Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » Нива - Славутич 1:1. Неоднозначне перше побачення... (+звіт! +відео! +фото!)
Нива - Славутич 1:1. Неоднозначне перше побачення... (+звіт! +відео! +фото!)

Нива - Славутич 1:1. Неоднозначне перше побачення... (+звіт! +відео! +фото!)

Вельми серйозно оновлена "Нива" (як говорять в таких випадках у рекламах - "тепер - і з Баранцями!") мала своє перше побачення із тернопільськими вболівальниками. Вболівальників зібралося чимало - чудова весняна погода та вихідний день, до того ж за справжнім футболом за довгу зиму встигли скучити. Та попри всю важливість моменту - зелено-жовті не змогли утримати потрібний для себе рахунок в матчі з непоступливими черкащанами. Все тільки починається?

«Нива» - «Славутич»1:1.
«Славутич» (старт): 23. Юрчук, 5. Лисоконь, 6. Монахов, 21. Тарасенко Є., 18. Момотенко, 20. Тарасенко О., 13. Таран, 3. Захаревич, 14. Шишкін, 22. Ушаков, 11. Дацюк.
Запас: 12. Чоларія, 9. Белмохтар, 4. Гринишин, 10. Сергійчук, 15. Чєботарьов, 7. Кошелюк, 16. Рева.
Головний тренер — Сергій Пучков.
«Нива» (старт): 54. Новак, 2. Романюк, 4. Лазорик (к), 15. Ільків, 5. Яневич, 22. Кікоть, 6. Баранець Борис, 10. Яворський, 8. Баранець Григорій, 9. Мельник, 13. Товкацький.
Запас: 12. Суслов, 3. Гребинський, 7. Данищук, 17. Білий, 23. Басараб, 18. Мдинарадзе, 11. Лакуста.
Головний тренер — Ігор Яворський.
ГОЛИ: Мельник (7) - Сергійчук (75)

Головний арбітр — Юрій Грисьо (м. Львів)
Помічники: Максим Чос (Київ), Олег Найко (Чернівці)

Короткий фотозвіт з матчу - тут

Відеозвіт - тут

ДО ГРИ.
Виявилося, що певний ажіотаж таки був. За 20 хвилин до матчу черги в каси, котрих налічувалося аж дві – вишикувалися метрів на сто, літерою "L". Або "Г". Залежно з якого боку спостерігати... Щоб придбати квиточки, потрібно було вичекатися хвилин 30, таким чином багато глядачів не побачили першого весняного домашнього голу "Ниви" у 2013-ому році.

Прикольними виявилися і самі білети на матч. Дизайнери підійшли з креативом, і написали на перепустках матчу "Ниви" проти "Славутича" з Черкас - несподіваний надпис "Нива – Скала (Стрий)". Дата гри була зазначена правильно – 21.04.13. Сектор, ряд та місце на квитках вже не зазначаються – анархія перемогла, сідай, де хочеш :).

Склад "Ниви" – окрема тема для розмови, під грифом "хто ці люди?" :). Ні, не тому, що прийшли невідомі виконавці – якраз навпаки, це гравці, котрі на виду у вболівальників. Але 11(!) новачків за зимову перерву! Досить багато! "Нива" змінилася до невпізнанності. Можна було при бажанні випустити на поле ПОВНІСТЮ нову команду. Втім, вона і була повністю новою – якщо не формально, за складом – то за грою точно.

ГРА.
Сонечко добряче пригрівало, і "Нива" рвонула в атаку. Спробувавши так і сяк, тернополян швиденько підібрали ключик до захисту гостей. Один із іменитих зимових новачків - Борис Баранець - пройшов своїм лівим флангом, віддав на Товкацького, той на вільного Мельника – і трибуни вибухнули багатоголосим "гооооол!". Початок – краще не придумати.
Може це і банально, та гол зіпсував настрій гостям, і додав його тернополянам. Наступні хвилин 20 "Нива" володіла ігровою та територіальною ініціативою. Вся ця "ініціативність" мала б логічно завершитися десь так на 28-ій хвилині – після подачі зі штрафного "зелено-жовті" двічі наносили сильні удари з меж штрафного, але двічі підряд… обстукали каркас воріт! Нечасто таке побачиш, що і говорити… На жаль, у футболі за нереалізацію моментів часто потім доводиться платити.

Трішки відволічуся від подій на полі, і напишу про "загальне". Першим тайм, здається, став демонстрацією "нової Ниви" від Яворського. У другій половині гра тернополян трохи розладналася, а от в перша сорокап'ятихвилинка показала, що від минулорічного "бий-біжи" залишилося не так і багато. Вже немає в команді "форварда-вежі" Тараса Кабанова, котрий, наче магніт притягував до себе м'яч у штрафному суперників, і міг боротися (і вигравати!) за всі верхові м'ячі. Тож тепер гра більше перемістилася із повітря – вниз, на землю. Правда земля, а точніше – газон стадіону – був не надто придатним для "тонкої іспанської гри" – трави трохи малувато, та і м'яч стрибає досить сильно. А для теперішньої "Ниви", котра намагається грає в короткий та середній пас – це серйозна проблема.
В ролі диригента частенько виступав реактивний Кікоть. На лівому фланзі виділяється Борис Баранець, на правому часто опинявся шустрий Мельник. Цікаві фланги, ще б зіграності… До речі, чимось мені Мельник – Коноплянку нагадує. Зріст, фактура, швидкість… все схоже :). Будемо сподіватися, і кар'єра буде не менш вдалою :).

