Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » «Нива» бере верх у тернопільському дербі! (+ звіт! +фото!)
«Нива» бере верх у тернопільському дербі! (+ звіт! +фото!)

«Нива» бере верх у тернопільському дербі! (+ звіт! +фото!)

У першому в історії українського футболу тернопільському дербі «Нива» мінільмано взяла верх над «городянами». Автором єдиного голу в матчі став Сергій Кушка, котрий на 65-й хвилині чітко виконав пенальті, котре сам і заробив. 

ФК «Тернопіль» 0:1 «Нива». Гол: Кушка, 65 (пен)

Склади команд:

«Тернопіль»:  12. Данкович, 7. Курило, 19. Трофимчук (Богданов, 46), 5. Клекот, 4. Атласюк, 8. Кондзьолка (к), 15. Гаврилюк (Пастернак, 57), 6. Куріцький, 9. Сороцький (Городовий, 76), 10. Чорний, 2. Козелко.
«Нива»:  54. Новак, 3. Гребинський, 16. Лівіцький, 4. Лазорик, 10. Антонов, 14. Листопад  (Плішка, 84), 21. Януш (Лакуста, 57), 9. Гринишин, 22. Кушка, 7. Данищук  (Османов, 25 (Шляховий, 89)), 13. Кабанов (Войтович, 69).

Фотозвіт матчу ТУТ.

