Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » "Нива" – "Кристал" (Херсон) 2:1. Три очки залишилися у Тернополі (+відео).

"Нива" – "Кристал" (Херсон) 2:1. Три очки залишилися у Тернополі (+відео).

Перемогою 2:1 для тернопільської "Ниви" завершився поєдинок сьомого туру проти херсонського "Кристалу". Очевидці стверджують, що заслуженою цю перемогу аж ніяк не назвеш - мовляв і грали погано, і виграли мало не випадково. Втім, хлопці - ми ж не за Барселону вболіваємо, не варто розраховувати на "фестивальний" футбол. А три очки - вони і в Африці, і в Іспанії, і в Україні - це три очки...

"Нива" – "Кристал" 2:1
Голи: Галенко 78, Коваленко 90+3 – Бакум 68 (пен.)
"Нива": Козенко, Рудий (Цимбалістий 45), Костюченко, Шишкін, Башлай, Онисько (Пилипчук 45), Свинар (Коваленко 58), Нечипорук (Скакун 65), Сокол, Галенко, Войтович(к) (Ільїн 70)
Запасні: Чоларія, Мдинарадзе.
"Кристал": Бахуринський, Лілик, Кузнєцов, Сітало, Щербина(к), Гайдаржі, Панін (Леонов 82), Габісонія (Масалов 60), Нікіщенко, Бакум (Волинський 90+4), Тараров (Барладим 45)
Запасні: Карой, Кондратенко, Ішмаков.
Попередження: Нечипорук, Цимбалістий, Пилипчук, Костюченко – Панін, Барладим.

Відео-огляд матчу ТУТ

Матч сьомого туру між тернопільською "Нивою" та херсонським "Кристалом" перш за все запам’ятався великою кількістю травм, невикористаних моментів (із обох сторін) та сімома доданими арбітром хвилинами.

Перше, що кидалося в очі тернопільському вболівальнику, який побачив команди – незвична форма тернопільської "Ниви". Ще у минулому турі "жовто-зелені" виступали дійсно у жовто-зеленій формі, але пристрасті у івано-франківському матчі вирували настільки круто, що по його завершенні у наших футболістів виявили близько шести порваних одиниць амуніції. Відтак довелося шукати заміну. І її знайшли – на поле тернопільська "Нива" вийшла у чужій для себе біло-чорній формі. Але такі реалії сучасного футболу. Грай у чому дають, або грай голим. Жарт, звичайно, але за тиждень керівництво команди могло б знайти форму, підходящу для кольорів команди. Цікаво, що наші опоненти із Херсона грали у зеленій формі. Вона нагадувала аналог тієї у якій виступала "Нива" часів 2007 року. Спершу навіть здавалося, що саме наші у зеленому, але побачивши знайомі обличчя футболістів стало зрозуміло, що наші у біло-чорному.

Про настрої команд перед грою ми вже говорили ТУТ, а тому особливого сенсу нагадувати з яким настроєм суперники підійшли до матчу немає. Варто лише зауважити, що головний тренер "Ниви" Петро Червін на матч проти "Кристалу" вибрав атакувальну схему. Одночасно на полі з'явилися троє нападників – Онисько, Галенко та Сокол. В останніх матчах здебільшого Павло Онисько виходив на поле вже по перерві. Цього разу сталося навпаки.

Отож, свисток арбітра матчу львів’янина Ярослава Біця – гра розпочалася. Стартові хвилини пройшли у спокійній боротьбі. Команди не форсували подій та боролися загалом у центральній частині поля. Проте своєрідна розвідка тривала не довго. Наші футболісти пішли вперед, сподіваючись забити вже у першій 15-ти хвилинці. Двічі у стартових хвилинах тернополяни "стріляли" по воротах Бахуринського, але неточно. Попереду старався нав’язати боротьбу захисникам херсонців Онисько, який в основному вигравав всі верхові дуелі. Суперники огризнулися вже на 7-ій хвилині матчу, коли Валерій Гайдаржі пробивав зі штрафного. Денис Козенко до м’яча не встиг, проте на щастя той пролетів над перекладиною. Активним у ці хвилини був гравець гостей – Євген Нікіщенко, який старався щоразу загострювати ситуацію біля воріт Козенка.

Не надто потрібну жовту картку згодом отримав один із лідерів сьогоднішньої "Ниви" – Нечипорук. Олександр намагався випросити пенальті у арбітра, проте той був безжалісним і нагородив нашого футболіста гірчичником.

Надалі ініціатива перейшла у руки тернополян. Ярослав Сокол постійно намагався прорватися по флангах та завдавати ударів по воротах. Проте голкіпер "Кристалу" Бахуринський у всіх епізодах був на висоті. Його візаві Козенко теж був героєм у своїй команді. Фактично наш голкіпер став найкращим гравцем матчу. Перший тайм також запам’ятався великою кількістю навісів та штрафних. Проте стандартні положення стануть вирішальними у грі вже в другому таймі.

