Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » Кубок України: «Кремінь» 0:1 «Нива». На цей раз шедевр від Загинайлова! + ВІДЕО
Кубок України: «Кремінь» 0:1 «Нива». На цей раз шедевр від Загинайлова! + ВІДЕО

Кубок України: «Кремінь» 0:1 «Нива». На цей раз шедевр від Загинайлова! + ВІДЕО

Тернополяни у півсили обігрують кременчуцький "Кремінь" та крокують до 1/16 Кубка завдяки шедевральному удару Сергія Загинайлова.


"Кремінь": Прокоп, Пасичниченко, Олефир, Шевченко, Волошин, Вовкодав, Сумцов, Барба, Степанчук, Гаді, Івлєв.
"Нива":
Новак, Гребинський, Лазорик, Басараб, Білий, Кікоть, Мдінарадзе, Яворський, Загинайлов, Кругляк, Товкацький.
Гол: Загинайлов, 75.

Ще за кілька днів до кубкового матчу головний тренер тернопільської «Ниви» Ігор Яворський заявив, що керівництво клубу не ставило ніяких завдань на даний турнір, відтак стало зрозуміло, що команда із файного міста гратиме далеко не основним складом. Тому в порівнянні з матчем із «Нафтовиком» на поле у Кременчуці вийшло одразу 8 нових виконавців.

Ми можемо лише здогадуватись чи покладали господарі бодай якісь надії на Кубок, втім вже з перших хвилин ініціативу до своїх рук, вірніше – ніг, взяли саме гравці «Кременя».  Футболісти із Кременчука «закрутили каруселі» над воротами тернополян, раз по раз завдаючи небезпечних ударів, перевіряючи на міць Новака, який, до речі, втратив місце в основі, програвши конкуренцію Базилевичу. Та Андрій показував достатньо впевнену гру, часто підстраховуючи беків, які не відзначалися надійністю. До слова – пару центральних захисників склали гравці основи – Лазорик та Басараб.

В середині першої 45-хвилинки оборона тернополян дала черговий збій – із зони Гребинського пройшла передача у центр, звідки форвард «Кременя» був зобов’язаний виводити свою команду вперед, але, на щастя, примудрився із кількох метрів вистрілити вище воріт.

Відсутність досвідчених Баранців у центрі поля та реактивних Шестакова та Мельника на флангах давалася взнаки – передня лінія тернополян виглядали беззубо, і чесно кажучи за перший тайм важко згадати бодай одну змістовну атаку у виконанні «нивівців»,  окрім пострілу Василя Товкацького у хрестовину в ендшпілі тайму. Господарі, відчувши, що таку «Ниву» можна обігрувати, забігали ще активніше. У діях гравців «Кременя» відчувалося величезне бажання, та часто-густо у важливих моментах їм не вистачало чи то холоднокровності, чи то досвіду, до того ж не раз виручав Новак.

Меланхолійний футбол у виконанні обох команд, напевно, набрид Ігорю Яворському, тому на другий тайм замість Мдинарадзе на поле вийшов Шестаков, який мав би освіжити праву бровку тернополян. Відтак,  вже на першій хвилині із правого флангу потужний удар наніс новачок «Ниви» Кругляк – але м’яч за іронією долі знову погладив каркас воріт. Чи то вихід Шестакова, чи то кременчуцька спека, яка нарешті трішечки спала, позитивно вплинула на тернополян, котрі безперервними хвилями штурмували ворота господарів. На допомогу «Ниві» вийшов ще й  швидкісний Малиш, який у дуеті з Шестаковим тероризував оборону «Кременя».  

Натомість господарі у другому таймі почали будувати свою гру на «контрах», одна з яких навіть закінчилась взяттям воріт, втім у боковий суддя помітив у тому епізоді офсайд. Значна ж частина атак кременчуцької команди логічного завершення не знаходила: десь не вистачало останнього пасу, десь влучності…

І тут, немов грім серед ясного неба, Сергій Загинайлов, майстерно обігравши захисника, шикарним обвідним ударом змусив голкіпера господарів капітулювати – 0:1! Подібні шедеври вдаються тернополянам у цьому сезоні вже не вперше!
 
Не пройшло й кількох хвилин, як «Нива» могла подвоїти перевагу: Василю Товкацькому, який виконав 40-метровий рейд із м’ячем ще із центра поля, не вистачило сил для змістовного удару…

На останніх хвилинах господарі під шумні крики уболівальників мчали вперед на всіх парах, але справа так і не дійшла бодай до небезпечного удару. «Нива» другий рік підряд вибиває «Кремінь» із розіграшу кубку, крокуючи до 1/16.

Тернополянам вдалося фактично у півсили здобути перемогу та з хорошим настроєм відправитися на надважку гру до Сум, яка відбудеться вже у вівторок.



Тарас Заяць, спеціально для UA-Футбол 
Фото: Faino, www.fcnyva.at.ua
Дата: 07.08.2013
Коментарі
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29