Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » Побиття "Ниви" на Міському стадіоні....
Побиття

Побиття "Ниви" на Міському стадіоні....

nullУ матчі 4-о туру першості України серед команд Другої ліги "Бастіон" із Іллічівська у Тернополі познущався над місцевою "Нивою" забивши при цьому 5 (!!!) голів у ворота суперників, натомість пропустивши лише 2...

"Нива" 2-5 "Бастіон"

Голи:  Довбиш 46, Ковальов 60 - Орлов 27 (АГ), Поляхов 44, Белмохтар 35, 41, 75.

"Нива" (старт): Мазур, Гринченко, Орлов, Городецький, Лафазан, Ковальов, Пришнівський, Довбиш, Остренко, Розман, Панасюк.

"Бастіон" (старт): Череднюк, Павлов, Волчков, Куянов, Лілик, Пащенко, Нечипорук, Чавенко, Поляков, Комягін, Белмохтар.

Героєм матчу в Тернополі можна визнати нападника гостей - Саїда Белмохтара. У цьому протистоянні він відзначився хет-триком. І зараз разом із Олександром Кожем'яченком очолює гонку бомбардирів другої ліги 

Поразкою "Ниви" 2:5 завершився поєдинок нашої команди проти іллічівського "Бастіону". Матч у рамках четвертого туру першості України з футболу у другій лізі проходив у суботу, 14 серпня. Голи у складі "жовто-зелених" забивали Довбиш та Ковальов. Проте поєдинок запам’ятався ще іншим фактом - на своєму полі у власні ворота "Нива" пропускала більше чотирьох м’ячів у своєму останньому сезоні у вищій лізі влітку 2001 року.

Протистояння цих команд на полі тернопільського стадіону стало другим в історії. Уперше "Нива" та "Бастіон" зійшлися у першому турі другої ліги сезону 2008/2009 років. Тоді впевнену перемогу з рахунком 4:1 здобули господарі. Проте із плином часу все змінилось у протилежну сторону. Перед звітним протистоянням вже "Бастіон" розглядали як найбільш ймовірного претендента на путівку у першу лігу. Натомість, чого чекати від юних гравців "Ниви", поки уболівальники ще достеменно не знають. Як запевнив керманич "жовто-зелених" Сергій Шиманський, у цьому матчі його команда гратиме на перемогу, проте - не вийшло.

Антирекорд відвідуваності

Окремо слід відзначити відвідуваність матчу. Адже саме у цьому матчі "Нива" поставила нижню планку в кількості глядачів за останні п’ять років. За даними ПФЛ, на поєдинок із "Бастіоном" завітало 800 глядачів. Ця цифра найнижча серед усіх матчів ліги. Можливо, причиною тому була й спека, адже на момент початку матчу позначка термометра показувала 37 градусів вище нуля. 

Стартові хвилини зустрічі активними діями жодної з команд не позначилися. Команди обмінялися напівмоментами - на удар Поляхова із кута штрафного майданчика, який без особливих проблем нейтралізував Мазур, господарі відповіли небезпечним рейдом правим флангом Грінченка - йому не вдалось точно виконати вже останній пас. 

Нічого небезпечного не ніс в собі момент, у якому і було забито перший м’яч. Гості виконували один із небагаточисельних кутових, у боротьбі з суперником на лінії воротарського майданчика, м’яч у власні ворота буквально вколотив Євген Орлов. У цьому випадку Мазур не мав жодних шансів - 0:1. 

Ударна кінцівка тайму


Пропущений гол фактично ніяк не відбився на діях обох команд. Таку мляву гру гості розбавили своїми активними діями, які переросли у три забиті м’ячі вже ближче до перерви. Так на 35-й хвилині Пащенко наважився на удар з-за меж штрафного майданчика метрів із 25-ти - м’яч влучив у поперечину. На добиванні вдало зіграв Саїд Белмохтар, який виграв верхову дуель у захисників "Ниви" та головою вдруге відправив м’яч у ворота. До звітного поєдинку Саїд не забив жодного м’яча, проте вже після фінального свистка арбітра вийшов у лідери перегонів бомбардирів. Це був його день.

