Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » Друга ліга. Група А. Час на зимівлю!
Друга ліга. Група А. Час на зимівлю!

Друга ліга. Група А. Час на зимівлю!

Football.ua починає серію матеріалів про першу частину сезону в другій лізі і розмірковує, з якими ж досягненнями йдуть команди на п'ятимісячну «зимову сплячку».

 1 місце - ПФК Суми

 Підсумок: Не подолавши бар'єр плей-офф і залишившись «на переекзаменування» у другій лізі, амбітна команда знайшла нового тренера і почала все спочатку. Перемоги йшли одна за одною, але спершу команда поступилася через прикрий гол УкрАгроКому, потім втратила два очки у Южному, а в Чернігові і зовсім програла матч півріччя. Плюс потріпали нерви сумчанам матчі проти Ниви, які не відбулися з різних причин. У результаті 6 очок їм зарахували, що і дозволило вже після закінчення матчів осені повернутися на перше місце. До того ж сумчани найдовше билися в Кубку України, що не могло не позначитися на виступах у першості. У кінцівці сезону кілька матчів команда грала без головного тренера - Захаряк змушений був пропустити їх з особистих причин, а також без багатьох травмованих і дискваліфікованих. Але лідерство, пройшовши крізь паперові війни, вона собі все ж повернула.

 Лідер - Ігор Пукась. Старожил і вихованець місцевого футболу, відпрацював півріччя на одному диханні. Не тільки приносив користь на своїй ділянці роботи, а й забивав чимало (4 голи).

 Посилення - Микола Павленко та Сергій Снитко. Ці досвідчені гравці прийшли в команду влітку і відразу ж зайняли місце в основі. З ними, а також з іншими ветеранами (Котелюх, запасний воротар Бабак), команда пропустила найменше.

 Надія – Ігор Мельник. Завдяки цьому форварду команда отримала посилення атаки. Забив 6 м'ячів у першості і ще один - в кубку. Може ще більше. Шкода, наприкінці через пошкодження дещо здав.

 Зимівля: З клубом пов'язують відомого бізнесмена Григоришина, та й губернатор області Чмирь постійно говорить про розвиток команди і крайового футболу. Очікується новий бюджет клубу, і саме після нього стане зрозуміло, наскільки велике посилення чекає команду Захаряка. Перших новачків можна чекати вже в грудні (на цей місяць заплановано збір ПФК), а на сайті Кристала вже з'явилася інформація про перехід кількох херсонців в стан лідера.

 

2 місце - Десна (Чернігів)

 Підсумок: Щодо команда Дериберіна, то у першому турі вона програла в Сумах, але витримала цей удар і перед фінішем зуміла скинути кривдника з першого місця. Ключовим матчем для Десни став домашній поєдинок з сусідами по карті і таблиці. Запаморочливий гол наприкінці матчу, споруджений Кругляком, дозволив чернігівцям захопити ініціативу в боротьбі за лідерство. Можна сміливо сказати, що при всій нестабільності минулого сезону (5 тренерів!), нині в Чернігові оазис спокою.

 Лідер - Роман Полтавець. Котрий прийшов по ходу сезону з першолігового Миколаєва, 28-річний форвард встиг забити 6 голів в 11 матчах. Також заслуговують на увагу воротар Ширяєв, півзахисники Павелько і Кондратюк, форвард Кругляк.

 Посилення - Петро Кондратюк, Богдан Кобець, Денис Анеліков. Вони працювали ще в першоліговій Десні, потім, після розпаду тієї команди, пішли з Рябоконем в Добромиль. Тепер вони знову разом, і Чернігову це тільки на користь.

 Надія - Денис Скепський. Корінний чернігівець досі був в інших колах - закінчив школу київського Динамо, пробував сили в московському, рятував безнадійний Металург (З) від вильоту з УПЛ. Складно сказати, чи залишиться Ден в команді чи піде кудись на підвищення, але ясно одне: прийшовши в Десну вже восени, він з перших матчів почав приносити їй користь.

 Зимівля: До цих пір неясно, чи є перед командою мета підвищуватися в класі і чи є для цього надійний фундамент. Власне кажучи, подивимося, в тому числі - по роботі в міжсезоння, втрат і придбань.

 

3 місце - Славутич (Черкаси)

 Підсумок: Новачок професійного сезону дуже імпонує ставленням до справи: без зоряних новачків, але з граючим складом, «кістяк» якого складають місцеві гравці. Єдина поразка команди Кирилюка -  1:2 від Сум. У інших конкурентів черкащани відбирали очки. Третє місце і, головне, очки цілком дозволяють на ліквідацію відставання навесні. За умови якісної трансферної роботи, звичайно.

