Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » "Харків" - "Нива" 1:0. Прилетіли! Ой, пробачте - прОлетіли...

"Харків" - "Нива" 1:0. Прилетіли! Ой, пробачте - прОлетіли...

"Харків" – "Нива" 1:0

Гол: Корольчук, 16 (пен)

"Харків": Ходанович, Литвиненко, Бородавка, Лебединський (Тарасов, 46), Можаєв, Корольчук (Афанасьеє, 89), Грінченко (Нагинайлов, 81), Черніков, Іванченко, Сірик (Рижих, 62), Жеребцов (Скляр, 73)

"Нива" Ільющенков, Лівіцький, Грінченко (Вербний, 88), Петрик, Мельник (Ключик, 90), Жданов, Городецький (Слука, 75), Сокіл, Вонс (Кормило, 31) Шаповал, Кавійчик (Задойко, 70)

Попередження: Бородавка - Грінченко, Мельник, Сокіл

Пропонуємо Вашій увазі точку зору журналістів сайту "Дев'ятка". У зв'язку із тим, що "Дев'ятка" уже стала "Дєвяткай" - ми здійснили творчий переклад. Сподіваємося, все коректно. Як-то кажуть - слава Україні...

На фото (легендарний karacool.com.ua знову поїхав на виїзд за тисячі кілометрів, респект...) - навіть такі вболівальники, на жаль, не допомогли команді... (www.fcnyva.at.ua)

Поразка "Харкову" вже стала визначальною для турнірних планів тернополян. Дебют Сергія Шиманського на посаді головного тренера поки нічим особливим не відрізнився. За всю гру не було видно, за рахунок чого "Нива" може розраховувати на очки в поєдинку проти безпосереднього конкурента за 17-ий рядок.

Стартові хвилини поєдинку на стадіоні "Динамо" залишилися за господарями. І цілком закономірно достатньо швидко "городяни" повели в рахунку. Після провалу центру захисту гостей тет-а-тет з голкіпером "Ниви" виривався Сірик. Олександр Ільющенков зумів зупинити прорив форварда гостей тільки за рахунок порушення правил. Пенальті точним ударом реалізував Корольков.

Час йшов, а картина гри не мінялася. Свої моменти у господарів не реалізували Жеребцов і той же Сірик. Свою першу можливість відновити статус кво гості втратили на 41-й хвилині. Достатньо несподіваний удар через межі штрафний від Шаповала прийняла на себе штанга воріт Ходановіча.

Після перерви домінування "Харкова" вже стало тотальним. Але по такій грі "Нива" першою в таймі втратила чудову можливість відігратися. Захист господарів "забув" про Романа Мірошника, але той свій момент втратив, із вбивчої позиції пробивши значно вище воріт.

А ось "Харків" після цього втратив цілий ряд вигідних можливостей подвоїти перевагу. На 60-й хвилині Сірик отримавши м'яч спиною до воріт зумів розвернутися, але на щастя гостей, удар у нього не вийшов. Через сім хвилин вже Олександр Ільющенков продемонструвавши відмінну реакцію, врятував "Ниву" від неминучого гола після виходу сам-на-сам Жеребцова. Через ще чотири хвилині на побачення з кіпером гостей вже виходило двох гравців - Грінченко і Жеребцов. Але перший затягнув з ударом, дозволивши Ільющенкову вибити м'яч у нього з-під ніг прямо на Рижика. Останній пробивав вже в порожні ворота, але "Ниву" врятувала поперечка.

Ще один відмінний момент "Харків" втратив вже на останніх хвилинах. Захист гостей упустив Скляра, який  вийшовши сам на сам з кіпером не зумів відправити другий м'яч до воріт тернополян.

От і все. "Нива" за весь другий тайм нагадувала про себе лише вкрай неточними ударами з-за меж штрафної у виконанні Сокола. В цілому - повністю закономірна перемога "Харкова". Вони ще зберігають чисто теоретичні шанси зберегти прописку в першій лізі.

А ось тернополяни вже де-юре в другій. Тепер підопічним вже Сергія Шиманського варто тільки не повторити анти-рекорд встановлений командою в 2002 році - 13 очок в 34 поєдинках. Щоб це не трапилося, в наступних трьох матчах "Ниві" потрібно узяти хоча б три очки. Ось тільки з такою грою - віриться в це важко...  А значить - бути новому анти-рекорду.

Олег Маркевич, спеціально для devyatka.com
Дещо веселіше читати про наш виліт на сайті "уа-футболу", тож, спробуємо підсолодити гірку пілюлю...

