Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » Михайло Цимбалюк виступив з ініціативою створення в Тернополі народної команди "Нива”
Михайло Цимбалюк виступив з ініціативою створення в Тернополі народної команди

Михайло Цимбалюк виступив з ініціативою створення в Тернополі народної команди "Нива”

Голова Тернопільської ОДА Михайло Цимбалюк виступив з ініціативою створення в Тернополі народної команди "Нива”. Щоб обговорити це питання, він запросив до Тернополя президента професійної футбольної ліги України Мелетія Бальчоса. 

Конструктивна розмова відбувалася до, під час і після завершення календарного матчу 8 туру чемпіонату України серед команд другої ліги групи "А", в якому тернопільська "Нива” зустрічалася з рівненським "Вересом”. Про підсумки зустрічі з президентом ПФЛ, наступні кроки, які будуть робитися владою в напрямку подальшого розвитку ФК "Нива”, тернопільський губернатор розповів читачам "Номер один” в ексклюзивному інтерв’ю.

– Мені відомі фінансово-матеріальні проблеми, з якими стикається команда, – почав розповідь голова Тернопільської ОДА Михайло Цимбалюк. – Щоб таких прикрих речей не було у майбутньому або щоб звести їх до мінімуму, з президентом ПФЛ України ми обговорили ініціативу створення народної команди "Нива” Тернопіль, засновниками якої були б інвестори, органи місцевого самоврядування та вболівальники. Останні, оскільки це буде народна команда, мають викупити 15% плюс одну акцію, щоб основні тримачі акцій не змогли без вболівальників змінювати керівні органи клубу. Мелетій Бальчос відзначив, що це європейський підхід.

– Інвестор, про якого ви говорите, місцевий чи з-за меж області?

– Це інвестор не тернопільський,однак він наш, український, і вже має досвід співпраці з українськими клубами. Нині владою розглядаються варіанти його приходу на Тернопільщину. Окрім того, наскільки мені відомо, клуб має серйозні борги як перед футболістами, так і перед різними комерційними структурами. Борги потрібно закрити, щоб інвестору запропонувати "чисті умови”. В листопаді плануємо вийти на конкретне підписання договору з інвестором, а найближчим часом я запрошу його до Тернополя на предметну розмову. Коли ж завершаться переговорні процеси і нам вдасться вийти на конкретний результат, то будемо залучати вас, Автанділе Мдінарадзе, як авторитетну і шановану в українському футболі людину і тих керівників клубу, які нині не фінансують цю команду.

– Тобто сьогодні є політична воля допомогти ФК "Нива”, чого не було останніх років з десять…

– Те, що команда області потрібна, сумніву немає, і в тому, що вона буде, я теж не сумніваюся. Я не байдужий до долі футбольної команди "Нива” і переживаю за неї. Мені дуже прикро, що влада так мало приділяла уваги тернопільському футболом. З моєї сторони буде зроблено все від мене залежне, щоб ситуацію кардинально виправити. Водночас є серйозні зауваження і претензії до інших структур, які тим чи іншим чином пов’язані з тернопільським футболом, зокрема до федерації футболу області. Нині не час визначати, хто винен у тій плачевній ситуації, яка склалася, треба засукати рукави і працювати. Команда "Нива” в Тернополі буде і боротиметься не лише за вихід до першої ліги. У перспективні Тернопіль заслуговує того, щоб бути представленим і в Прем’єр-лізі українського футболу.

– Окрім коштів інвестора, яким чином ще плануєте заробляти гроші для утримання команди?

– Треба наводити лад на самому стадіоні, розбиратися із підтрибунними приміщеннями, територією, яка знаходиться поруч зі стадіоном. Якщо ми говоримо про "Ниву” як про народну команду, то кожен квадратний метр інфраструктури стадіону має заробляти на утримання команди, адже від продажу одних квитків жоден український клуб вижити не спроможний. Окрім того, в області хочемо створити хоча б дві футбольні школи, які б навчали перспективних дітей гри у футболу, і вже звідти черпати резерв для команди "Нива”. Хочемо, щоб і надалі футбольна команда була складена із власних вихованців, а тих, які переростуть команду, демонструючи хорошу гру, рекомендуватимемо іншим, відомим українським клубам. І це буде ще одна стаття наповнення клубного бюджету.

– Пане Михайле, ви стали фартовим для ”Ниви», адже команда практично рік часу не могла перемогти на власному полі. І перший ваш візит після призначення на губернаторську посаду став переможним для тернопільської команди.

– Видно, що було бажання до перемоги, боротьба за кожен м’яч. Це мене тішить, бо, спілкуючись із простими вболівальниками та фахівцями, останні підтвердили, що давно футболісти "Ниви” не демонстрували такого рівня гри. Переглянувши цей матч, зрозумів, що команда може грати ще краще. А щодо фарту, то скажу одне: свого часу, перебуваючи на посаді начальника УМВСУ у Львівській області, місцева команда "Карпати” була постійно в призерах вищої ліги. Згодом перебрався в Полтаву і так сталося, що тамтешня "Ворскла” виграла суперкубок України. А повернувшись цьогоріч до Львова, "карпатівці” успішно взяли старт у Єврокубках і нині представляють нашу країну у Лізі Європи. Сподіваюся, що і тернопільська "Нива” за губернатора Цимбалюка не загубиться і підніматиметься по щаблях турнірної таблиці. Натомість свій щільний робочий графік складатиму так, щоб мати змогу постійно відвідувати матчі за участю "Ниви”.

Віталій Попович, www.numberone.te.ua
Дата: 18.09.2010
Коментарі
Цимбалюк брехун,він не допоможе Ниві-це Мент,а Мусора люблять гроші брати!а не давати,добрий Мент-мертвий Мент!!!

Та шо ви на тих виборах зациклилися. Губернатору пох ті вибори. І так всі знають, що скоріше Нива виграє Лігу Чемпіонів, ніж в Тернополі мером стане хтось з ПР. А губернатора не обирають, а призначають. Призначає Президент. Тому і старається цимбал перед хамом. Хам вроді як тоже на футбік ходить дивитися, пахан його - взагалі фанат. От тільки чи не заберуть в нас цимбала до листопада.

Від Регіонів на мери йде Гоч, але це нам навряд чи поможе я думаю це черговиц піар перед виборами

До виборів багато понаобіцяв , а якщо і виграє вибори , то все одно про всі обіцянки ЗАБУДЕ !!!! =(

:D

ну знаю що Надал, Гута йдуть а від реуонів Муц вроді) чи й сам Цимбалюк, на бігбордах удвох стоять

Ну, тоді мабуть справді - не бути їм в "мерському" кріслі...

Фотка така, однако... Як на мене - трошки надто пафосна. Попростіше би якось...)

Нармал :$

Партія влади зазнає повного фіаско на місцевих виборах (чого я їм і бажаю), після чого не те, що про Ниву... про простий люд не згадають.

Це звичайна лапша перед виборами.


Ти думаєш зазнає фіаско? Я вже і не певен... А хто їх кандидат в мери? Від регіонів хто?

подивимось що він після виборів скаже?

Цікаво , чи вийде щось з цього ....<_>

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29