Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » Сергій Шиманський: "Завдання - сформувати боєздатний колектив"
Сергій Шиманський:

Сергій Шиманський: "Завдання - сформувати боєздатний колектив"

nullУ новому сезоні в другій лізі "Нива" зможе закріпитись у середині турнірної таблиці. Про це в інтерв’ю виданню "Український футбол" заявив головний тренер нашої команди Сергій Шиманський. Розмова з фахівцем відбулась ще минулого тижня - перед початком тренувального матчу "Ниви” з командою ФК "Бережани”, яка виступає в обласному чемпіонаті. Нагадаємо, цей матч завершився перемогою "жовто-зелених" з рахунком 2:0 

- Чесно кажучи, не так уже й багато часу було для підготовки, - каже Сергій Шиманський. - Фактично не проводили жодних повноцінних тренувальних зборів, оскільки ще й досі не визначилися остаточно зі складом команди. Наразі зіграли два контрольні матчі: з івано-франківським "Прикарпаттям” та командою з Тернопільщини - ФК "Марспирт” (Марилівка). Обидві програли, але для нас у цих контрольних іграх був важливим не результат. Насамперед ми прагнули побачити в грі тих молодих місцевих футболістів, які претендують на місця в складі команди. А їх було понад сорок.

"Акцент - на місцевих вихованців"

- Збираєтеся залучати до ігор у другій лізі здебільшого вихованців місцевого футболу?

- Керівництво клубу висунуло вимогу - проводити активну селекційну роботу, акцентуючи основну увагу на пошук обдарованих футболістів у межах області. Але це, так би мовити, робота на перспективу. Якщо ж говорити про нинішній склад "Ниви”, то він не зазнав кардинальних змін порівняно з тим, який було задіяно в останніх турах першолігового турніру. Із місцевих виконавців залишилися в команді всі, крім Беркити. Із приїжджих погодився й надалі грати лише Роман Дуда, але зараз на оглядинах перебувають ще кілька футболістів. Мусимо підсилити окремі ланки, передусім, лінію нападу.

- Молодих місцевих футболістів вибираєте здебільшого з Тернополя?

- Є багато претендентів із ДЮСШ обласного центру, але шукаємо таланти також і в районах. Пріоритетний 1993-й рік народження, але не обминаємо увагою й інші вікові категорії.

- Могли б уже назвати орієнтовний склад команди, що вийде на поле в стартовому матчі друголігового турніру?

- Конкретних прізвищ наразі не хотів би називати, оскільки ще маємо переглянути кількох потенційних виконавців у найближчих контрольних матчах. А це означає, що перед стартом змагань (заявку на участь у турнірі "Нива” подала 22 липня. - прим. ред.) можуть відбутися в команді певні кадрові зміни.

"На перше коло кошти є"

- Які головні завдання доведеться вирішувати "Ниві” у новому сезоні?


- Керівники клубу поставили перед тренерським штабом основне завдання: сформувати боєздатний колектив, орієнтуючись на місцевих вихованців, аби таким чином дати поштовх до розвитку майстрівського футболу Тернопільщини. Звичайно, спочатку в складі команди виступатимуть і кілька приїжджих виконавців, аби підтримувати її ігровий потенціал. Якщо ж говорити про конкретне завдання на цей сезон, то, думаю, зможемо закріпитися щонайменше в середині турнірної таблиці. Принаймні, президент нашого клубу Степан Богданович Рубай наразі не наполягає на тому, аби команда боролася за найвищі позиції.

- Що можна сказати про фінансову ситуацію, яка, безперечно, відіграє важливу роль як у формуванні команди, так і в підсумковій позиції?

- Нас запевнили, що принаймні на проведення першого кола змагань кошти у клубний бюджет закладено, тож має бути все добре. Залишилися ще питання із заборгованістю деяким футболістам, але й вони мають найближчим часом вирішитися.

"Український Футбол"

Дата: 27.07.2010
Коментарі
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29