Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » Обласна рада не бере участі у фінансуванні Тернополя до «Євро-2012» (+ ВІДЕОСЮЖЕТ)
Обласна рада не бере участі у фінансуванні Тернополя до «Євро-2012» (+ ВІДЕОСЮЖЕТ)

Обласна рада не бере участі у фінансуванні Тернополя до «Євро-2012» (+ ВІДЕОСЮЖЕТ)

Щоб стати хорошою тренувальною базою на «Євро-2012», Тернополю не вистачає коштів. Роботи по підготовці міста до чемпіонату вже розпочалися. Для розміщення учасників і гостей підготували готель «Галичина» та осучаснюють «Тернопіль». 20% вартості ремонту беруть із фонду готелю, а 80% – із банківських кредитів.

Однак держпосадовці обіцяли, що підготувати інфраструктуру до «Євро-2012» повинні за кошти місцевих влад, розповідає голова правління ПАТ «Тернопіль-готель» Станіслав Головко, оскільки заселеність у периферійних готелях невелика, відповідно – прибутки також. За іншим законом, готелі могли економити, не сплачуючи за розвиток інфраструктури міста. Проте тернопільська влада цього закону не дотрималася.

Станіслав Головко, голова правління ПАТ «Тернопіль-готель»: «Об’єкти, які реконструюються, які будуються під «Євро-2012», не сплачують внески на розвиток інфраструктури тих міст, у яких вони знаходяться. Нормальний закон теж приємний, як то кажуть. Але коли ми тут, на місці, спробували вирішити це питання, то міська влада зробила вигляд, що вона цього закону не знає і що саме на готелі дія цього закону не поширюється».

Аеропорт до «Євро-2012» особливо не готують, кажуть його керівники. Оскільки в Тернополі відбудуться лише тренування, а не основні ігри. Відповідно, вболівальники в наше місто не прилетять. Але, крім плачевного стану приміщення, працівникам аеропорту вже не один місяць не виплачують зарплати, про що вони не на камеру повідомили журналістам ІНТБ. Керівництво обласної ради, яка відповідальна за цей об’єкт, винними в проблемі вважає депутатів тієї ж таки облради.

Олексій Кайда, голова Тернопільської обласної ради: «Намагались ми розглянути питання щодо надання дозволу на отримання кредиту. Перш за все, для погашення заборгованості по зарплаті, а потім – для продовження сертифікатів і ряду інших технічних моментів. Натомість із невідомих причин депутати не підтримали пропозицію щодо надання кредиту».

Проте основним об’єктом під час чемпіонату все ж є місцевий стадіон. Відповідно до Угоди, підписаної Тернопільськими облдержадміністрацією, міською та обласною радами, гроші на підготовку спортмайданчика повинні виділяти усі ці гілки влади. І якщо міська влада та адміністрація це зобов’язання виконують, то обласна поки що участі у фінансуванні практично не бере.

Олексій Кайда, голова Тернопільської обласної ради: «У зв’язку з тим, що недофінансовуються інші школи по місту, у зв’язку з недофінансуванням з держбюджету, ми мусили рятувати ситуацію. Відтак, 1 мільйон гривень, який був запланований на стадіон, ми передали на школу мистецтв – для того, щоб люди отримували зарплату. Натомість з державного бюджету на стадіон обласна рада проголосувала і направила субвенцію в розмірі 8,9 мільйонів гривень на ремонт стадіону».

Про неповних 9 мільйонів гривень говорять і в мерії, і в облдержадміністрації. А от про будь-які інші фінанси на благо тернопільської інфраструктури – нічого не чути.

Леонід Бицюра, заступник міського голови Тернополя з гуманітарних питань: «Фактично надійшла половина суми тих коштів, які би мали бути від державного бюджету – це 8,9 мільйонів гривень. Це ті кошти, які пройшли через обласний бюджет на потреби реконструкції стадіону. Тобто фактично виходить, що до кінця цього року має бути освоєно близько 3 мільйонів гривень».

Валентин Хоптян, голова Тернопільської ОДА: «Якраз оцих 9 мільйонів гривень було мною вирішено в Кабінеті Міністрів. Це кошти, виділені Кабінетом Міністрів. Тому зараз перед нами стоїть головне завдання – проконтролювати, щоб ці кошти були освоєні, щоб там ніхто нічого не «прихватизував», тому що є такі бажання деяких керівників різних рангів. Це гроші, які виділені державою. А хто виділив кошти з бюджету, скільки місто – хай покажуть, скільки місто. Вони зобов’язались були виділити певну суму. Я знаю, що обласна рада зобов’язалась, що виділить певну суму коштів, але не виділила їх».

Чи не проґавлять таким фінансуванням тернопільські чиновники шанс тренувати в себе футболістів єврочемпіонату, дізнаємося вже незабаром. 2 листопада визначатимуть, у якій групі та де саме гратиме кожна з команд-учасників. Тоді й стане зрозуміло, хто зі спортсменів захоче готуватися до матчів у Тернополі.


Джерело: poglyad.te.ua
Дата: 28.10.2011
Коментарі
я тільки за те щоб у нас були готелі, стадіон і т.д. але обласна рада робить спроби врятувати "Ниву" чого не робить міська влада, мені пофіг чи люди побачуть тут Тореса чи Хаві (хоча якшо думати реально, тренуватись тут буде збірна нижча за класом) мені набагато важливіше щоб існувала "Нива" ...

Дипутати зажрализя...шкода паро лымоныв видылити....

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29