Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » Перше інтерв'ю Едуарда Павлова
Перше інтерв'ю Едуарда Павлова

Перше інтерв'ю Едуарда Павлова

Павлов ЕдуардЗмінився головний тренер тернопільської "Ниви". На місце виконуючого обов’язки наставника команди Ігоря Біскупа прийшов Едуард Павлов.

Він раніше працював у тренерському штабі ФК "Княжа". Із представниками місцевих ЗМІ новопризначений наставник клубу та керівництво команди поспілкувалися 12 квітня. Наразі тренер налаштований оптимістично, навіть згодний терпіти певні побутові негаразди. Все для того, аби "Нива" залишилася у першій лізі.


"Працюю тренером вже 15 років”

- Пане Едуарде, які команди ви тренували, в яких грали?

- Закінчив школу київського "Динамо". Потім грав у команді другої ліги в "Металурзі" із Дніпродзержинська. Згодом була армія і СКА "Одеса". Після цього я виступав у "Шахтарі" з Павлограду. Грав ще в Луганську, командах Азербайджана, Узбекистану. Закінчував кар’єру гравця у Польщі. Вже 15 років я працюю тренером.

- Розкажіть, як виник варіант із "Нивою"?

- Тривали переговори між керівництвом "Ниви" та колишнім тренером "Княжої" Віталієм Левченком. Я приїхав сюди замість нього, аби проаналізувати стан команди. Якраз потрапив на матч з "Енергетиком". Тоді закінчився поєдинок із рахунком 2:2. За нагоди, поговорив із президентом клубу Степаном Рубаєм. Дізнався, які тут умови для роботи, і які завдання в команди. Як ви знаєте, умови надзвичайно складні. Завдання "Ниви" - залишитися у Першій лізі. Віталія Левченка такі умови роботи не влаштували. Задовольнити його вимоги наразі тут ніхто не може. Після цього президенти клубу та директор порадилися і запропонували залишитися мені. Я погодився.

- А як ви без зарплати будете утримувати сім'ю?

- Моя cім'я живе у Києві. У Тернополі - я сам. Тому про них річ не йде. Я розглядаю ситуацію, в яку потрапила "Нива", зважаючи на проблеми клубу, а не на свої. Наразі живу в готелі. Є команда, є футболісти і поле для тренувань у Товстолузі – от і все.

"Спочатку треба показати щось..."

- І за таких умов ви зможете втримати "Ниву" у першій лізі?

- А які ще є варіанти? З умовами всі можуть... Без них - усе набагато складніше. Я вважаю, для того, щоб попросити якісь блага – преміальні чи збільшення зарплати, спочатку треба показати щось. Аж ніяк не навпаки.

- Але ж після зими в команді зібралися тільки ті, кого вдалось зібрати. Команда перший тайм грає, а на другий - не вистачає сил...

- Так. Наразі команда не готова ні фізично, ні технічно, ні тактично...

- За тренерську практику ви вже витягували команду із такої прірви? Команди "Княжа" та "Княжа-2" якось знімалися зі змагань...

- Я працював у першій команді "Княжа". Пізніше тренера другої команді Івана Марущака звільнили. Юрій Кіндзерський порадив тренерському штабу шукати тренера. Левченко запропонував мою кандидатуру. Тому я працював і в першій команді, і в другій - на посаді виконуючого обов’язки головного тренера. Та якщо співпадали виїзні поєдинки в першій команді, і в другій – звичайно, я їхав із другою. Зрештою, команди зі змагань не через мене знімалися. Ці запитання - до тодішнього президента. 

Перед "Княжою-2" не стояло жодних завдань. Вона виступала у другій лізі. Там немає куди вилітати. Цей склад створили лише для того, щоб там могли "засвітитися" нові гравці. Звідти прийшли Танчик і Корольков. Зняв зі змагань цю команду Юрій Кіндзерський через фінансові негаразди.

"Кота в мішку ніхто брати не буде..."

- Чи буде у "Ниві" кадрове поповнення?

- Незабаром ми оглянемо кілька футболістів. Якщо вони будуть сильніші за тих гравців, що виходять на поле зараз – ми їх візьмемо. Будемо знайомитися із гравцями із західного регіону та з інших, в тому числі київського. Але називати якісь прізвища наразі я не буду. Звісно, кота в мішку ніхто брати не буде. Вже у цей четвер відбудеться гра між гравцями, які не проходять в основу "Ниви", та марилівським "Марспиртом". Після цього ми робитимемо якісь висновки.

- Як зараз проходять тренування, на що налаштовуєте команду?

- У мене вже була розмова з командою. Я спортсменам сказав: команда має бути морально і фізично налаштована виходити на кожну гру для того, щоб брати очки. Ми не їдемо кататися просто так, тобто вийти на поле, а там - уже як буде. Я - максималіст, але в даній ситуації мої принципи не виходять за рамки збереження прописки у першій лізі.

- Як вважаєте, скільки очок вистачить для виконання цього завдання?

- Усе залежить від того, як гратимуть наші суперники. В тих іграх, що залишилися, всі три команди з підвалу турнірної таблиці гратимуть між собою – "Харків", "Нива" та "Прикарпаття". І все залежатиме від того, як складуться ці ігри. Наведу приклад. Була така ситуація в "Кубані" з Сергієм Овчинніковим. Він, прийнявши команду, обіграв "Спартак", виграв ще у когось із лідерів, а потім програв суперникам, котрі були поруч. Насправді ж, для вирішення завдань команді треба було обігрувати прямих конкурентів. За програш "Спартаку" навряд-чи хтось сказав би погане слово на адресу тренера... Тому завдання обігрувати когось із лідерів турніру я ставити не буду. Потрібно перемагати "Прикарпаття" та "Харків".

"У команди рівноцінні голкіпери”

- Хто займе місце у воротах команди у найближчих матчах?

- Наразі це - таємниця. Можу сказати, що у нас двоє рівнозначних воротарів – Микола Вірковський та Олександр Ільющенков. Вони ще й дуже добре доповнюють один одного за своїм віком. Крім того, до них підтягується і Руслан Мазур.

- Наскільки монолітним є нині колектив "Ниви"?

- Після того, як я прийняв команду, Біскуп та Огаль на тренування не приходять. Якщо вони прийняли рішення покинути команду – це їхнє рішення. Поки що їхню подальшу долю в команді не вирішили. Відраховувати я нікого не збираюся. Але якщо гравець сам не приходить на тренування, яке у мене до нього має бути ставлення?
Інформація надана прес-службою ФК "Нива"
Дата: 12.04.2010
Коментарі
Що ж удачі йому (в плані залишити "НИВУ" у першій лізі і заробити собі хорошу репутацію)
Інтервю хорошого гравця... http://www.karacool.com.ua/index.p....catid=9

Але ще. Якщо в команді із моменту зміни наставника не тренується Біскуп-молодший - це розуміти як те, що із Біскупом-старшим повелися негарно? Пояснить хтось?...

Але взагалі - мені здається що все-таки правильно, що змінили тренера. Можливо ця "встряска" якась допомже команді. Можливо новий тренер "свіжим оком" помітить щось те, чого вже не помічав втомлений безгрошівям Біскуп.
Хоча - робота в команді без грошей - це ще та радість. Однозначно в Павлова не було роботи ВЗАГАЛІ ніякої - тому мабуть і взявся. А раптом щось вийде - можна заробити авторитет у футбольних колах, як тренер-рятівник, котрий зміг "витягти" команду...

Останній абзац трохи не тішить.. м'яко кажучи.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29