"Пісне" дербі.
Якщо хто не в курсі - з 14-ого до 28-ого серпня у християн триває Успенський піст. І от якось так склалося, що перше історичне тернопільське дербі – вийшло якраз трохи пісним...
Мабуть, так воно і має бути – перше дербі, все-ж-таки. Поки що не це нагадувало ні матчі "Ман Сіті – МЮ", ні "Інтер – Мілан", ні навіть "Динамо – Арсенал", чи, прости Боже - "МетаДон - Шахтар". Але хто зна, може років за 50 ми будемо згадувати цю гру з емоціями і пристрастю, говорячи: "А знаєте, з чого розпочалося протистояння ФКТ і Ниви?! Ех ви, салаги… А я був на тій грі!" :)
До гри.
Під’їхавши до стадіону за 40 хвилин до матчу (ба навіть раніше) – виявили дві нехилі черги до квиткових кас, і одну – за квасом. Зайняли і туди і туди. Квас вдалося купити раніше, тому купувати квитки треба було вже із квасом, а це складніше, ніж без нього :). Ну, а якщо серйозно – то кількість людей на трибунах зростає, і це не може не тішити. "Західна" трибуна була повна!
На стадіоні вболівальники "старої закалки" і далі намагаються сідати не згідно місць, а там, де їм сподобалося. Але вболівальники "нової генерації" приходять із квитками, і зганяють їх з насиджених місць. Особливо це болісно тоді, коли вони вже витерли стільця від пилюки))) Якусь треба проводити виховну роботу – пояснювати – раз в тебе квиток на 2 сектор 10 ряд 10 місце – то вже будь добрий там і сидіти, і звідти і вболівати.
Перший тайм.
Вирвати і забути. Досить нудненький тайм. Чесно кажучи, ажіотаж довкола матчу був вищим за градус пристрастей на полі. Гра проходила в середньому темпі, а іноді і нижче відчутно середнього. Мабуть, тому сприяла і спека, але все ж, коли грається дербі – хочеться бачити у грі емоції та бажання, швидкі атаки, удари, комбінації...
"Нива", діючи доволі академічно, за рахунок більшого досвіду своїх гравців двічі ловила ФКТ на провалах в центральній зоні захисту. Перший раз Кушка, замість того щоб просто влупити по воротах – почав видумувати нові фінти, зміщатися вправо, намагатися "обійти" кіпера – і момент був безнадійно згаяний. Вдруге – на вістрі атаки був, здається, "зірковий" по мірках другої ліги Кабанов. Тарас повів себе більш прагматично – із досить зручної позиції, не видумуючи, пробив в ближній кут… трибуни охнули… я вже заніс руки для оплесків - а м’яч пройшов повз ворота… Забивати таке треба.
ФК "Тернопіль" за перший тайм запам’ятався кількома спробами пробити з-за меж карного майданчика, і двома ударами головою після подач зі стандартів. Знову наші беки не розбирали в штрафній гравців, подібне було помітно і в грі проти "Зірки". Було б добре, якби і Яворський це помітив. Проте ударам "горожан" забракло точності – в рамку воріт вони не влучили.
На 25-тій хвилині, як то кажуть – "на рівному місці" травмувався Данищук, і одразу попросив заміну, вийшов Османов. Будемо сподіватися, травма не складна, бо якось надто неприємно все виглядало – гравець одразу відчув, що гра для нього закінчилася…
До речі – судила матч в полі жінка, Ірина Петрова із Сімферополя. Гендерна політика в дії. Загалом, справилася, здається, непогано, значних помилок, принаймні - я не помічав.
Перерва.
Сусід пішов за квасом, і повернувся на 75-ій хвилині))). Виявляється, була черга, і так повільно наливали))). Не ходіть за квасом в перерві, футбол не побачите)))
Другий тайм.
Всі сподівалися, що в другому таймі команди таки подарують "запеклу боротьбу та безкомпромісний поєдинок". Але, по суті, цього не сталося. Грали приблизно так само, як і в першому таймі. "Горожани" навіть моментами почали частіше контролювати м’яча, і одного разу їм навіть вдалося провести хитру комбінацію по центральній зоні – форвард вискочив тет-а-тет із Новаком, розпереживався, і не влучив в ворота. А якби і влучив – асистент арбітра в той час вже підняв прапорець, був офсайд.
Гра собі повільно і спокійно котилася до, швидше всього – нічийного результату, і помаленьку присипляла вболівальників, ніжно нашіптуючи "так, це дербі, але воно дууууже спокійне…". Аж тут "Нива" провела ще одну швидку атаку. Мабуть, все ж вищий клас виконавців дався взнаки, із центральної зони було видано пас на Кабанова, "тринадцятий" не став демонструвати свої спринтерські якості – він трішки обробив м’яча і катнув його в дальній кут. Діло йшло до гола, але ФК "Тернопіль" виручила штанга! М’яч відскочив в поле, захисники не встигли розібратися, що робити із цим нежданним щастям, як на нього соколом кинувся Кушка, і був благополучно збитий з ніг. Бебехнувся об землю – і пролунав свисток арбітра. Чесно кажучи спочатку не міг я розібрати – чи там пенальті, чи штрафний (був далеко від місця подій) – та за півхвилини все прояснилося. Кушка встановив м’яча на точку, короткий розбіг (надто короткий), кіпер Данкович реагує на удар, кінчиками пальців майже зупиняє політ гумової сфери, але… але... майже - не рахується. Гол, 0:1.
Власне, навіть гол не активізував гру. ФКТ "ожив" аж на останніх хвилинах, коли намагався влаштувати щось подібне до "штурму воріт", але це не надто вдалося. "Нива" всі виглядом демонструвала, що 1:0 – це чудовий рахунок, і нема чого шукати добро від добра. І хоч арбітр Петрова додала аж 5 хвилин – напруженими вони не стали. Як загалом і весь матч.
Резюме.
Так, це було нудненько. В порівнянні із кубковим матчем проти "Зірки" – дербі вийшло реально "пісним", без адреналінового присмаку. Можна було і передрімати. Але, друзі, кожна, навіть велика (і навіть велична!) історія - розпочинається із маленького першого рядочка. І цей рядочок сьогодні був написаний. От він:
ФК "Тернопіль" – "Нива" (Тернопіль) 0:1.
Далі буде! Сподіваємося.   

P.S. До обговорення - прошу в коментарі! :)

Для Вас - Faino, www.fcnyva.at.ua
Дата: 26.08.2012
Коментарі
та бо всім насрати на ваш сайт і на тупі, вашко читаємі новини!!!

Я цілком із тобою згоден - для тих хто пише слово "важко" як "вашко" - однозначно ці новини "вашко читаємі" :D :D
Дякую тобі за те, що ти підтвердив мої здогади! До речі - 500 чоловік прочитали звіт. Думаю, не всі вони такі як ти. Але ти теж заходи, і, як то би тобі зрозуміло пояснити - "пеши нам ісче"! ;)

Вболівальники якісь такі пішли...
ні добридень, ні серу-мамі...
Нічого ніхто не пише :D :D rofl

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29