Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » Нива - Скала 1:0. Вдар мене сильніше - бо не повірять
Нива - Скала 1:0. Вдар мене сильніше - бо не повірять

Нива - Скала 1:0. Вдар мене сильніше - бо не повірять

Давно хотів про це сказати, та не було нагоди. А от - на ловця і звір біжить. ФК "Скала" продемонструвала "Ниві" як і якою технікою потрібно знімати матчі, щоб потім можна було що-небудь розібрати на тому відео. Моршинці приїхали із трьома (!) камерами на виїзний матч, котрі знімали з різних точок. Порівнювати "картинку" із камер "Скали" та камери "Ниви" - навіть не хочу. Мій старий телефон LG, котрий мені по здешевленій ціні відпродав племінник - знімає приблизно так само, як камера клубного оператора тернопільського клубу...

Тепер стосовно самих епізодів із призначенням пенальті. В обох ситуаціях формальні підстави для одинадцятиметрового штрафного удару в арбітра були. Перший "пеналь" - захисники "Скали" напрацювали самі - не треба атакувати гравця ззаду в штрафній, не треба класти йому руку на плече, чи давати підзатильника. В наш час навіть гравці найвідоміших клубів безперервно симулюють порушення - в тій чи іншій мірі. Образно кажучи - їх штовхають на п'ять копійок, а вони падають і корчаться в передсмертних муках - на цілу гривню. Від цього трохи нудить, але поки арбітри на це активно ведуться (стратегія УЄФА - берегти здоров'я гравців) - доти це буде продовжуватися.

Отож перше пенальті - рука (лікоть) на плечі і такий собі підзатильничок із девізом "А ти чого тут шастаєш?" від захисника "Скали". Нападник наш цього не стерпів, і одразу впав. Я не знаю, чому, коли б'ють по шиї - так високо піднімаються ноги, але те, що контакт був - то факт. Чи це "тягне" на пенальті по пресловутому "духу" гри - питання філософське.

Другий пенальті. Вишенька на торті. Звісно, моршинцям не могло сподобатися таке рішення арбітра на 93 хвилині. Але знову таки - формально в судді були підстави, на їхньому якісному відео добре видно, що був удар в опорну ліву ногу нападника "Ниви". Десь так в зону ахілесового сухожилля. Такий удар, попри свою зовнішню неказистість - може бути досить болючим, і навіть травмонебезпечним. Наскільки він був сильним - судити ми не можемо. Яворський, звісно, впав як підкошений, але хто ж би там не впав. Луїс Адріано? Ярмоленко? Девіч? Ну хто б не впав? Впали б я думаю всі... Суддя мав підстави для пенальті, і він ними скористався.

Мабуть, треба на наступні рази нападникам Ниви просити захисиників - "ти якщо б'єш - то бий сильніше, щоб до крові, щоб всі повірили..."


Дата: 29.04.2013
Коментарі
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29