Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » "Нива" проходить в 1/16 Кубка України! (+фото! + відео! +звіт!)

"Нива" проходить в 1/16 Кубка України! (+фото! + відео! +звіт!)

У надважкому поєдинку в рамках другого етапу Кубка України тернопільська "Нива", змарнувавши величезну кількість моментів у основному та додатковому часі, реабілітувалася перед своїми уболівальниками у серії пенальті!

"Нива" Тернопіль 1:1 (4:2) "Зірка" Кіровоград

Голи: 5хв - Яневич, 48хв - Насібулін. 

Серія пенальті: Галенко 0:0 (мимо), Яневич 1:0, Родіна 1:0 (воротар), Османов 2:0, Олефір 2:1, Кушка 3:1, Рудницький 3:2, Лакуста 4:2.

«
Зірка» (старт): 1. Ширяєв, 4. Олефір, 8. Родіна, 9. Горбаненко, 10. Бушман (Рудницький, 53), 11. Галенко (к), 13. Новицький (Пінчук, 33), 18. Бурдіян, 23. Нємчанінов, 29. Войтенко, 88. Насібулін.

«Нива» (старт): 54. Новак, 7. Данищук (Османов, 78), 4. Лазорик, 16. Лівіцький, 5. Яневич, 14. Листопад, 17. Войтович (Януш, 55), 3. Гребинський (к), 22. Кушка, 13. Кабанов (Лакуста, 88), 10. Антонюк.

