Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » Нива - Миколаїв 1:2. Без несподіванок... (оновлено)
Нива - Миколаїв 1:2. Без несподіванок... (оновлено)

Нива - Миколаїв 1:2. Без несподіванок... (оновлено)

60% учасників опитування на нашому сайті віддали перевагу в цьому матчі саме миколаївцям, і... чи то - не помилилися, чи то - накаркали. Кожен сам для себе вирішить.
Звіт про матч, котрий розпочався під дощем, і продовжувався теж, очевидно - невесело для тернополян - подаємо від журналістів "20 хвилин".

Нива - Миколаїв
- 1:2 (Городецький 84 - Яворський 40, Радевич 70)

Поразкою з рахунком 1:2 завершився для тернопільської "Ниви" поєдинок шостого туру першості України з футболу у другій лізі.

Кривдником наших хлопців став "Миколаїв". Матч під акомпанемент дощу пройшов на центральному стадіоні нашого міста минулої суботи, 28 серпня. Єдиним забитим м’ячем у складі господарів відзначився Віталій Городецький.

Волею календаря у шостому турі на центральному стадіоні нашого міста зійшлись команди із найбагатшою історією серед цьогорічних учасників другої ліги. Саме "Миколаїв" залишається одним із небагатьох колективів, з яким "Нива" зустрічалась у рамках всіх трьох професійних ліг України. І варто зазначити, що до звітного протистояння статистика виглядала на користь "жовто-зелених" - п’ять перемог при чотирьох поразках та одній нічиїй. До речі, у Тернополі "Миколаїв" перемагав лише одного разу - у першоліговому сезоні 2001/2002 років, за підсумками якого тернополяни з антирекордом покинули цей дивізіон. Цього разу тернополяни програли вдруге, при чому зробили це абсолютно закономірно.

"Полярні" завдання команд

У поточному сезоні "Нива" та "Миколаїв" переслідують полярно різні цілі. У "корабелів" поточний сезон пройде із завданням нав’язати боротьбу за підвищення у класі. Поки що власне у підопічних Руслана Забранського це виходить зі скрипом, адже у стартових турах команда набрала лише сім очок та балансувала між верхньою та нижніми частинами таблиці. Відтак втрачати очки у матчі із командою, яка посідає місце аутсайдера, навряд чи входило у плани гостей.

Початок поєдинку проти "Миколаєва" затримався аж на 40 хвилин. Причина тому - відсутність пожежної машини та карети швидкої допомоги. Як запевнили нас у "Ниві", договори з представниками швидкої допомоги заключені. Однак натомість медики кивають головою, що договір, а саме його фінансова частина, не виконують. Така розбіжність у поглядах ледь не призвела до фатальних наслідків для команди у цьому матчі, а саме - технічної поразки. Однак у підсумку машина швидкої допомоги під овації трибун на стадіон все ж завітала. Відтак матч, хоча й зі значною затримкою, все ж розпочався.

Рівна гра до пропущеного м’яча...

Зі стартових хвилин вперед значними силами ніхто не кинувся. Гості заволоділи територіальною перевагою, однак в небезпечні моменти це не виливалось жодним чином. Мокрий газон давав свій відбиток на кількість браку у виконанні гравців обох команд - іноді ті не могли склеїти навіть дві точні передачі. Перша небезпечна атака виникла якраз поблизу воріт гостей. На удар із-за меж штрафного майданчика наважився Ковальов - після рикошету від захисника м’яч ледь не залетів "за комірець" кіперу гостей, однак у підсумку опустився якраз на сітку воріт. Другу нагоду забивати тернополяни втратили на 26-й хвилині. Все той же Ковальов пробив із-за меж штрафної, голкіпер гостей Сергій Карпов відбив м’яч перед собою, а Олександр Розман, який добивав фактично у порожні ворота просто не влучив у рамку. Аж до пропущеного м’яча цей момент так і залишався найбільш небезпечним у зустрічі. На полі точилась цілком рівна боротьба. Із незначною перевагою гостей, проте захист тернополян зі всіма спробами загострити ситуацію справлявся відмінно.

Фактично перша загроза воротам "Ниви" переросла у забитий м’яч. На 40-й хвилині зустрічі захисники нашої команди сфолили на підступах до штрафного майданчика. Стандарт метрів за 25 до воріт відмінно виконав Яворський. У Андрієшина у цьому випадку шансів врятувати свою команду фактично не було.

Ряд замін, який після перерви зробив головний тренер "Ниви" Сергій Шиманський, кардинально картини гри не змінив. Однак, вже за традицією, на другу половину зустрічі у тернополян просто не вистачало фізичних кондицій. Фактично всі загрози воротам суперників йшли через виконання стандартних положень. А у тернополян свого Яворського, до пори до часу не виявилось. Штрафні, які виконував Ковальов, як правило, загрози воротам не несли.

Гості свідомо грали другим номером, однак їх атаки виглядали куди змістовніше. Так, на 64-й хвилині після прострілу Бездольного з лівого флангу, ударом вже в порожні ворота не зумів замкнути Гостєв. А вже через чотири хвилини "корабели" забили вдруге. При чому зробили це надзвичайно красиво. Навісну передачу партнера з лівого флангу атаки ударом "ножицями" через себе замкнув Олексій Родевич. М’яч зрикошетив від газону та влетів у сітку воріт Андрієшина - 0:2. За такої гри, такий рахунок виглядав абсолютно не підйомним для "Ниви". Проте тернополяни, до їх честі, вже під завісу матчу зуміли скоротити відставання в рахунку.

Попереду - головні аутсайдери

Логічно, що цей гол "жовто-зелені" провели ударом зі штрафного. За фол проти Семківа арбітр зустрічі призначив небезпечний штрафний - до воріт було метрів 23-25, фактично по центру. На цей раз пробив Городецький. Стандарт виконав на силу, якраз у місце, де стояв голкіпер. Проте мокре поле та слизький м’яч зробили свою справу - Карпов не зумів його зафіксувати та вже від рук голкіпера м’яч закотився у сітку воріт - 1:2. На жаль, у цьому матчі цей забитий гол став лебединою піснею для команди. Після нього вже фактично жодних загроз воротам гостей не виникало. Натомість гості під саму завісу гри втратили нагоду забити втретє. На побачення із Андрієшином виривався Родевич, проте надто далеко відпустив м’яч - голкіпер зіграв на випередженні та нейтралізував загрозу. От власне і все - після цього моменту пролунав фінальний свисток арбітра, що зафіксував чергову поразку "Ниви".

Поразку доволі прикру, адже "Миколаїв", незважаючи на високі цілі у поточному матчі, нічим не вразив. У такої команди "жовто-зелені" могли забирати очки, проте - не склалось. Тепер нашу команду у наступних двох турах очікують два матчі проти аутсайдерів ліги - "Росі" та "Вереса". Вже у цих матчах наші хлопці зобов’язані по максимуму поповнювати очковий багаж. Іншого результату у цьому випадку вболівальники просто не зрозуміють. Станом на цей тур, ані "Рось", ані "Верес" ще не набрали жодного очка, при чому перші пропустили у свої ворота аж 26 м'ячів (у середньому по 5 за гру). Тому на цей раз очікуємо на прорив "Ниви" - позаду прірва, з якої вже можна і не вибратись...

Фото - te.20minut.ua

"20 хвилин"

Дата: 28.08.2010
Коментарі
Вже в росі мусять виграти !!!!!!!!!

Зніметься зі змагань - перестане)

І як завжди Нива ДУЄ =(=(=(

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29