Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » «Нива» хоче поборотися за путівку в першу лігу?
«Нива» хоче поборотися за путівку в першу лігу?

«Нива» хоче поборотися за путівку в першу лігу?

Незважаючи на часовий цейтнот, любителі тернопільського футболу, схоже, можуть спати спокійно. Команда «Нива» не тільки буде існувати, а й претендуватиме на найвищі турнірні показники. Про це журналісти  «Номер один» дізналися у розмові з куратором «Ниви» зі сторони влади Автанділом Мдінарадзе та новим головним тренером команди Петром Червінем.

Нові тренерські обличчя

У «Ниві» відбулися серйозні зміни на тренерському містку, повідомив Автанділ Мдінарадзе: «Новим головним тренером став Петро Червін, який вже у свій час очолював тернопільський клуб. Допомагатиме йому Ігор Біскуп та тренер воротарів, відомий голкіпер львівських «Карпат» Богдан Стронцицький”.

14 липня Петро Степанович був представлений команді, при цьому на перших тренуваннях він придивлявся до команди, а саме тренування проводив Ігор Біскуп.

Наразі у клубному штабі зберегли свої посади начальник команди Роман Мацюпа та адміністратор Іван Білоус. Запроваджена штатна одиниця – спортивний директор, яким став Руслан Ізорія.

Збори у Бережанах

У Бережанах 18 липня розпочато п’ятиденні тренувальні збори, де команда готуватиметься безпосередньо до першої календарної гри у Черкасах, повідомив Петро Червін. Контрольного матчу через часовий цейтнот не буде проведено жодного, футболісти обмежуватимуться лише двосторонками. А 22 липня, за день до гри, футболісти відбудуть на стартову гру. При цьому команда переночує у готелі, щоб добре відпочити і підготуватися до гри.

У «Ниві» будуть футболісти навіть Прем’єр-ліги

Про нове поповнення «Ниви» тренер говорив неохоче, позаяк формується нова команда, багато гравців переглядається і важко сказати, хто з них підійде команді. «17 липня у розташування команди на оглядини прибуло 12 футболістів, п’ятеро з яких залишилися у команді з перспективою підписання контракту. 18 липня у розташування прибуло ще шестеро гравців, тільки двоє з них відповідають рівню нашої команди. Наразі сьогодні повним ходом відбувається селекційна робота», – зазначив П. Червін.

Планується, що в «Ниві» гратимуть футболісти рівня і першої, і Прем’єр-ліги, з команд як-от «Оболонь», ПФК «Севастополь», «Карпати» тощо. Якщо говорити про конкретних футболістів, то помічено у розташуванні «Ниви» Павла Ониська (екс-гравець ФК «Львів», «Оболонь»), Андрія Башлая (ПФК «Севастополь», ФК Суми»), але ще передчасно говорити, що вони підпишуть контракти.

«Не без того, що в команді не залишаться молоді перспективні футболісти з числа місцевих вихованців. Але кістяк команди, однозначно, складатимуть досвідчені майстри із серйозним досвідом», – заявив А. Мдінарадзе.

Зараз відомо, що зі складу зразка минулого чемпіонату тренуються 13 футболістів.

Підтягується інфраструктура

Можна потішити вболівальників:  «Нива» гратиме в Тернополі на міському стадіоні. «Міська влада Тернополя пішла у цьому питанні назустріч «Ниві», – заявив Автанділ Мдінарадзе. Паралельно готується до атестації і стадіон у В. Гаях.

На сьогоднішній день також ведеться цілеспрямована робота з приведення клубної інфраструктури згідно до норм змагань професіоналів.

«За тиждень маємо провести ремонтні роботи на заміській базі у В. Гаях, щоб приїжджі футболісти мали можливість якісно відпочити та харчуватися. На базі мають бути зроблені роботи як у самих кімнатах, так і загалом по всій будівлі (встановлено опалення, підведена гаряча вода), а також придбано кухонний інвентар. Щодо певних проблем з базою, то вони наразі вирішені, є домовленість на рівні голови ОДА та облради, що «Нива» там і далі готуватиметься до ігор та проходитиме реабілітацію перед поєдинками», – повідомив Автанділ Мамійович.