 Лідер - Олег Тарасенко. Молодий захисник повернувся в рідне місто і відразу ж завоював не тільки місце в основі, а й повагу за стабільну, сильну гру.

 Посилення - Сергій Таран. Сергій прийшов з Десни. Півзахисник став справжнім мотором команди - швидким і настирливим.

 Надія - Михайло Сергійчук. Юний форвард, колись яскраво заявив про себе в неіснуючому тепер Вересі, проводить кращий сезон у кар'єрі. Забив 7 голів, був справжнім лідером команди.

 Зимівля: На відміну від більшості інших команд, підопічні Кирилюка вже на початку листопада розпочали роботу над підготовкою до весни. Славутич переміг дубль Ворскли, причому у складі черкащан вже грали потенційні новачки.

 

4 місце - Енергія (Нова Каховка)

 Підсумок: вже два роки Енергія грає фактично на колишньому багажі. Лідери атаки, Манасян і Фальковський, пішли на підвищення, а якісного посилення поки не було. Почали сезон підопічні Шевцова здорово, але після чотирьох поспіль перемог поступилися вдома УАКу, потім розділили залікові пункти із Славутичем, програли Сумам і Десні, втратили очки в декількох інших матчах. Відразу в декількох матчах команду підвели автоголи. Та й взагалі всі вирішальні осінні протистояння команда програла.

 Лідер - Юрій Смирнов. Ветеран обласного футболу, грав ще у першому чемпіонаті України, відбігав 16 матчів від дзвінка до дзвінка. Відрізнявся надійністю і помилок допускав менше за інших.

 Посилення - Денис Риженко. Шукаючи внутрішні резерви, Шевцов висунув на перший план 21-річного форварда, який в минулому сезоні більше виходив на заміни. Тепер Денис - кращий бомбардир з 5 голами, але йому є ще над чим працювати, і насамперед - над стабільністю.

 Надія - Олександр Батраченко. Колишній гравець юніорської та студентської збірних Україна несе на собі тягар лідера півзахисту. Від його форми залежить багато чого, а додати він цілком може. Хоча б за рахунок голів: в минулому сезоні забив 5, в нинішньому поки жодного.

 Зимівля: Чекаємо все ж від команди посилення кадрового - і кількісного, і якісного. Що стосується антракту, можна чекати участі команди в традиційних турнірах. Скажімо, минулої зими вона виграла Кубок Кримтеплиці і Меморіал Безносенка, а також не без успіху взяла участь у відкритому чемпіонаті Миколаївщини.

 

5 місце - Украгроком (Приютівка)

 Підсумок: Хоча той же Славутич у таблиці вище, саме УАК можна назвати відкриттям сезону. Футболісти з Олександрійського району Кіровоградської області здобули блискучі перемоги в Новій Каховці та Сумах (нехай і з мінімальною перевагою), а вдома гідно зіграли з Десною і - в кубку - із запорізьким Металургом, маючи повне право розраховувати на кращу долю в тих матчах.

 Лідер - Юрій Грищенко. Хавбек забив 4 м'ячі, є головним виконавцем стандартів.

 Посилення - Сергій Пономаренко. Сергій прийшов з Прикарпаття. Захисник став важливим посиленням команди.

 Надія - Юрій Гура. Молодий тренер не раз дивував другу лігу, і в другому колі саме від його вміння згуртувати колектив залежить доля новачка в боротьбі за високі місця.

 Зимівля: Новачки професійного футболу мають непогану (особливо для другої ліги) інфраструктуру, відкрили нову базу, мають хороший спорткомплекс, так що є можливість займатися вдома, виїжджаючи на хороші турніри.

 

6 місце - Прикарпаття (Івано-Франківськ)

 Підсумок: Все міжсезоння не припинялася драма навколо приходу в команду потужного інвестора. Фірма Скорзонера (ТМ Буковель) таки прийшла, от тільки літній час втрачено. Тому навіть висококласні новачки, які прийшли в команду, не змогли вивести її в лідери - адже їм теж треба було зігратися. Команда Кушлика видобула кілька ураганних перемог, але головні матчі програла. До того ж по ходу сезону вона втратила Боришкевича, який пішов у першолігової Енергетик, ледь прийшовши в Прикарпатті, а потенційне посилення півзахисту - хав Мепорія (належить Арсеналу, грав раніше в Охтирці) - травмувався і допомогти не зміг.

 Лідер - Андрій Гурский.  Багатолітній капітан дубля Карпат дуже допоміг команді в організації оборони. Звичайно, не можна не відзначити і ветеранів - воротаря Локатира і захисника Ковалюка. Першому - 36 років, другому - 39, але для команди вони важливі й потрібні.

