Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » ФК "Тернопіль" - Нива 1:1. Постскриптум. (додано ВІДЕО)
ФК

ФК "Тернопіль" - Нива 1:1. Постскриптум. (додано ВІДЕО)

Зразу скажу - на матчі не був, тож гру аналізувати не можу.
Чому не був – та тому, що я не працівник клубу, а звичайний вболівальник, і окрім "Ниви" в житті є ще величезна кількість важливих речей. Починаючи від "Карпат" (ги-ги) і закінчуючи сім'єю.

Та хотілося би сказати (стукнути по клавіатурі) про результати наших "зелено-жовтих", і псевдоскандал із фанами "Ниви". Почнемо із важливішого – результатів.

Навесні супер-оновлена "Нива", виблискуючи на сонечку (чи то пак – на снігу) прізвищами Баранців, Ільківа та інших не останніх в країні виконавців (особливо по мірках другої ліги) – розпочала "за здравіє" – винесла в Южному місцевий "Реал-Фарм". Як не крути, а все-таки це "Реал", і хай навіть "Фарм", а звучить гордо. Наші перемогли 3-0, і викликали дикий сплеск оптимізму в тернопільської "торсиди". А далі – наче запаяло. 4 матчі, з котрих 3 було зіграно в Тернополі, 3 нічиї, 1 мінімальна перемога з двома пенальті. В чотирьох матчах забили аж три голи, два з них – з пенальті. Всього пенальті було призначено тричі, один не реалізували. І якби хоч можна було сказати, що "Нива" всю гру "висить на воротах, "обстукала всі штанги і поперечки" – так ні! Немає такого! Немає гри, немає відчутної переваги, немає взаєморозуміння…

І що цікаво – команда, як ніколи за останні роки – провела декілька тренувальних зборів взимку, Яворський ганяв гравців в товарках на снігах та у водах, загартовував мабуть… Ходили слухи, що немолодий вже Антонюк через такі зимові муштри і змушений був піти з команди – здоров'я не дозволяло грати взимку на мерзлих полях в повну силу… Яворський перекроїв лінію захисту, півзахисту, нападу… Запросив достатньо дорогих по мірках другого дивізіону виконавців. І що? І НІ-ЧО-ГО. Поки що – рівно нічого. Зараз нас "Славутич" вже обійшов нас за набраними очками, вся надія на пропущений матч…
А Вам не здається, що осіння "Нива" виглядала все ж трішки повеселіше за весняну?
Може, не те міняли? Не там?.. Мдінарадзе заявив, що буде розмова із тренером. Побачимо...

Тепер про фанатів. Їх не пропустили на матч проти ФК "Тернопіль" БЕЗКОШТОВНО. Наголошую на останньому слові. Наголошую, що "Нива" в цьому матчі була на рідному стадіоні "гостями", господарем був "Тернопіль". І керівництво господарів (очевидно, Сергій Надал) дало команду – на матч пропускати виключно людей із квитками.
Котрі треба купувати в касах стадіону.
За гривні.
Фанати "Ниви" тяжко образилися, і не купували (в більшості) квитки. Натомість провели унікальний сеанс "дистанційного фанатіння" з-за воріт стадіону (вхідних воріт).

В принципі, в футболі місцями існує "неписана традиція", чи то - практика - приймати фанів команди-суперниці безкоштовно. Хоча – далеко не завжди, і не усюди. Наскільки я пам'ятаю – на недавній гучний матч "Металіст-Динамо" гості подавали заявку і ВИКУПОВУВАЛИ квитки для своїх фанів. За гроші клубу, чи за гроші фанів – не знаю, але викуповували. Ці питання вирішуються на рівні керівництва клубів, офіцерів безпеки, адміністраторів, і т.д. Чому так робиться? З різних причин, зокрема – з питань безпеки. Клуб несе відповідальність за своїх фанатів. І якщо хтось не дай Бог щось вчудить – то скажуть ясно – ви їх привели, ви і винуваті. Клуб має відповідати за "організованих фанатів". і в міру можливостей - контролювати їх. Це загальноприйнята практика.

Є і "самохідні фанати" - котрі приїжджають в інші міста своїм ходом, малими групами, не ставлячи до відома керівництво ФК, та добуваючи квитки на гру своїми каналами. Але це вже інша пісня. В нашому випадку - фанати "Ниви" начебто були "організовані", але НИВА ПРО НИХ... ЗАБУЛА.

Наскільки вдалося дізнатися – "Нива" ЗАЗДАЛЕГІДЬ до матчу проти ФК "Тернопіль" не провела з якихось причин перемовин із господарями стосовно пропуску якоїсь кількості фанів. Заметушилися вже безпосередньо перед грою. Чому не раніше? Мабуть тому, чому в нас, слов’ян, найчастіше стаються казуси. Тому що всі забили, і думали, що воно "якось так само". Стверджувати не беруся, це моє припущення, чисто суб'єктивне.

Хто в цьому винуватий?

І ще. Ну чисто от так, дозвольте собі подумати… А чому ж фанати все-таки не купили ті злощасні квитки на матч? 10 чи 15 гривень вони коштують? Це 2-3 пляшки пива, і не кажіть, що фани його не вживають. Купили би, зайшли, і висловили своє "фе" муніципалам... Чесно – я не зовсім розумію, чому певна група вболівальників йде безкоштовно, а інші платять гроші. Логічної аргументації не бачу.

Звісно, я не фанат, куди там мені – не стрибаю на кріслах, не ховаю обличчя за шарфом, чи то "розою", не палю фаєри, не вигукую хором триповерхові мати. Старий вже я для такого)). Банальна "кузьма", що ж поробиш. Якщо в робочий день футбол – це ж треба встигнути з роботою вчасно закінчити, в вихідний – треба якось із справами домашніми чи дачними розрулити НАПЕРЕД, у жінки аусвайс отримати тоже, кагбе… І тоді пригнатися на стадіон, дивитися футбол, попутно намагаючись зробити цікаве фото, потім додому, скинути фотки на комп, відібрати, закинути фото в нет, тоді решту вечора писати звіт, викласти його… Добрих півдня пропадає.

І за це моє вболівання, за це "хобі" доводиться в тому числі - платити вартість вхідного квитка.

Тому вважаю, що скандал зробили трохи із порожнього місця. Тим паче зараз на мера Надала не попльовує тільки лінивий, а тут він дав маленький новий привід. "Відібрав, упир, футбол в фанатів…" От вона, "Свобода"! Ага… Якже ж... чули...

Хто хотів на футбол, подивитися, повболівати за своїх – купив квиток. Хто прийшов з яких інших міркувань – з друзями потусуватися, голос розім’яти, "зарісоватса" з шарфом на обличчі – тому може і не хотілося витрачати гроші. Його право, його вибір. Я і сам на цьому матчі не був, як я вже писав – правда не через необхідність купувати квитки, а по сімейних справах. То може і мені обуритися – "ах, що ж ви, такі-сякі – грали в футбол без мене? Могли б перенести матч на вівторок, мені в вівторок зручно, я би заявився…".
Не захотів – не прийшов. Про що скандалимо, панове?

Наостанок запрошую всіх небайдужих на матч відповідь – в середу, 19:00, "Нива - ФК Тернопіль". Каси працюватимуть в вівторок та середу з 12 годин (інформація неперевірена, я ж не речник клубу).


Дата: 14.05.2013
Коментарі
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29