Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » Презентація книги про “Ниву”
Презентація книги про “Ниву”

Презентація книги про “Ниву”

nullВідомий тернопільський журналіст Віталій Попович та футбольний статист Віктор Зарванський винесли на широкий читацький загал свою першу серйозну працю з історії тернопільського футболу. Це книга, приурочена 30-річному ювілею тернопільської футбольної команди «Нива». У ній подані відомі та маловідомі віхи життя футбольної команди, повний список футболістів, які виходили на поле у клубних футболках «Ниви»

Як зазначають фахівці, книга стала найгрунтовнішим дослідженням історії тернопільського футболу. Її обсяг – майже 500 сторінок, є чимало і світлин.

Хочу подякувати авторам за їхню працю. Усі, хто любить футбол, а особливо молоде покоління, мають нагоду торкнутися славної історії тернопільської «Ниви» і повірити у її майбутнє. І дуже символічно, що книга побачила світ саме тепер, коли наша «Нива» виборола право змагатися у першій лізі, – зазначив, виступаючи на репрезентації голова обласної ради Олексій Кайда.

В урочистостях також взяли участь керівництво клубу, колишні гравці команди, представники влади.

Джерело: Тернопільська обласна рада

Декілька фото з презентації

Дата: 20.11.2009
Коментарі
народ можна читати?

подивився, перечитав за один вечір всю книгу. автори провели титанічну роботу з підготовки і перелопачування даних. це дійсно найповніша база по ниві. зауважив кілька неточностей (зокрема татарбунари, а не татарбунарськ, лапки пропали подекуди - але це так) - видно коректура велася аби-як. вразила ніякість вордовської верстки (мар’яна може і краще), шрифт явно не підходящий, формат малий (не футболіст, а розмір. ліпше було б А4, а то й А3 і м’яку обкладинку), фоток мало (а де ж їх взяти), для антуражу варто було б подати програмки. цікаві спогади про нефутболні і позафутбольні події - варто було б розширити цей контекст. основні футболісти варті окремих статей чи інтерв’ю(зокрема, Прядун, Яворський, Біскуп, брати Капанадзе, Ящук ін.) - це було б цікаво. хоча б побіжно можна було б згадати інші команди майстрів області (я розумію, що не по темі, але для повноти картини. Авангард Тернопіль, Кристал Чортків), хоча б двома словами. приємно, що особистості подаються у повній картині - з позитивного і негативного боку (зокрема Яворський - футболіст видатний, а як людина - не дуже). дивують прочерки в даних по додруголіговій історії часу УРСР (якщо немає даних - залишайте порожню комірку, оскільки прочерк означає відсутність (може я чого не зрозумів)). загалом чудова розвідка. вітаю авторів і вболівальників з таким виданням. хай щастить!
Selestyn_Babayaro

Здорова критика - це добре. На майбутнє можна багато чого врахувати...Хотілось багато чого ще добавити, але ледве втиснулись в ті рамки які є. Прочерків по 2 лізі немає ніби ніяких (хіба в графі голи, якщо відповідний гравець їх не забивав). Дякуєм за відгук!

Я мав на увазі 1978-82 роки (Богдан, Васечко, Греняк та ін.). графа - ігри, голи - прочерки. якщо немає даних - краще писати н.д., або лишати порожню. Інакше таке враження, що сидів в запасі і на поле не виходив.

Інформації достовірної (тим більше повної) по виступах в КФК (це не 2 ліга) ніде не має (ні в тренерів, ні в гравців...), будем вельми вдячні, якщо хтось в цьому плані допоможе...

Книжка це добре.

А краще це те, що на її презентації була влада. Вірю, що це не так піар, як доказ того, що команда потрібна місту.

Раджу почитати книгу "Футбол Тернопілля" Левка Легкого. Також цікаві факти. Читаючи, замислююсь... які були славні часи. І головне... ьагато, що довелося на власні очі пережити.

Сьогодні... краще б нового Президента знайшли, хоча поважаю Рубая, але бачити в другому колі, як команда шкутильгає та бореться за виживання.
Ну невже заради цього потрібно було виходити в першу лігу? Ех...


Faino , важкувато її заробити) Pro ТЕРПЕЦЬ треба мати!

ну-ну дивись не пропий ту степендію :)

Ага, і головне - ще її тре заслужити :D

Ну да в принципі, є шо почитати, всьо...значить буде стипендія, купляю книжку!

DjKolyaTERNOPIL, та ти прикинь, 500 сторінок!!! :)

трохи дорогувато)

Як за 500 сторінок книжка - 100 грн то не є дорого однозначно. Інша справа - якщо порівнювати із зарплатами та стипендіями :D

ціна 100 грн

Я би купив :) Матьора кажуть книга champion22 champion22 champion22

1-10 11-12
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29