Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » Петро Гоч: «Тернопіль має мати великий футбол!»
Петро Гоч: «Тернопіль має мати великий футбол!»

Петро Гоч: «Тернопіль має мати великий футбол!»

Ще якийсь тиждень-два тому практично ніхто з футбольних вболівальників не вірив, що «Нива», якої де-факто практично не було від жовтня минулого року, поновить виступи у чемпіонаті серед команд другої ліги. Але завдяки тернопільському губернаторові Валентину Хоптяну, який є великим шанувальником футболу, команда в Тернополі вже почала перші тренування. Про футбольні справи у «Ниві» і не тільки розповів читачам «Номер один» гуманітарний заступник голови ОДА Петро Гоч. 

«Лише маючи гарантії фінансової стабільності, можна виходити в першу лігу»

– 20 березня тернопільська футбольна команда «Нива» провела перше тренування, – почав розповідь Петро Володимирович. – Також вирішилось питання з базою. Досягнуто домовленостей з усіма зацікавленими сторонами щодо відновлення навчально-тренувальної бази у В. Гаях (Тернопільський р-н). Вирішилось питання з харчуванням, транспортним забезпеченням, закуплено спортивний інвентар включно з футбольними м’ячами, шукаємо приміщення для клубного офісу. Що приємно, з’явилися перші спонсори, які погодилися фінансово допомогти клубу…

– Питанням ФК «Нива» займається виключно ОДА чи задіяні інші владні гілки?

– З’явилося розуміння потрібності професійного футбольного клубу і в міської влади. Вона також готова допомагати клубу, перший крок у цьому питанні вже зроблено – безкоштовно надано стадіон для тренувань. До того ж, якщо буде пропозиція щодо акціонування ФК «Нива», то місто готове ввійти у це товариство. А при зміні ситуації в Тернополі поміняє свою думку до ФК «Нива» й обласна рада, з’явиться більше до нього цікавості, відповідно усі разом маємо зробити все, щоб клуб повноцінно функціонував. Сьогодні не можна розділяти футбол на власників. Тернопіль має мати великий футбол, і при добрій волі усіх гілок влади не є великою проблемою, щоб через сезон «Нива» грала у першій лізі. А для цього треба мати гарантії фінансової стабільності, щоб не повторити приклад 2009 року, коли команда ввійшла в першу лігу, яку одразу ж покинула. Якщо нині бюджет клубу другої ліги на сезон складає близько 2 млн. грн., то в першій він в 3-5 разів більший, тобто 8-10 млн. грн. Відповідно, якщо цими коштами володієш, тоді заявляйся до першої ліги, а якщо їх немає, то граймо достойно у другій лізі.

– Як вирішуються питання боргів перед ПФЛ та іншими клубами за трансфери?

– Cьогодні на порядку денному стоїть питання проплати вступного внеску до ПФЛ за участь у чемпіонаті в сумі 99 тис. грн. і питання ліцензування клубу. Як і обговорювалося на нараді при голові ОДА, бюджет клубу на другу частину сезону складе близько 670-700 тис. грн. На сьогоднішній день перед командою не стоїть завдання виходу в першу лігу, а тому озвучених вище коштів має вистачити як на покриття боргів, так і на інші витрати, пов’язані з життєдіяльністю клубу.

– Як вдасться вирішити проблему з заявкою нових гравців, адже, як відомо, ФФУ заборонила клубу заявляти нових футболістів?

– Нині куратори клубу перебувають у Києві, де серед іншого займаються вирішенням і цього питання. Наскільки мені відомо, є заборгованість 40 тис. грн. перед донецьким «Металургом» за трансфер Юрія Путраша. В будь-якому випадку ми погодимо питання щодо Путраша до початку весняної частини чемпіонату, бо ніхто не зацікавлений, в тому числі і ПФЛ, щоб знімалася ще одна команда другої ліги. До речі, ведуться перемовини на предмет відвідання Тернополя президентом ПФЛ Мілетієм Бальчосом, щоб на місці обговорити проблемні місця тернопільського клубу.

– За яким принципом формуватиметься склад команди?

