Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » Історія футбольної команди «Нива» варта, щоб її знати
Історія футбольної команди «Нива» варта, щоб її знати

Історія футбольної команди «Нива» варта, щоб її знати

Сторінки історії..На сучасному етапі становлення і розбудови молодої української держави, духовного відродження нації дедалі більше відкриваються призабуті сторінки українського футболу. Відомий тернопільський журналіст Віталій Попович та футбольний статист Віктор Зарванський винесли на широкий читацький загал свою першу серйозну працю з історії тернопільського футболу. Маючи до того чимало публікацій про тернопільський футбол, починаючи від зародження футболу на Тернопіллі й закінчуючи її сьогоденням, автори цього разу представили громадськості цікавий, неординарний твір, який по праву може бути зарахований до анналів футбольних дослідницьких робіт. Адже в ньому подано невідомі загалові сторінки історії футбольної команди «Нива», вперше подано повний список футболістів (у більшості випадків зі світлинами), які впродовж усіх періодів одягали клубні футболки тернопільської (бережанської, підгаєцької) «Ниви». 
Автори у коротких біографічних портретах розповіли про основні віхи того чи іншого футболіста «Ниви». Після ознайомлення з цими текстами, читачам стає зрозуміло, скільки праці вклав гравець у здобуття титулу чемпіона та кубка Тернопільської області, кубка України, путівки до ліги майстрів, срібних та бронзових медалей другої Союзної ліги тощо.
Всю книгу – від початку і до кінця читати легко, матеріали подані так, щоб їх постійно можна було використати як футбольним фахівцям у різній полеміці, журналістам при підготовці газетних публікацій, так і футбольним уболівальникам при простому спілкуванні чи нагадувані про минулі часи.
«Ниві-30. Сторінки історії» – це також свого роду навчальний посібник для юних та молодих футболістів, які роблять перші кроки у футболі. А вони ніколи не бувають легкими і простими. Футбольна слава не приходить сама собою. Її здобувають важкою, копіткою, виснажливою до змору працею. Завдяки новій книзі ми вкотре пересвідчуємося, що футбол посилює й інтелектуальний рівень нації, давно став своєрідним барометром, який надзвичайно чутливо впливає на морально-політичний клімат мільйонів людей і може зробити для престижу міста Тернополя, Тернопільської області набагато більше, ніж десятки всіляких виборів, з’їздів, візитів, форумів, виставок тощо.
Гортаючи сторінки книги «Ниві-30. Сторінки історії (ювілейне видання)», вкотре торкаємося славної футбольної минувшини і через неї впевненіше дивимось у футбольне майбутнє, бо твердо переконані – ґрунт, на якому зародилася підгаєцька «Нива», є міцним і надійним. А вихід тернопільського клубу «Нива» до першої ліги є черговим підтвердженням цього. 
 
Богдан Мельничук, член Спілки журналістів і письменників України, заслужений діяч мистецтв України, почесний краєзнавець України
 

P.S.: Книга «Ниві-30. Сторінки історії” в твердій палітурці. 496 ст. 16-ти кольорова вставка з фото (32 фотографії). Тираж 100 екз.

Вартість книги - 100 гривень. Для справжній фанів - це не ціна.

З питань придбання звертайтеся: 067-601-21-30, vital-ter@mail.ru

Дата: 31.10.2009
Коментарі
Книга класна я собі купив, багато цікавої інфи, раджу всім

так отож. боюсь, що сто примірників тираж. мало кому дістанеться. то б хоч в електронному варіанті подивитися. якщо хто має, відскануйте для широкого загалу (може той хто верстав має, або автори скинуть)

selestyn_babayaro
а ти маєш пдф формат книжки???

автори. не в падло, виставте pdf-ку книги на сайті

я не в курсі..

100 грн небагато, а можно інакше дізнатись про придбання, бо в мене позазоною....

да...дорого

Вартість книги 100 грн я взнавав

я навіть не чув такої книги раніше)цікава стаття cmampion

Хороша книга.. cmampion

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29