Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » "Нива" - "Єдність" 1:3. Вперше в історії в Тернополі...

"Нива" - "Єдність" 1:3. Вперше в історії в Тернополі...

"Нива" - "Єдність" 1:3

"Нива": Парій, Афанасьєв, Дуда, Кормило, Городецький, Довбиш, Мдинарадзе (Сліпий, 58), Дроздовський, Ключик, Ольшаницький (Грисюк, 84), Сірий

"Єдність": Плюснов, Заварін, Ковальчук, Лиховидько, Бридня, Зуєвич (Юрченко, 75), Лобцов, Коваленко (Марущак, 60), Гаврильченко (Корольчук, 66), Жеребцов (Олексієнко, 38), Рудавець (Забродін, 71)

Голи: Ольшаницький 57 – Лиховидько 8, Рудавець 47, Корольчук 76

Тернопільська "Нива" продовжила свою безвиграшну серію у 2010 році. Плисківська "Єдність" у Тернополі не продемонструвала нічого надзвичайного, однак і цього хватило для здобуття трьох очок.


Про фаворита у зустрічі цих двох команд двох версій бути не могло. "Нива" у 2011 році ще не перемагала. Більше того – тернопільський клуб не показав тієї гри, яка могла б дозволити розраховувати на перемогу бодай у одному з матчів. Ці факти, а ще відсутність "мотору" команди Андрія Ковальова, який пропускав матч через перебір жовтих карток робили фаворита у зустрічі плисківську "Єдність" безапеляційно.


Вже зі стартових хвилин матчу з "Нивою" гості розпочали активно доводити свою перевагу на футбольному полі. І як наслідок – рахунок відкрили вже на 8-й хвилині. Перша реальна нагода для взяття воріт втілилась у гол. Після передачі кутового удару із лівого флангу в район 11-метрової позначки, захисники упустили Віктора Лиховидька. Удар останнього головою вдався на славу – м’яч влучив у поперечину після чого опустився за лінію воріт Володимира Парія – 0:1.


Забивши перший гол, вже через три хвилини лише шалений курйоз не дозволив гостям подвоїти свою перевагу. Після провалу правого флангу захисту "Ниви" на побачення з голкіпером вирвався Сергій Зуєвич. Стража воріт господарів він переграв без особливих проблем, та пробивав вже у порожні ворота. Втім, записати цей гол на свій рахунок дуже кортіло Тарасу Рудавцю – м’яч котився у ворота, а гравець гостей добив його у сітку буквально з одного метра. Все би добре, однак сам Рудавець перебував у положенні поза грою. Тож у підсумку гол відмінили – нападник не забив сам, і не дав цього зробити своєму партнеру...


Провівши ударні 15 хвилин зустрічі, "Єдність" у підсумку спустила пар, та ініціатива поступово перейшла до рук команди господарів. Як наслідок – небезпечні моменти поблизу воріт Плюснова почали виникати із регулярністю. Першу нагоду відновити статус-кво втратив новачок "Ниви" Ольшаницький – його удар з лінії штрафного майданчика голкіпер гостей потягнув. На цьому господарі не зупинились, та до завершення тайму втратили ще як мінімум три хороші нагоди відзначитись. Так на 33-й хвилині Дроздовський після помилки у захисті гостей розстрілював ворота приблизно з 10 метрів – удару забракло влучності. Через кілька хвилин гостям вже просто пощастило – Дмитро Довбиш наважився на удар з-за меж штрафного майданчика – м’яч поцілив у поперечину. А вже на останніх хвилинах тайму міг зрівнювати рахунок капітан "Ниви" Тарас Кормило – з його ударом після сольного рейду лівим флангом справився Плюснов.


"Єдність" у першій половині зустрічі могла ще забивати лише одного разу. Чудеса техніки продемонстрував Віталій Жеребцов – обійшовши фактично самотужки оборонні редути господарів, він все ж не зумів переграти Парія. Останній при цьому продемонстрував чудову реакцію перевівши загрозу на кутовий.



Друга половина гри вже цілком проходила під диктовку гостей. Подвоїли перевагу плисківці на 47-й хвилині. Відзначився антигерой епізоду першого тайму Тарас Рудавець. Як і у випадку з першим голом, взяття воріт сталось після розіграшу кутового. Після передачі на ближню стійку, хтось із гравців гостей продовжив у середину воротарського майданчика, де нападник гостей без перешкод ударом головою переправив м’яч у сітку вже порожніх воріт – 0:2.


Після другого забитого м’яча гра перейшла у більш спокійне русло. Тернополяни власне за таких умов і зуміли провести свій єдиний гол в зустрічі. Після доволі масової атаки правим флангом прослідував простріл в центр воротарського майданчика, де Ольшаницький переправив м’яч вже у порожні ворота гостей – 1:2.


І все ж, цей проблиск залишився єдиною світлою плямою у грі "Ниви" в другій половині гри. Крапка у зустрічі залишилась за "Єдністю". На 76-й хвилині матчу Антон Корольчук, який лише незадовго до цього вийшов на заміну після розрізної передачі від партнера вийшов сам-на-сам із Парієм, переграв його та закотив м’яч вже у порожні ворота "Ниви" – 1:3. До завершення поєдинку гості ще мали декілька нагод для того, щоб довести рахунок до розгрому, однак більше к цей день глядачі забитих м’ячів не побачили.


Отже "Єдність" здобула свою першу в історії перемогу над "Нивою" у Тернополі. У попередніх двох поєдинках команда з Плисок не те що виграти не могла – навіть не забила жодного м’яча. У одному з трьох зіграних матчів тернополяни перемогли 2:0, у двох інших – 1:0. Однак, час пройшов, і "Нива" від одного із фаворитів ліги, у ранзі якого вона й обігравала "Єдність" скотилась у нижню частину турнірної таблиці. Час тече, ситуація змінюється – історія переписується...


UA-Футбол

Дата: 22.05.2011
Коментарі
То вже давно не футбол. А значить нема шо коментувати.

Мда, вже так файно зіграли, що навіть ніхто нічого не коментує. Нема що додати! :(

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29