Тільки перемога над «колегами» по нещастю залишала «городян» Харкова хоч теоретичні шанси на порятунок. Будь-який недобір дорогоцінних балів (до слова, це в рівному ступені відносилося і до гостей з Тернополя) де-юре понижував команду в класі. Як наслідок, на гру господарі вийшли з хорошим ігровим настроєм і завзяттям. Правда, відразу, образно кажучи, узяти бика за роги їм не вдалося: гості з не меншою самовіддачею включилися в опір, і на полі зав'язалася більш-менш рівна боротьба. На стороні малиново-зелених     була лише невелика територіальна перевага.

Але все-таки бажання господарів поля зіграло свою роль. На 16-й хвилині їх форвард Сірик був виведений партнерами в хороший рейд в штрафну «Ниви», і Ільющенкову нічого іншого не залишалося, як тільки зфолити на ньому. Арбітр Юрій Фощій з Черкас без роздумів вказав на 11-метрову відмітку. Штатник «Харкова» Корольчук пробив з «точки» упевнено і холоднокровно - 1:0.

Поведя в рахунку, харків'яни трохи перевели дух і зітхнули, в цілому, з пристойним полегшенням. Проте з часом в їх діях з'явилися надмірна утихомирена і спокій. Ймовірно, дехто з гравців вже повірив в підсумкову перемогу. А дарма. Тернополяни хоча і замикають таблицю, але атакувати уміють. І незадовго до перерви потужність «Ниви» в атаці продемонстрував Жданов, який відмінним "плотним" ударом здалека перевірив стійку воріт «Харкова». До господарів після цього дійшло, що почивати на лаврах ще рано. А раз так, то вони додали в русі і перед самою перервою стараннями Жеребцова упустили два розкішні моменти, щоб оформити супернику гол в роздягальню. В першому випадку форвард господарів вмудрився з меж воротарської (!!!) пробити вище, а в другому - вклав в удар явно не всю свою силу.

Не розвинувши перевагу перед відпочинком і отримавши, мабуть, хороший втик в роздягальні, «городяни» з відновленням гри знов помчали на штурм володінь Ільющенкова. І так вони побігли вперед, що, деколи, за оборону «Ниви» ставало боязнь. На 54-й хвилині лише самовіддана гра Лівіцкого дозволила Жеребцову заробити кутовий, а не відрізнитися. Розиграш корнера зобов'язаний був завершувати Тарасов, але пробив він головою з гострого кута не в ціль, а якраз уздовж лінії воріт. На 66-й хвилині Жеребцов не реалізував вихід наодинці з голкіпером гостей, завдавши завершального удару в нього. Через хвилину Рижих з району 11-метрової відмітки попав в хрестовину, а потім на добиванні головою не знайшов вільного містечка у воротях гостей.

Реалізуй харків'яни хоч один з цих моментів, залишок матчу перетворився б на порожню формальність. Але Ільющенков утримав свої ворота на замку, чим, ймовірно, підштовхув партнерів на дії у відповідь. В результаті, починаючи десь з 73-й хвилині, тернополяни помітно активізувалися і зуміли перевести гру на половину поля господарів. І однією лише активністю вони не обмежилися. Сокіл, Комило і знов Сокіл протягом п'яти хвилин з невеликим хоча і неточними, але, в цілому, неприємними ударами порушували спокій голкіпера «Харкова» Ходановіча.

Запал у гостей закінчився в заключній п'ятихвилинці, і на 86-й хвилині їх за це ледве не покарав Скляр. Партнери вивели його на відмінне рандеву з Ільющенковим, але він, як і Жеребцов в середині другого тайму, пробив в голкіпера. Задойко тут же відповів дальнім ударом - вище. А вже в компенсований час гості, заробивши штрафний біля лівого кута «карного» господарів, мали непогану нагоду потягти за собою в пучину другої ліги і «Харків». Шаповал подав сильно і точно на Лівіцкого, але той справу до удару не довів, випустивши м'яч за лицьову лінію поля.

«Городяни» виграли, і продовжують ефемерну гонитву за «Прикарпаттям». Чи вийде щось путнє з цього, взнаємо в найближчу суботу, 29 травня. Івано-франківцям вистачить і нічиєї в домашньому матчі з «Дністром», щоб «Харків» прослідував по шляху «Ниви».

Микита Забавний, спеціально для UA-футбол

Дата: 24.05.2010
Коментарі
З серпня починаються матчі 2 ліги.

Коли починаються ігри в другій лізі?

Маємо те, що маємо...
А Бородавку потрібно дописати в склад...

Класний заголовок! champion22 cmampion

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29