Після перерви Петро Червін провів одразу дві заміни. Замість Ониська, який старався та бігав, але користі не приніс – вийшов новачок "Ниви" Дмитро Пилипчук. А Віктора Рудого змінив Ігор Цимбалістий.

Гра після перерви відверто пожвавилася. Вболівальники "Ниви", яких на стадіоні зібралося "на око" тисяч три гнали своїх улюбленців вперед. Проте чомусь активніше діяли гості. Зачасту опоненти обмінювалися небезпечними ударами. "Нива" кілька разів небезпечно пробивала зі штрафних ударів. "Кристал" же в свою чергу почав активніше застосовувати флангові проходи та діагональні передачі. Одного разу гості не реалізували вихід сам-на-сам. Проте в більшості епізодів самі гравці "Кристалу" не зуміли впоратися з м’ячем і втрачали його у штрафному майданчику тернополян. На 68-ій хвилині у власному штрафному сфолив Цимбалістий. За це львівський рефері призначив одинадцятиметровий. Вирок вміло реалізував Бакум – Козенко у цьому епізоді був безсилим. Такий розвиток подій відверто розчарував тернопільську публіку, яка у своїх прогнозах віддавала беззаперечну перевагу тернополянам. Здавалося, що пропущений гол ще більше вплине на "Ниву" і вона остаточно втратить надії на перемогу.

Все ж відквитали один гол наші футболісти через десять хвилин. Найактивніший у складі "жовто-зелених" Галенко, після подачі головою переправив м’яч у кут воріт "Кристалу" у цьому епізоді голкіпер херсонців Бахуринський пошкодив коліно до стійки воріт. Тим самим він затримав гру на пристойну кількість часу і саме доданий арбітром час вирішив долю матчу. Загалом рефері компенсував сім хвилин! Проте ключовим епізодом матчу став гол на 93-ій хвилині. Олег Коваленко забиває головою і виводить "Ниву" вперед. До завершення гри тернополяни відверто тягнули час, проте могли і втратити перемогу.

Таким чином "Нива" здобула свої три очки і тепер готуватиметься до протистояння у Одесі з "Чорноморцем-2".

Що можна сказати про гру. Поки що вона не радує зовсім. Команда створила нагоди для взяття воріт, але реалізація підводить. Серед гравців слід виділити капітана Войтовича, який бездоганно діяв у центрі поля. Сподобався також тандем нападників Сокол-Галенко. Особливо старався другий. Ну і звичайно, браво, Денис Козенко!
За матеріалами: galsports.com, sports.te.ua

Дата: 06.09.2011
Коментарі
selestyn_babayaro, це не запасний комплект форми. В Ниви немає запасного комплекту...дали грати в чому було, а в цій формі два тижні тому грали ветиерани у Підгайцях...отака пєчаль

да уж...

Наш Кристалл просто очень херово в защите играет, это-же в матче с Десное было, нет нормальной собранности, все втыкают! Поздравляю ваших с заслуженной победой. И надеюсь, что вы выиграете чёрноморец, для нас - это очень важно!!!

Дякуємо. А вже для нас як важливо виграти - сам розумієш :)
Так, ваш захист зіграв дуже незрозуміло, інакше мали б очки вивозити із Тернополя, 100%

Ну, по-перше, у чорно-білій формі Нива грала за часів Буряка і його Поні (з довгим рукавом). Цікаво, "біля шести" порваних футболок - це скільки - 5 з половиною, чи шість і дві десятих? Підозрюю, що чорно-білий - це просто другий комплект, який було закуплено поряд з основним, жовто-зеленим. А то уявити, що бідний адміністратор тиждень побивався, що форму у Франику порвали і де ж її тепер узяти. До речі, той "пальоний" адідас, в якій грає команда коштує 120 грн за комплект. А брамареві і того не дісталося - грає в тій шо лишилася в спадок від кривбаса (чи то гірника - здалеку не розгледів). Щодо гри - видно ряд кваліфікованих гравців, проте не зауважив жодних тренерських заготовок, крім тупого накидування на Ониська в 1 таймі. А його Херсон відразу прикрив двома персональниками. Якщо зіграються - то в 5-ку є шанс потрапити, що радує. А от замахуватися на 1 місце поки не варто, що б хто не декларував.

Мдаа... В мене футболка одна "МЮ" шось тіпа оригіналу коштувала 140 грн...
А тут цілий комплект - 120. Пічаль

"шось типу" :D :D :D
Гггггггггг

Нє, насправді форма це не Ниви - її тупо позичили в ветеранів, чи в кого там. Адміністратор захворів, а більше нема кому то рішати, така от організація хренова...

Хм... Голи, котрі забила Нива - це просто кошмарна гра Кристала в захисті. Плюс неадекватні дії голкіпера... Просто так, роздуми вголос...

Так і є.
А якраз реальні нагоди, після комбінацій - всі просрали...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29