Також у найближчий час запрацює клубний офіс зі всією начинкою – комп’ютером, факсом, принтером, Інтернетом. А ще команда отримає нову форму та м’ячі "Select Brilliant».

Першоліговий бюджет

Складено також бюджет клубу, в якому враховано всі затрати. Орієнтовно він становитиме 6 млн. грн.

– Аграрії мають виступити спонсорами, інвесторами команди, -– зауважив Автанділ Мамійович. – Бюджет розроблено потижнево, при цьому він буде прозорим. Футболістам по контрактах передбачена заробітна плата. Натомість, що стосується преміальних, вони виплачуватимуться тільки після виконаних завдань. Скажімо, на перше коло вони нараховуватимуться лише за місце, не нижче третього у турнірній таблиці. При цьому їх розмір залежатиме від нарахованих бонусів: чим менший розрив в очках від лідера, тим більші бонуси, відповідно зростатимуть преміальні.

Завдання – перша ліга

«Це серйозний бюджет, який відповідає рівню клубів першої ліги, тому перед тренерами та футболістами стоятиме одне-єдине завдання – здобути путівку до першої ліги. Одразу з перших турів налаштовуватимемо футболістів на перемоги. Можливо, перші матчі будуть не такими видовищними, як би того хотілося вболівальникам, адже створюється по суті нова команда. Але сподіваюся, час зробить своє, футболісти притруться один до одного і тернопільський вболівальник побачить яскравий футбол у виконанні своїх улюбленців», – упевнений А. Мдінарадзе.

Петро Червін реально розуміє всю складність завдання, адже потрібно посісти перше місце в групі «А» другої ліги або вибороти путівку до першої ліги у стикових матчах. Але певен, що з завданням можна і треба справлятися.

Віталій Попович

Досьє «Номер один»

Головний тренер – Петро Степанович Червін.

Дата народження – 27 лютого 1958 року.
Місце народження – с. Лагодів, Бродівський р-н, Львівська обл.
Ігрове амплуа – захисник.
Грав за команди – «Трудові резерви» Львів, «Нива» Підгайці, «Нива» Бережани, «Зоря» Хоростків.
Тренував команди – «Дністер» Заліщики, «Нива» Бережани, «Кристал» Чортків, «Колос» Новосілка, «Лисоня» Бережани, «Нива» Тернопіль.

У сезоні 2006/07 Петро Червін вже був головним коучем «Ниви». Тоді під його керівництвом команда зіграла 22 матчі у чемпіонаті України (11 перемог, 6 нічиїх та 5 поразок) та один матч у кубку (поразка (0:2) від чернігівської «Десни»).

Джерело: "Номер Один"

Дата: 20.07.2011
Коментарі
Хм....знову годують обіцянками нас

Ні, такими обіцянками нас ще не годували... Це вже трохи інше. Тут реально знайшли гроші, кажуть...

Ніби ні, таких заяв ще ніколи не було

Мені цікаво коли Червін тренував Кристал (Чортків)... не памятаю я такого... Мабуть ще дуже давно.... чи шо...

Мій тато теж не в курсі, мабуть його тоді в ЧОрткові взагалі не було ще))

ostap і що з того що за франик грали

Всі ті доходяги грали навесні за Пріку і де зараз вона?

Це ні про що не говорить, абсолютно

Буде перша ліга чи ні, це не так вже й важливо. Головне, щоб був Футбол, бо на то порно, шо показують на стадіоні останні роки ніхто вже не ходить дивитися. Правда людина на посаді головного тренера трохи насторожує. А де зараз Ряшко?

Здається, в ФК Львів якусь там посаду має... Не тренер, а щось інше. Хоча, я можливо і помиляюся. Десь недавно доводилося про нього читати шось, але що..))

Дай Боже, лід почав топитися і щось з того та й буде!
Проте я не був би аж таким оптимістичним щодо І ліги, важливіше просто стабільно грати, і бажано більше без таких валідольних днів, які вболівальники пережили недавно.

Ну таких інтервю вже дууууууже давно не було. Впевнено сказали про 6млн грн. Це великі гроші..

Ну, а я що казав? :D cmampion

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29