– На першому тренуванні, яке відбулося на центральному стадіоні Тернополя,  було задіяно 18 гравців, до яких новий тренер продивляється. Цілком ймовірно, що тренер команди Ігор Біскуп зробить ставку на місцевих вихованців. Хоча за умов, що склалися, можливо, в кожну лінію доберемо кваліфікованих та досвідчених футболістів з інших міст, щоб зцементувати центральну вісь. Хоча до питання запрошення іногородніх гравців ставитимемось дуже зважено. Головне зараз – достойно провести вісім календарних ігор, які залишились, щоб гідно завершити футбольний чемпіонат, награти склад, відібравши кваліфікованих футболістів з нашої області, а життя покаже, які завдання ставитимемо на наступний сезон. Не факт, що в цих матчах «Нива» перемагатиме всіх наліво і направо, але перемоги обов’язково будуть.

– Чи відповідає рівню другої ліги інфраструктура ФК «Нива»?

– Працюватимемо в такому напрямку, щоб клуб мав власну, а не орендовану інфраструктуру. Клуб має мати свою тренувальну базу, футбольні поля тощо. Є домовленості з сільським головою В. Гаїв, що коли дитячий садок буде добудований (нині з держбюджету виділяється 3 млн. грн. на це), то село відшукає земельну ділянку під тренувальне поле зі штучним покриттям. Відповідно плануємо створити базу, щоб футболісти проживали, харчувалися та тренувалися в одному місці, що дозволить якісно готуватись до ігор та показувати змістовний футбол.

Тренери «Ниви» шукатимуть таланти в аматорських командах

– У губернатора на особливому контролі не лише ФК «Нива», а й першість області…

– З нетерпінням очікуємо старту чемпіонату Тернопільської області. Вже прийнято рішення, що команди, заради зменшення фінансового навантаження, змагатимуться у двох зонах – північній і південній, а також, що особливо приємно, буде повернута практика виступу в обласній першості як дорослих команд, так і юнацьких. У найближчий тиждень розпочнеться прийом заявочних листів від команд-учасниць, а загалом обласний сезон, як нас запевнив голова обласної федерації футболу, стартує 3 чи 10 квітня. Все залежатиме від погодних умов. Сподіваюся, тренери «Ниви» відвідуватимуть матчі аматорських команд і там відшуковуватимуть таланти для головної команди області. 

– З ваших слів можна зробити висновок, що обласна влада розвиватиме не лише дорослий, а й юнацький футбол…

– Авжеж. Наведу кілька цифр. Минулоріч у змаганнях на приз клубу «Шкіряний м’яч» брало участь 700 молодих футболістів. Цифра здавалося б велика, але якщо копнути глибше, то бачимо, що з кожного району до цих змагань залучалася одна-дві команди. Нині ж перед управлінням освіти поставимо завдання на рівні шкіл у містах та районах провести змаганнях «Шкіряного м’яча», і тоді кращі шкільні колективи виявлятимуть найсильнішу обласну команду, щоб найдостойніший колектив Тернопільщини представляв область у всеукраїнських змаганнях.

– Зважаючи на такий значний азарт керманича області до футболу, можна очікувати на його особисте відвідування футбольних матчів у Тернополі.

– Дуже добре, що голова адміністрації є футбольним вболівальником по життю, тому він обов’язково відвідуватиме футбольні матчі. А якщо там буде губернатор, то на стадіон потягнуться навіть ті владні мужі, які ніколи футболом не цікавилися.

Розмовляв Віталій Попович 
"Номер Один"
 
Дата: 23.03.2011
Коментарі
По-моєму, гоча, як і всіх ригіаналів, всюди повно, щось ніби пропонують, а насправді - ніфіга не роблять по суті, лиш для свого піяру і окозамилювання...
так що не дуже я віру сій каманді...

Дай кравасісям час ;) champion22

Е нє пацани! Думаю то вже мінеральна водичка,але все таки сииильногазована)))))

Я б щиро подякував газеті Номер один, яка ЄДИНА з тернопільських газет, реально цікавиться цією темою.
І майже щотижня публікує новини що стосуються Ниви..

Але якась та водичка не настільки мутна, як завжди. Може реально чувак дєло гонить?))

Аякжеж...

ну, власне кажучи, таке собі "бла-бла-бла", ні про що толком. Лив водичку...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29