, але чи будуть вони реалізовані

Менше року залишилось до проведення Євро-2012. Тернопіль, за попередніми даними, отримав право прийняти футбольний чемпіонат в якості тренувальної бази. Хоча це питання остаточно ще не вирішилося, попри те, для міста це чудова можливість заявити про себе. Однак щоб котрась збірна-учасниця Євро вибрала саме Тернопіль своєю тренувальною базою, потрібно докласти чимало зусиль.

Курс підготовки міста до чемпіонату визначила Національна агенція з організації Євро-2012. Мова йде про наявність спортивних об’єктів, розвиненої інфраструктури, в тому числі готелів та закладів харчування, доріг, благоустрою, готовність медичної галузі тощо. Наразі місто готується до Євро тільки за кошти місцевого бюджету. З 2009 року освоєно майже 4,6 млн. грн. Попереду ще більше витрат, адже левова частка проектів поки що не реалізована. Про перспективи, проблеми підготовки та майбутні перетворення Тернополя у рамках проведення чемпіонату читачам «Номер один» розповів голова робочої групи з підготовки до „Євро-2012”  Леонід Бицюра.

На центральному стадіоні конкурують «Ватра» та Philips

Наймасштабніші перетворення у рамках підготовки до чемпіонату чекають на центральний стадіон. Спортивний об’єкт стане серцем живого організму, який у комплексі забезпечить туристів та футболістів усім необхідним. До останнього часу основна увага була звернена на реконструкцію трибун. Наразі вирішується питання придбання табло, сидінь та освітлення.

Щодо табло розглядають кілька варіантів, однак все залежить від суми, якою володітиме місто. Перший – це табло, яке дозволить вести відеотрансляцію. Інше –- тільки показуватиме час, рахунок та статистичні дані. Різниця між обома варіантами у десятки разів. У міській раді схиляються до першого варіанту, однак наразі коштів на таке придбання немає. Якщо фінанси не надійдуть, доведеться задовольнятися малим. Свої варіанти цифрових технологій пропонують виробники з Харкова та Дніпропетровська, однак міське керівництво ще не визначилось. Також невирішеним залишається питання освітлення стадіону.

– Свої послуги пропонують два потужних виробники – «Ватра» та Philips. Перший провів розрахунок на 2 млн. грн., інший – на три.  Philips обслуговує всі об’єкти, пов’язані з Євро-2012.  Виробник встановлює обладнання потужністю 1400 люксів, а «Ватра» – всього 1200 люксів. Окрім потужності, є інші характеристики освітлення, однак вирішальну роль у виборі виробника знову ж таки зіграють кошти, – пояснює Леонід Бицюра. – Міська рада чекає на чергову сесію обласної ради, на якій обіцяли виділити 8,9 млн. грн. на підготовку обласного центру до Євро-2012. Справа в тому, що коли ОДА формувала перелік об’єктів області пріоритетних для фінансування, нашу заяву щодо центрального стадіону не прийняли. У перелік увійшли найрізноманітніші об’єкти з районних центрів, натомість об’єкти тернопільської громади у цей перелік не потрапили. Міська рада подавала не тільки спортивні об’єкти, а й господарські, однак марно. Невирішеним залишається питання щодо заміни сидінь на центральну стадіоні. Спершу їх мали замовити у Польщі. Однак кріплення стільців не підходить для механізмів, змонтованих на міському стадіоні. Отже, їх або потрібно переробляти, що потягне додаткові витрати, або шукати інших виробників. Нинішні сидіння не відповідають високим стандартам Євро-2012. Натомість ряд районів уже звернулися у міську раду з проханням передати їм сидіння, адже після косметичної реконструкції їх можна повторно використовувати.

За матеріалами: Номер один

Дата: 18.08.2011
Коментарі
збірній, яка тренуватиметься у тернополі, без різниці, які стільці і табло. поле поремонтуйте, а то воно трішки горбате.

Щоб "поремонтувати" поле - потрібно нафіг вирізати всю траву, новий підстильний шар давати. Хто цим буде займатися?
А головне - де буде грати Нива?
Де буде грати Тернопіль і тп?

Так ото ж. Хто захоче тренуватися на "горбатому" полі?

Та нічо воно не горбате)
Ви реально поганих просто не бачили)

В тому то й сенс, що їх в першу чергу цікавитиме стан газону, комфортні роздягальні і душові, зручне розміщення в готелі, а не те, якого розміру табло і якого кольору стільці.

Мене не цікавить, що думатимуть про нас якісь там хорвати чи москалі.
Мене цікавить СТАДІОН. Значно важливіше для ГЛЯДАЧА - зручні крісла, накриття та табло. Комфорт, панімаєш.

Не повіриш - мене так само. Себто дійдемо висновку, що під "шумок" підготовки до тернопільського стадіону, як тренувальної бази однієї із команд-учасниць Євро-2012, наші можновладці вирішили вибити грошей для ремонту стадіону (який давно вже потребував ремонту). Ні, я якби не проти, навіть дуже за, тільки не треба плутати одне з іншим.

Про заміну газону - взагалі ніхто ніколи не говорив. Принаймні, я не чув.

але ж хочеться найкращого :)

ну, в принципі, вроді ж 1200 люкс - допускається УЄФА? То може дати заробити рідній "Ватрі"?

підтримую попереднього оратора. а ви бачили, яка картинка на "пересвічених" 1400 стадіонах? так разить, що ґвавт.

Звичайно! Вкладенні в освітлення кошти частково повернуться у вигляді податків до міського бюджету та заробітної плати тернополян робітників Ватри. Правда ходять чутки, що влада міста зацікавлена щоб тендер виграв Софіт-люкс(компанія посередник, представник Філіпса). Одним словом подивимося хто виграє тендер і тоді буде видно - чи наші свободівці патріоти міста..

За перевіреною інфою - на 99% цим займатиметься Ватра.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29