Повернемося на поле. У другій половині першого тайму, попри те намагання тернополян виглядати дуже впевненими господарями – "Славутич" двічі примусив Новака продемонструвати всю свою реакцію і стрибучість. Якось ніби-то ні з чого, ніби-то ніщо не віщувало – але двічі кіпер "Ниви" витягувався в струнку, і відбивав удари, що летіли під поперечину. І знаєте, ці два удари – це були як два перші дзвінки у театрі. За ними слідує третій, після котрого вже не можна заходити в зал – бо починається вистава. На жаль, команда Яворського якось не відчула, що третій дзвінок насувається…

ПЕРЕРВА.
Масові закупки пива, поїдання чіпсів та насіння соняшника (із природнім обпльовуванням довколишньої території), драйвова музичка з гучномовців. На екрані показували відео нарізку моментів з виїзної гри "Ниви". Технічний прогрес раптово почав рухатися семимильними кроками до Тернополя. Вже і он-лайн відео трансляція була випробувана сьогодні, до речі…

ДРУГИЙ ТАЙМ.
На 58-ій хвилині "Нива" перейшла свій Рубікон, знову не реалізувавши вигідний момент. Знову Борис Баранець накрутив на лівому краї захисника, і здорово відпасував на Мельника. На жаль для всіх присутніх на трибунах – Ігор бахнув вище воріт.

А далі терополяни чомусь перестали створювати найголовніше – гостроту. "Славутичу" вдалося перевести гру у в'язку боротьбу в центрі поля. Фактурні гості в такій боротьбі почувалися достатньо впевнено. Попереду в гостей активністю та зарядженістю виділявся Сергійчук. І таки довиділявся – на 75-ій хвилині гості досить хитро розіграли штрафний – низову передачу на лінію штрафного майданчика гравець черкащан хитро "пропустив" далі – і там один-на-один з Новаком вивалився той таки Сергійчук. Хоч Новак і великий спец по ліквідації виходів сам-на-сам, що він багаторазово демонстрував в осінній частині чемпіонату – та на цей раз сталося 1:1.

Одразу ж з'явилася додаткова надія. Це Мельник на правому фланзі псіханув, і пішов обігрувати всіх і вся. Причому успішно! Коли перед новачком "Ниви" вже замайорів відкритий простір – його з порушенням зупинив Лисоконь, і отримав за це стовідсотково заслужену другу жовту картку. Господарі отримали 15 хвилин більшості, і… ніяк не скористалися нею. На жаль, зелено-жовті збилися на довгі передачі в штрафну, і чомусь начисто забули, як вони грали в першій половині матчу. Гості ж впевнено почувалися в повітрі, і зовсім не стушувалися через те, що їх на одного менше. Просто обідно аж якось – ні тобі провалів, ні тобі паніки. Одне слово "Нива" наче і насіла трохи на ворота суперника, і подала серію кутових та штрафних – але гостроти з цього було менше, ніж можна було сподіватися – захист і воротар "Славутича" так і не дали шансу на перемогу, навіть із врахуванням цілих п'яти компенсованих арбітром хвилин.
На цьому і закінчили.

ПІСЛЯ ГРИ.
Тернопіль розчарований. Розчаровані вболівальники, розчаровані гравці "Ниви"… Можливо, задоволені продажами насіння бабуськи. Більше ніхто.
Що ж, зробимо поправочку на поганий для гри в пас газон, та "притирання" гравців один до одного. Часу на роботу над помилками – тиждень. Далі приймаємо на своєму полі "Скалу", і потрібна ТІЛЬКИ ПЕРЕМОГА. Жодних компромісів…

Faino, спеціально для сайту fcnyva.at.ua
Дата: 21.04.2013
Коментарі
В мене також на квитку було вказане місце. І зазначено матч Нива Тернопіль - Славутич Черкаси.Жаль команда не змогла перемогти суперника і в цілому показала не ту гру на яку очікували більшість вболівальників, але сподіваюся що це тимчасові труднощі і Нива в ході чемпіонату покаже на що вона здатна, а ці гравці імхо здатні на багато чого.

Мені що, одному пощастило??))
http://photo.i.ua/user/5497210/367095/10685646/
Додав фотку :)
А, до речі - я ж купував квитки по 10 грн, а дали по 15... Дива :)

Місця на білетах були. Можливо не на всіх, але були

Приймається зауваження :) У мене не було :)

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29