Другий гол став ключовим у зустрічі - господарі остаточно посипались, а гості на куражі добивали своїх суперників. Вже через чотири хвилини після другого голу все той же Саїд Белмохтар замкнув передачу партнера з лівого флангу атаки - 0:3. Ще через хвилину після розіграшу кутового із правого флангу захисники "Ниви" упустили на лінії воротарського майданчика Поляхова - його удар головою прийшовся якраз по центру воріт, однак Мазур врятувати свою команду не зумів - 0:4. До перерви м’яч міг ще уп'яте влетіти у ворота тернополян - "парашютом" фактично з центра поля за комірець Мазуру "снаряд" намагався закинути Волчков - кіпер не без труднощів перевів загрозу на кутовий. 

"Камбек" не вдався...

У перерві нечисленні глядачі, які прийшли у спекотний день підтримати свою команду, мали змогу згадати, коли востаннє ще у першому таймі "Нива" пропускала у свої ворота одразу чотири м’ячі. Щоправда, багато з них не дочекалися другого тайму, покинувши трибуни стадіону. А цілком могли пропустити повноцінний "камбек" господарів. 

Отримавши у перерві від тренерського штабу добрячої прочуханки, господарі другий тайм розпочали куди активніше. На фоні гостей, які, здавалося, після перерви вийшли на поле достроковими переможцями матчу, така різниця у налаштуваннях швидко дала результат. Вже на першій хвилині другого тайму після атаки лівим флангом прослідувала прострільна передача. У метушні, що виникла у воротарському майданчику гостей, найрозторопнішим виявився довбиш, який і проштовхнув м’яч у сітку. 

Господарі продовжували нагнітати ситуацію біля воріт Череднюка, проводячи свої атаки фактично без оглядки на захист. Часто на будь-який потенційно небезпечний стандарт до воріт гостей йшли всі 10 польових гравців "Ниви". І така гра дала свій результат: на 60-й хвилині знову атаку лівим флангом розвинув Пришнівський, фактично поблизу кута штрафного майданчика м’яч підхопив Ковальов, який м’яким ударом поцілив акурат у дев'ятку воріт гостей - 2:4. 

Проте цей гол для тернополян у матчі і став останнім. Зате забив "Бастіон" - тернополяни пропустили вп'яте. Хет-трик у зустрічі оформив Саїд Белмохтар, який замкнув передачу з правого флангу від Комягіна. У цьому випадку свій перший м’яч в офіційних зустрічах пропустив юних кіпер Дмитро Андрієшин, який після перерви замінив Руслана Мазура. 

Отже, поразка - 2:5. Востаннє більше чотирьох м’ячів у свої ворота напіврозібрана "Нива" пропускала ще у вищій лізі - у сезоні 2000/2001 років з нашої команди у Тернополі познущався "Шахтар" (7:0). Було це 15 червня 2001 року. У цей день "Бастіон" відверто був сильнішим і закономірно переміг. Наступний матч "Нива" проведе у Кременчуці, де у рамках Кубка України протистоятиме одному із лідерів групи Б другої ліги - "Кременю".

Інформаційний щоденник Тернополя "20 хвилин"

Дата: 14.08.2010
Коментарі
10 місце ! Позор !!! Так здути " Бастіону " ! ФУуУУУУУУУуууууу !!!!!! : ((((((((((((((((((

А Бастіон, по-твоєму - що - пацани з рогатками? Не команда? Не футболісти?
Це якраз у нас Нива зараз напів-аматорська, а в Бастіона все ок... Як не знаєш про що пишеш - то краще не починай.

Звіт тієї НІЯКОЇ гри "Ниви" http://te.20minut.ua/pdf

Якесь таке))))))

Хоть ми і програли 2:5, але гра нашої команди мені дуже спободобалася:)

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29