 Посилення - Руслан Івашко. Найкращий бомбардир Групи А забив 9 м'ячів, і всі - з гри. Правда, є підозра, що на 25-річного форварда взимку буде чималий попит, і не факт, що перед запрошеннями, скажімо, з першої ліги можна буде встояти.

 Надія - Скорзонера. Довго, дуже довго чекали інвестора в франківському клубі. І дуже потребують його допомоги і опіки.

 Зимівля: Все залежить від «Надії».

 

7 місце - Реал Фарм (Южне)

 Підсумок: Фармацевти почали з поразки в дербі, але в підсумку опинилися на самому високому місці серед представників Одещини. Команда встигла відібрати очки у Славутича та Сум, а ось Десні навпаки - поступилася двічі.

 Лідер - Микола Лиховидов. 45-річний граючий президент провів 7 матчів. Звичайно, в плані гри він команді не дуже великий помічник, але молодець, що зібрав і тримає на плаву такої бойовий колектив.

 Посилення - Вадим Гостев. Вадим, який прийшов по ходу сезону з першолігового Миколаєва, встиг допомогти команді восени і потенційно здатний стати одним з її лідерів навесні. Аути в його виконанні потрібно бачити.

 Надія - Володимир Пошехонцев. В кінці листопада йому виповниться 42, а він відбігав від дзвінка до дзвінка 12 матчів! Разом з іншими заслуженими ветеранами - Кошелюк, Смішко, Снігур, істотно допомагає і повинен ще допомогти команді.

 Зимівля: Головне - утримати  Королькова, Підлетейчука, Войнікова та інших. Взимку в Одесі завжди цікава зимова першість, без діла команда не повинна залишатися.

 

8 місце - Скала (Стрий)

 Підсумок: Таке враження, що 100-річчя клубу відібрало в нього багато сил. У всякому разі, стрияни почали здорово, але поступово втратили лідируючі позиції.

 Лідер - Михайло Басараб. 23-річний хавбек є вже «ветераном» команди. У 15 матчах відзначився 7 голами, визначав гру Скали в атаці.

 Посилення - Віталій Дністрян. Повернувся до Скали по ходу сезону з Миколаєва.

 Надія - Василь Коропецький. Невисокий, але дуже технічний хавбек, який прогресує. Встиг забити 4 м'ячі, хоча може більше.

 Зимівля: Мало забивали, потрібно підсилюватися. Напевно, будуть награвати нову молодь, серед якої дійсно багато талантів.

 

9 місце - Чорноморець-2 (Одеса)

 Підсумок: Хлопці зіграли на рівні. Дехто з лідерів надовго їх запам'ятає, а місце для резервістів клубу прем'єр-ліги не головне - головне ігровий прогрес.

 Лідер - Олександр Бабенцов. 20-річний фактурний захисник у другій лізі вже награвся. Другий сезон є основним беком команди.

 Посилення - Олександр Томах. Прийшов до Одеси з дубля Арсеналу. Відразу потрапив в основу, встиг відзначитися красивим шаленим голом. Може вирости в дуже непоганого захисника.

 Надія - Олександр Якименко. 23-річний форвард вже грав навіть в еліті, свого часу викликався у молодіжну збірну країни. Потрапив в «заслання» до другої ліги, забив 6 м'ячів в 7 матчах. Відзначимо і 20-річного півзахисника Гавриленка, перспективного і неординарного.

 Зимівля: За традицією, хтось піде на збори з дублем, хтось прийде з юнаків.

 

10 місце - Нива (Тернопіль)

 Підсумок: Ще перед початком сезону команда вважалася мало не найбільш проблемною і, на жаль, виправдала найгірші очікування. Як і Прикарпаття, довго чекала допомоги та інвесторів і на швидку руку сколотила склад з відомими гравцями. Але спочатку пішов головний тренер Червінь, потім його місце не захотів займати Яворський. А в кінці сезону невиплата зарплат призвела до демаршу гравців - з Сумами Нива так і не зіграла. Серед принципових успіхів - перемоги над Прикарпаттям і Нивою (над якою Нивою? – ред.). Тепер ж успіхом буде, схоже, саме збереження команди.

 Лідери - Павло Онисько та Олександр Нечіпорук. Наддосвідчені форварди здатні реально тягнути на собі команду, своє забили, хоч і важко змусити себе грати в такій атмосфері.

 Посилення - Ярослави Галенко і Сокол. Вони прийшли з першої ліги (Зірка і Динамо-2 відповідно), забили 9 м'ячів на двох.

 Надія - фінансове диво. Якщо команді все ж допоможуть і залишаться іногородні, Нива може поборотися за лідерство. Хоча хто знає, може, краще було б направити гроші на підготовку своїх талантів.

 Зимівля: Складно щось говорити у зв'язку з неясним фінансовим становищем.

