Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » Хто зайвий?
Хто зайвий?

Хто зайвий?

nullВчорашнє засідання ПФЛ все ж засвідчило, що остання команда, яка могла зійти з дистанції турніру (тернопільська „Нива”), все ж стартує весною.

Таким чином залишається вже дві частини турнірної таблиці, у яких очікує боротьба не на життя. Мова звичайно, про два місця у Прем’єр-лізі, і боротьба у нижній частини таблиці. Саме там три команди, якщо не станеться нічого радикально сенсаційного, розіграють „третього зайвого”, який і залишиться у першій лізі. 

Звичайно, тут в силу може вступити ще й третій чинник. Першу лігу не залишить ніхто, через її реорганізацію. Поки немає офіційної інформації стосовно такого, цілком ймовірного до речі кроку припустимо, що все-таки дві команди понизяться у класі, і спробуємо оцінити їх шанси. 

Об’єктивно дивлячись на речі – наразі всі три клуби („Нива”, „Прикарпаття”, „Харків”), за спиною яких не один зіграний сезон у вищій лізі зараз видаються різнорідними організмами у порівнянні із іншими клубами їх ліги. 

ФК „Харків” проходить свою фазу реорганізації. Почесний президент харківського клубу Віталій Данілов поставив перед клубом конкретну ціль – організація нового колективу на базі харківських вихованців. А так як процес цей доволі довготривалий, зараз можемо спостерігати проміжний результат. 

Не факт, що є підстави очікувати інших результатів і у весняній частині змагань. Єдиний плюс колективу – збережений кістяк та зіграний, який формує основний склад. Все інше, наразі очікує кращих часів. Доволі яскраво це продемонстрували і товариські матчі харків’ян. Приємно у стані цієї команди дивує прес-служба і веб-сайт, який попри всі негаразди регулярно оновлюється. 

Тернопільська „Нива” стала, мабуть, найбільш обговорюваною в міжсезонні командою ліги. Точніше навіть не сама команда, а її проблеми. Тепер, коли зелене світло виступам команди фактично дане, постає одне запитання – ким грати? Головна ударна сила клубу покинула клуб. Павло Малий та Ігор Семенина перейшли в „Фенікс-Іллічівець”, Роман Годований – у „Волинь”, Юрій Путраш в „Оболонь”, Ярослав Захаревич повернувся у „Арсенал”, Степан Боргун – у „Кримтеплицю”... Догравати сезон команда скоріш за все буде місцевою молоддю. Які шанси за таких умов втриматись у першій лізі судіть самі. Навіть, якщо внесок „Нива” все ж сплатить, залишаються численні заборгованості перед колишніми гравцями, точної суми яких не розголошено. А отже проблеми у питанні існування клубу залишається відкритим. 

Схожі проблеми зі складом і в „Прикарпаття”, хіба що заборгованостей нема. А так – тієї основи, що грала у команді восени вже немає. Ігор Худоб’як перейшов у стан лідерів першої ліги, „Севастополя”. Немає вже в команді Сергія Зелді, Ігоря Гребінського та Олександра Зарицького, Івана Щеглюка. Рятувати ситуацію будуть гравці „Факела”. Все та ж місцева молодь. 

Фактично, друге коло у нижній частині турнірної таблиці проходитиме як боротьба місцевої молоді. От тільки чия з них буде більш спроможною продемонструвати результат – харківська, тернопільська чи івано-франківська? Харківський хоча б зігрався за час першого кола, іншим двом доведеться це робити з нуля. 

Вряд-чи варто судити силу клубів по передсезонних зборах. Харківський клуб фактично проводив його у рідних стінах, у поєдинках проти обласних клубів. І робив це зі змінним успіхом. По двох поєдинках із друголіговими „Полтавою” (0:2), та „Сумами” (2:1) ситуацію оцінити складно. 

Ще складніше із західноукраїнськими аутсайдерами. „Прикарпаття” провело лише один збір, за який команда зараз грає на „кубку Підгір’я”. А от „Нива” як таких зборів, фактично не проводила. Поки що саме останні і є найбільш „темною конячкою ”. Чого чекати від команди, яка не зіграла за час зимової перерви жодного матчу на нормальному газоні?.. Запитання риторичне

Олег Маркевич, devyatka.com

Дата: 05.03.2010
Коментарі
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29