СТЕНОГРАМА матчу ТУТ.
ФОТОЗВІТ матчу ТУТ.
ВІДЕОЗІТ матчу ТУТ.
ЗВІТ

Частина перша. Фарт і я.
Що ж, зізнаюся, я вперше в новому сезоні прийшов на стадіон – раніше ніяк не вдавалося, справи. І от – будь-ласка, перша домашня перемога! Так, по пенальті. Але ж і суперник був – з першої ліги, котрий зараз іде на третьому місці!
Я ні на що не натякаю, але… Ви зрозуміли. ))
Частина друга. То основа чи ні?
"Зірка" виставила такий склад: 1. Ширяєв, 4. Олефір, 8. Родіна, 9. Горбаненко, 10. Бушман, 11. Галенко (к), 13. Новицький, 18. Бурдіян, 23. Нємчанінов, 29. Войтенко, 88. Насібулін.
Запас: 33. Ситников, 3. Пінчук, 6. Осадчий, 7. Рудницький, 14. Самойленко, 19. Іванов, 20. Фатєєв.
Порівнюємо із складом в матчі останнього туру першої ліги проти ФК Полтава (зіграли 1:1): Травкін, Пінчук, Бочкур, Рудницький (Швець, 73; Іванов, 86), Родіна (Бурдіян, 46), Горбаненко, Галенко, Самойленко (Порошин, 33), Степанов, Немчанінов, Войтенко.
І бачимо, що склад був не зовсім "основним". Хоча кіпер якраз стояв – перший (Травкін – дублер), а левицького замінив Пінчук ще в середині першого тайму. Про такі склади говорять "полуторний", себто – "півторачка" по-нашому :). Одне слово – деякі зміни в гостей були, але не надто значні, як на мій погляд.
Запитання, котре мучило до матчу – чому не призначити зустріч на пізнішу пору, і не продемонструвати глядачам су перове оновлене освітлення стадіону? Робочий день, а матч на 17 годину – хто не зміг втекти з роботи – не попав на гру. Чув від знайомого, котрий мав відношення до монтажу освітлення на ЦМС – за матч (без відео-трансляції) штучне освітлення "накрутить" на лічильнику десь 350 грн всього-то… Але ж зручно глядачам, та і атмосфера була б ще більш футбольна!
Частина третя. Запрягли швидко!
Як написав Висоцький – "только прилетели – сразу сели". Не встигли глядачі толком розміститися, як Нива провела швидку атаку, хтось скинув м’яча під удар Яновичу, а той наче із гармати – зарядив під перекладину ворожих воріт! Отримайте, і розпишіться – 1:0!
Забивши гол, Нива заспокоїлася, а гості ніяк не могли знайти себе. Фактично за весь перший тайм в них не було жодного справді гострого моменту. Лише наближено до таких можна було віднести кілька верхових подач, але наші беки із ними справлялися.
Перерва пройшла під ароматом близької перемоги. Здавалося - ніщо не віщувало неприємностей господарям…
Частина четверта. Час Новака!
Та, мабуть, Ілля Близнюк – хороший психолог і тренер. Не знаю, що він говорив в роздягальні, і якими словами – але по перерві "Зірка" забігала, як метеор. І вже на перших хвилинах другого тайму перевела гру на половину поля "Ниви", і перша ж осмислена атака завершилася голом! Одну верхову подачу тернопільські захисники вибили, але не далеко. На підборі був лише гравець "Зірки", котрий зряче викрутив подачу на дальню штангу. Там стояв невисокий, і всіма забутий №88 – Насібулін, котрий ударом голови із п’тдесяти приблизно сантиметрів вніс м’яча в ворота – 1:1, і все змінилося!
"Зірка" грала значно активніше у другій половині гри, ніж до перерви, і мала кілька нагод відзначитися, особливо після стандартів. По суті – кілька якщо не "мертвих", то досить таки "помираючих" м’ячів витяг Новак. Геройський просто-таки другий тайм видав голкіпер "Ниви", і продовжив у тому ж дусі і в доданий час, і в серії пенальті.
Втім, до серії пенальті могло і не дійти – обидві команди мали можливості забивати як в основний, так і додатковий час. Взагалі – другий тайм і доданий час – пройшли як одна мить, гра була дійсно кубкова, бойова, але не груба, із великою кількістю атак. На 73-ій, 75-ій – могла забивати "Нива", а вже на 80-ій – наших здорово виручив голкіпер. Качелі…
В перерві між основним і додатковим часом команди кружечком лежали на газоні і пили водичку. Просто пікнік на траві :).
Частина п'ята. Ще 30 хвилин футболу - за ті самі гроші!
Почала додатковий тайм гостріше Нива – Кушка нагнітав ситуацію на правому фланзі, зряче віддав на Лакусту – але той щосили бахнув вище… Вкотре за гру не використали хороший момент.
На 100-ій хвилині після зіткнення в центрі поля в гравця "Зірки" Нємчанінова здали нерви, і він обложив суддю. По-матушці, чи як там. А той візьми і покажи йому червону картку – "Нива" в більшості!
До честі "Зірки" мушу сказати, що гості не знітилися, і фактично, не відчувалося, що вони грають в меншості. В "Ниви" було багато гострих атак, але і кіровоградці відповідали, захист господарів відпочинку не мав. Найгостріший момент був мабуть на 104 хвилині – після тривалої атаки Гребінський (здається) перекидав м’яча через кіпера, ворота вже були порожні, але круглий зрадливо стукнувся в поперечину, і вилетів за поле…
Частина шоста. Кульмінація!
Так і докотилися до пенальті, котрі "Зірка" невдало розпочала, невдало продовжила, і невдало завершила. Перший удар гостей – мимо правої від кіпера штанги. Другий – парирує Новак. Лише третій змогли забити, а четвертий удар Новак знову майже відбив (м’яч по абсолютно нереальній траєкторії знущально-повільно пострибав в штангу, і від неї у ворота)… Натомість нивівці били як на тренуванні – чітко і сильно. Всі підряд – точно! Отак кіровоградці і вибули з розіграшу Кубка України…
Насамкінець хочу відзначити фан-сектор, який досить активно провів екстра-тайми, і загалом трибуни – давно я не чув в Тернополі такого дружнього скандування "Ни-ва - Ни-ва!".
Може, це початок відродження?

P.S. Прошу вибачити за "нежурналістський стиль". Хто вміє - хай напише краще! :)

Для Вас - Faino, www.fcnyva.at.ua
Дата: 22.08.2012
Коментарі
Макс, йопт, це не комерційний сайт, у нього нема прибутку - тільки ентузіазм. Хочеш "не на шару" робити - вчися, йди на канал футбол чи на журнал футбол. Будеш гідний - отримаєш там зарплату. А цим людям, що без грошей тратять свій час і зусилля, спасибі. Велике спасибі.

Автору вопше Респект cmampion

Макс, ти мудак

Звіт гавно!!! Шукайте далі таланти які будуть на халяву на вас робити!!

Неймовірний матч, які емоції були на стадіоні.... НИВА cmampion

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29