 

11 місце - Кристал (Херсон)

 Підсумок: Почавши з 0:4 в дербі в Новій Каховці, Кристал помстився Енергії домашнім 0:0. Восени команда Новикова 6 матчів провела без поразок і здатна, в принципі, закріпитися навіть вище.

 Лідер - Олексій Мазуренко. Якщо найдосвідченіші бомбардири Бездольний і Панін не зовсім виправдали надії, то цей 32-річний хавбек забив 6 м'ячів і взагалі був мотором Кристала.

 Посилення - Руслан Новіков. Відомий у минулому воротар виявився непоганим тренером: хоча команда почала паршиво. Згодом він зумів її стабілізувати і, в принципі, забезпечив їй непоганий плацдарм для росту.

 Надія утримати лідерів. Ряд гравців встигли непогано себе проявити, і Мазуренко, Сітало, Масалов, Бакум, Карой, Щербина вже ніби як заангажовані Сумами. Кажуть, цікавий деяким клубам першої ліги Барладим. Утримати хоча б половину з них - вже можна було б про щось говорити навесні.

 Зимівля: По можливостях клубу.

 

12 місце - Динамо (Хмельницький)

 Підсумок: команда давно ні за що не бореться. Добре, хоч виживає і не знімається з турніру. На початку сезону встигла здивувати, розгромивши Єдність, а в кінці сезону здивувала, поступившись у Плисках команді, в той час вже деморалізованою постійними невдачами. Двічі йшов і повертався тренер Роздобудько.

 Лідер - Андрій Лемішевскій. Один з небагатьох місцевих молодих і перспективних, що залишаються в команді.

 Посилення - Ярослав Солонінко. Повернувся з дубля Оболоні. Непоганий хавбек. Хоча, вже встиг кілька раз не забити пенальті.

 Надія - диво. В області, схоже, немає інвесторів, готових потягнути другу лігу. Бюджетні гроші - зло, подвійне зло - те, що й вони урізані до мінімуму.

 Зимівля: Добре б перезимувати. 


13 місце - СКАД-Ялпуг (Болград)

 Підсумок: Дебютанти другої ліги поки що грають на резервному сільському стадіоні - основний ремонтується. 13 місце частково можна пояснити малою глядацькою підтримкою. До мінусів можна віднести дивацтво з незаявленим гравцем, якого впихнули до складу, не маючи трансферного листа. За це у команди відібрали заслужену перемогу і присудили технічну поразку. Найгірший СКАД-Ялпуг і по гольовим досягнень - в 16 матчах забив менше за всіх (лише 10 голів), пропустив - більше всіх (аж 54).

 Лідер - Костянтин Рудь. Молодий форвард став кращим бомбардиром з 4 голами (ще 1 відібрали з-за техпоразки).

 Посилення - Олексій Тимченко. Він прийшов з Кременя. Нападник став для клубу-дебютанта професіонального футболу необхідної ін'єкцією досвіду.

 Надія - посилення взимку. В Одесі постійно акумулюються таланти. Можна спокійно назвати до десятка досвідчених гравців, які опинилися зараз без команди, але мають сили і можливості допомогти СКАДу.

 Зимівля: Чекаємо від команди оновленої арени і складу.

 

14 місце - Єдність (Плиски)

 Підсумок: Напередодні 10-річного ювілею команда опинилася на дні турнірної таблиці. Причина тому - відхід ряду досвідчених гравців і головного тренера Лазоренка, що увійшов в штаб Волині. Але його змінник Стецюк в області має репутацію знавця юнацького футболу. Залишається сподіватися, що нинішні невдачі закінчаться награвання зміни. Що ж залишається?

 Лідер - Микита Забродін. Від цього 19-річного гравця ланки атаки давно чекають лідерства, але тепер йому просто нікуди подітися - всі кращі ж пішли. З 3 голами став кращим бомбардиром.

 Посилення - Олександр Стецюк. На початку грудня він відзначить 24-річчя, але для нинішньої Єдності є одним з найдосвідченіших гравців. Син головного тренера повернувся в команду з першолігової Кримтеплиці і встиг їй допомогти кількома голами і гольовими передачами.

 Надія - час лікує. Вилікуються травмовані, награється склад - можливо, команді вдасться зачепитися за результат. Адже внизу навіть кілька вдалих матчів можуть допомогти піднятися з дна.

 Зимівля: В принципі, нічого ще не втрачено - лише три очки відділяють Єдність від цілком спокійного 12-го місця. Але потрібно підсилюватися, причому, дуже не завадить кілька досвідчених гравців.

Артур Валерко, Football.ua

Переклад на українську: Тарас INGLATER

Дата: 18.11.2011
Коментарі
Все як і обіцяв Петя Гоч.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29