Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » Віталій Скакун: тільки про футбол
Віталій Скакун: тільки про футбол

Віталій Скакун: тільки про футбол

nullЯк ми і обіцяли, першим інтерв’ю – обмежуватися не будемо! На черзі – приємна і змістовна розмова із Віталієм Скакуном, півзахисником нашої "Ниви". На старті сезону дізнатися його думки про багато подій із минулого та найближчого майбутнього команди всім буде цікаво. Отож…

www.fcnyva.at.ua: Привіт, Віталій! Дякуємо за те, що погодився відповісти на декілька запитань, і врятував нас від "зимового інформаційного голодомору", котрий аж до весни тягнеться! Зі свого боку - постараємося сильно тебе не мучити, щоб залишилися сили для тренувань!  До речі, про тренування: розкажи в кількох словах, як зараз проходить підготовка команди до весняної частини сезону, на що робиться "упор" в підготовці гравців?

Скакун Віталій:  Доброго дня! Підготовка проходитъ на належному рівні, по 2 тренування в день... Зараз команда вже готується до першої гри в чемпіонаті з "Геліосом". Останні дні перед матчем загрузку дещо зменшують, щоб ніхто не отримав ушкодження, та не було втомлених.

www.fcnyva.at.ua: Взагалі – зимові канікули в "Ниви" цього року наче трохи затягнулися, гравці "скучили" за тренуваннями? Чи навпаки – довший відпочинок – це приємно? Тим паче – свята зимові…

Скакун Віталій: Відпочинок - це дійсно приємно, але ж не такий довгий як був у нас цієї зими. Всі скучили за футболом і з нетерпінням очікували коли ж все-таки команда збереться, щоб розпочати підготовку до сезону... Ще перед Новим роком я добре розумів, що зі своєю сім'єю я, можливо, проведу не так багато часу, як хотілося б (у такий святковий час). Але життя неочікувана річ, тому сталося так, як хотілося.

www.fcnyva.at.ua: На друге коло чемпіонату перед командою вже поставлені якісь чіткі задачі? Ну, там – зайняти місце не нижче такого-то… ? Чи це пізніше зробить керівництво?

Скакун Віталій: Мені здається, що всі знають, яка зараз ситуація у нас в клубі. Про це не говорив лише лінивий. Думаю, з теперішньою ситуацією в клубі і положенням в турнірній таблиці завдання зберегти прописку в першій лізі ...

www.fcnyva.at.ua: Давай згадаємо трохи минуле… У першому колі, на жаль, "Нива" втрачала очки у домашніх поєдинках: нічия із "Зіркою" 1:1, поразки від "Десни", "Арсенала" та "Кримтеплиці" по 0-1. Причому пропускали часто наприкінці матчу. Складалося враження наче команді лише трішки не вистачало в цих матчах для більш успішного результату. Яка твоя думка – справді бракувало небагато для успіху, чи все-таки ці матчі закінчилися закономірно?  

Скакун Віталій: Напевне, трохи не вистачало концентрації на останніх хвилинах. Втома давалася взнаки. Все-таки це перша ліга, тут зібралися професіонали, ми лише стараємося бути ними. А найголовніше - фарт покинув нас... Ми не заслуговували на поразку від Кримтеплиці, а від Арсенала тим білъше! Тут доречно буде процитувати Йожефа Сабо: це футбол.

www.fcnyva.at.ua: Неприємні спогади: ФК "Львів" та "Нафтовика-Укрнафта" – по 0:4 на нашому полі... Ну, "леви", справді команда пристойна, і вмотивована, і так далі. А що ж трапилося в матчі проти "Нафтовиків"?

Скакун Віталій: Я навіть не можу пояснити. Просто немає чого тут сказати. Це був повний провал, найгірша наша гра… Кажуть, людина встала не з тої ноги. Хочеться вірити, що більше такого не трапиться! 

www.fcnyva.at.ua: Взагалі – проти кого, проти якого клубу було найважче "вистояти" в матчах першого кола?

Скакун Віталій: Звичайно, це ФК "Львів". В принципі, ми і не "вистояли"… Але досвіду отримали найбільше саме в цьому матчі. Я думаю мої колеги по команді солідарні тут зі мною. Леви, це дійсно сильна команда. Це команда Прем’єр-ліги. Тому, я вважаю, що саме львів'яни повинні вийти у "вишку" під номером 1! 

www.fcnyva.at.ua: Тобі доводилося грати проти команд, в складах яких виступають легіонери (хоча б та ж "Волинь"). Твоя думка – справді варто навіть у першій лізі дозволяти грати іноземцям? Вони справді настільки сильніші від наших хлопців? Адже не було б цих "інвалютних" хлопців – можливо, молоді українські гравці мали б більше можливостей про себе заявити?

Скакун Віталій: Я думаю в усіх лігах потрібно надавати перевагу українцям. Незважаючи на те, чи це Прем’єр-ліга, чи Перша. Чемпіонат ж український, тому там повинні робити гру наші. Звичайно, можна мати легіонерів, але це не повинні бути провідні гравці. Як у нас буде більше легіонерів ніж українців, то хто ж тоді назве турнір українським? Я б не сказав, що вони сильно вирізняються у класі. Те, що вони технічні – це так. Але футбол – це командна гра, коли у команді буде взаєморозуміння, тоді і будуть дійсно високі результати. Я, наприклад, не знаю як би я знайшов спільну мову із гравцем іншої національності.

www.fcnyva.at.ua: Відійдемо від серйозних тем. Згадай найкумедніший випадок у команді за час першого кола цього сезону? Якщо звісно такі були?

Скакун Віталій: Я навіть щось не можу пригадати нічого кумедного. Я звик відноситися до роботи серйозно.

www.fcnyva.at.ua: Минулого літа "Нива" зіграла товариський матч проти "зіркового" харківського "Металіста"… Щось запам’яталося цікаве із тої гри?

Скакун Віталій: В пам'яті лише одні позитивні емоції. Це просто неперевершено грати з футболістами такого високого рівня. Цікаво було, коли після завершення матчу гравці "Металіста" пішли до свого автобусу, а тернопільські фанати проводили їх оплесками, на які вони справді заслужили. А також, коли на "крики" тернополян (які скандували біля автобуса – Девіч, Девіч!), вийшов сам Марко та почав роздавати автографи. Сподіваюся в майбутньому зіграти проти "металістів" в офіційному матчі. 

www.fcnyva.at.ua: Що ж, Віталію, спасибі тобі ще раз велике за розмову. Бажаємо тобі міцного здоров’я та побільше вдалих матчів! Будемо тримати за тебе та за всю команду кулаки! Тільки "Нива", тільки Тернопіль!

Скакун Віталій: Дуже дякую! Приходьте на стадіон, нам потрібна ваша підтримка!

Faino, INGLATER - для www.fcnyva.at.ua

Дата: 11.03.2010
Коментарі
бачили новачків

Заявка Ниви на друге коло http://pfl.ua/teams/nivatern/

Угу, бачили... Хоч би номери вже вказали, чи що... :)

Кажуть Ряшко команду покинув , тренером буде ніби Біскуп але наскільки я знаю в нього нема відповідної ліцензії

Та вже не кажуть, вже точно покинув )

Про це написали вже на УА-футбол...
На рахунок ліцензій - та шось там замутять я думаю, якщо її дійсно нема...
Он в Кривбасі тренер Максимов, а Оболоні за нього бабло не сплатили. І нічого, тренує собі...

Нам то що із того... у Волині може і Роберто Карлос буде скоро, хто в Тернополі гратиме - от в чім питання

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29