Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » «Нива» - «Реал Фарм» 0:1. Домашнє розчарування (ОНОВЛЕНО-2)
«Нива» - «Реал Фарм» 0:1. Домашнє розчарування (ОНОВЛЕНО-2)

«Нива» - «Реал Фарм» 0:1. Домашнє розчарування (ОНОВЛЕНО-2)

Супер-оновлена «Нива» у першому домашньому матчі сезону не потішила рідних вболівальників. Єдиний гол приніс перемогу южненським «реальним фармацевтам» - 0:1.

Гол: Продан, 78 хв

Дебют оновленої тернопільської „Ниви” на очах рідної аудиторі прийшовся на зустріч із старим-новим суперником. Тернополяни та южненський „Реал Фарм” вже перетинались у поточному сезоні – у рамках першого попереднього раунду Кубка України. Тоді сильнішими виявились футболісти „Ниви” – перемогу приніс єдиний точний удар Лакусти. Як мінімум на повторення такого підсумку для своєї команди розраховували тернопільські уболівальники від звітного протистояння. Попри розгром у минулому турі в Чернігові, „Нива” на матч з „Реал Фармом” виходила у ранзі беззаперечного фаворита. Втім, виправдати подібні аванси команда не зуміла.

Зустріч почалась із розвідки. Жодна з команд не ринулась вперед великими силами – тернопільська „Нива” на правах господарів більше володіла м’ячем, але у першу десятихвилинку до загострень справа не доходила. Перший момент, який цілком міг перейти у забитий гол господарі створили на 21-й хвилині зустрічі. Після фолу на Янушу, штрафний метрів з 27 від воріт потужно пробивав Войтович – м’яч розминувся зі стійкою кількома сантиметрами. Гості побудували свою гру другим номером, лише зрідка покидаючи власну половину поля, та наближаючись то володінь Новака. Один з таких моментів виник у гостей на 32-й хвилині – Старовик, який кількома хвилинами до цього вийшов на поле замість Лиховидова, завершував небезпечний простріл з правого флангу ударом у ближній кут воріт. Втім, він явно не вдався – м’ячем легко заволодів голкіпер господарів. Свій же найбільш небезпечний момент у таймі „Нива” не використала за п’ять хвилин до свистка арбітра на перерву. Лазорик ударом головою замикав навіс із правого флангу – його заблокували захисники, на добивання поспів Плішка, втім і під цей постріл „лягли” оборонці із труднощами відвівши загрозу від своїх воріт. Приспавши пильність „Ниви”, під саму завісу тайму южненці ледь не відкрили рахунок, провівши ряд небезпечних атак: Старовик та Продан почергово втрачали хороші нагоди відзначитись, однак у першому випадку удар футболіста гостей заблокували захисники, а у другому надійно зіграв голкіпер „Ниви” Новак. На цьому перший тайм закінчився.

Кардинально не змінилась картина гри і після перерви. „Нива” значно більше володіла м’ячем, втім контр випади гостей вже несли регулярний характер, та загрожували воротам куди більше, аніж одноманітні атаки господарів. Старт залишився за тернополянами. Активність Кушки увінчалась у два створених небезпечних моменти, проте у обох форвард „Ниви” перебуваючи у доволі вигідних позиціях програвав свою дуель кіперу гостей Кравченку. Кілька раз пристрілювався Лакуста – автор переможного голу у Юному в кубковому матчі міг повторити це досягнення і цього разу, проте і йому не хватало влучності. Гра проходила на підступах до штрафного майданчику гостей, втім здавалось, що наближаючись до масованої оборони суперників, футболісти „Ниви” просто не знали що робити далі. Як наслідок все завершувалось або ударами із-за меж штрафної, які не несли особливої загрози, або ж банальним закиданням м’яча у карану зону суперників – втім і цей „фінт” успіху не приносив. Захисники з Южного цей матч провели на висоті. Чого не скажеш про оборонні редути „Ниви”. Кілька раз, користуючись „обрізками” суперників южненці вибігали в контратаку. У одному із цих моментів на 57-й хвилині Рудий опинився віч-на-віч з голкіпером „Ниви”, замикаючи простріл з правого флангу. Проте його удару забракло влучності – м’яч пролетів значно вище воріт. У іншому моменті після чергової „обрізки” на побачення з воротарем „Ниви” міг вирватись хтось із гравців суперників, проте захисники в останній момент свою помилку виправили – заблокувавши рейд южненця. Якщо перші два моменти минулись без пропущених м’ячів, то третій таки увінчався взяттям воріт. На 77-й хвилині стрімка атака суперників завершилась рейдом на правому фланзі від Старовика. Футболіст команди гостей прибрав зі свого шляху захисника, то точно віддав під удар не прикритому Продану. Останній, пробиваючи із 5-6 метрів не схибив – Новак у цій ситуації вже був безсилим – 0:1. Пропустивши гол „Нива” активізувалась, проте вкотре продемонструвала повну беззубість в атаці. Всі атаки завершувались або ж на підступах до штрафного майданчика, або ж „сліпим” навісом у володіння суперників, де надійно грав Кравченко. Останню нагоду для взяття воріт втратили гості, які цілком могли рахунок подвоїти. Яневич зупинив прорив Підлетейчука недозволеним прийомом за 1-2 метри до лінії штрафного майданчика. Однак удар зі штрафного від когось з гравців „Реал Фарму” до взяття воріт не призвів – м’яч влучив у стінку та покинув межі поля.

У підсумку – поразка господарів за рівної гри з рахунком 0:1. І якщо такий матч проводила б минулорічна „Нива” зі всіма фінансовими та іншими всім відомими проблемами – такий підсумок навряд-чи можна було б вважати несподіваним. Втім, оновлена команда, яка ставить перед собою найвищі цілі допускати подібних осічок права не має. Ігорю Яворському ще належить навести лад у передній лінії своєї команди. У звітній зустрічі „Нива” так і не показала як вона збирається зламувати ешелонну оборону суперників. А виходячи з реалій другої ліги – у зустрічах з більш сильним опонентом, подібною тактикою з подвійними оборонними редутами гратиме більшість команд. До речі – у минулому сезоні „Нива” теж не зуміла на своєму полі забити у ворота тоді ще дебютанта змагань, „Реал Фарму”. Той матч завершився нульовою нічиєю. Схоже підопічні Миколи Лиховидова знають, як успішно налагодити свою гру в обороні для досягнення прийнятного результату... 

Джерело: www.ua-football.com

Дата: 04.08.2012
Коментарі
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29