Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » "Нива" - "Сталь". Постскриптум

"Нива" - "Сталь". Постскриптум

Буквально за пару годин після завершення матчу «Нива»-«Сталь» відразу на кількох сайтах замайоріли звітні матеріали про гру, тому, думаю, хто хотів дізнатись про хронологію подій на футбольному полі – давним-давно вже це зробив. Відтак, стараючись не повторити вже написане, викладу власні почуття та думки від побаченого та навіть почутого.

«Чужі помилки нічого не вчать»

Керівництво «Ниви» не врахувало помилки «Тернополя» двотижневої давності, пропускаючи на стадіон вболівальників із пляшками. Справа навіть не у тому, якої «міцності» напій, а у тім, що всі пляшки були із невідрізаними горловинами, що «дозволяє» певним особам, перебравшим із пивом/горілкою (або і тим, і тим водночас) запустити її як можна далі на футбольне поле, цим самим створюючи захоплюючий флешмоб «а давайте хто дальше її швирне?!». Слава Богу, цього разу публіка втрималась від подібних ігор, залишаючи пусті пляшки прямо біля своїх сидінь. Та керівництку «жовто-зелених» раджу провести пояснювальну роботу із стюартами, які не перешкоджають пронесенню пляшок на стадіон.

«Пиво з рибкою – перед телевізором!»

Ні, не подумайте, я не маю нічого проти пива чи то пива з рибкою на футболі. Це ж усталені традиції, без цього футбол – зовсім не футбол, не відчувається святкова атмосфера. Та завжди знайдеться з десяток «кадрів», які люблять  перед матчем хильнути зайву чарку пшеничної, після чого доправитись на стадіоні пивом. Ну так, а як на стадіон – та й без пива? В результаті подібних змішувань цілком адекватний вболівальник перетворюється в те, що у народі називають бидлом. Безперервні потоки матюків буквально лились із їх червоних обличь (якщо їх можна назвати), часто-густо матюки супроводжувались і надактивною жестикуляцією, яка, бувало, вже не на жарт заважала тверезим вболівальникам. А в найемоційніші моменти такі особи з астрономічною швидкістю вистрибували зі своїх крісел, забуваючи про розкорковане пиво, яке часом хляпало на кілька рядів нижче. Тому звертаюсь саме до любителів «побільше і пакрєпчє» - або дивіться футбол вдома на дивані, або поважайте своїх оточуючих, пам’ятаючи, що навколо багато дітей!

«Стюарти – для красоти?»

І знову стюарти. І знову помилки «Тернополя» нічого не навчили «Ниву». Після закінчення гри десь кілька десятків школярів різного віку вибігли на поле, напевно, у спробі отримати від футболістів автограф чи може навіть фотографію. Де ж у цей момент були стюарти? Наскільки я розумію специфіку їхньої роботи, це і є одним із основних їхній завдань – не допускати вболівальників до меж футбольного поля. Втім, і цього разу вони не виконали свою роботу належним чином.

«Вдома і стіни допомагають» або «воротар – півкоманди»

Хоч протягом всього матчу жодна з команд не мала чіткої територіальної переваги, але якщо заглянути у статистику та порахувати кількість небезпечних моментів біля воріт обох клубів, то побачимо якщо не тотальну, то бодай мінімальну перевагу гостей. Чого лише вартують два виходи віч-на-віч Сікорського, а потім Леонова із Новаком. Зізнаюсь, раніше дещо скептично ставився до Новака, адже восени у ворота тернополян прилетів не один гол через помилку кіпера, та після п’ятничної баталії забираю всі свої слова назад – Новак – голкіпер №1!

«Повільні захисники - до проблем»

Розумію, що у "Ниви" зараз не закрито дуже багато фінансових питань; розумію, що придбання нових футболістів у такий період практично неможливе; розумію, що тренерському штабу доводиться працювати з тим, що є. Та невже тренери тернополян досі не розуміють, що виставляючи саме таку оборонну лінію, як у матчі з "сталеварами" - вони приречені на пропущений гол? Захисники "жовто-зелених" важкі, меланхолійні, у боротьбі проти швидких нападників вони безпорадні, це підтверджувалось вже неодноразово - і у матчі з "Миколаєвом", і з "Нафтовиком". Цього разу вдалось "вистояти на нуль" лише завдяки Новаку, котрий витягнув не один "мертвий" м'яч. Тренерському штабу "Ниви" слід задуматись над цією проблемою та якомога швидше шукати шляхи її вирішення, адже цю Ахіллесову п'яту вже намацала не одна команда-суперниця.

Тарас Заяць, fcnyva.at.ua

Дата: 05.04.2014
Коментарі
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29