Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » Перша ліга. «Літо-осінь». Підсумки
Перша ліга. «Літо-осінь». Підсумки

Перша ліга. «Літо-осінь». Підсумки

nullВсе вирішиться навесні 

Досить швидко завершилася перша частина чемпіонату. Незвично, але вже в листопаді команди Першої ліги перебувати у відпустці. Ситуація з епідемією в 16-му турі дозволила відбутися всього двох матчів з дев'яти, а тури з 17-го по 20-й були знесені на весну 2010 року. Тому замість трьох турів з другого кола ми отримали недоігранний першим. За винятком «Фенікса-Іллічівця», єдиного, хто дістався до екватора. 

Чесно кажучи, турнір у Першій лізі вийшов цікавішим, ніж очікувалося. Кількість претендентів двох путівок у Прем'єр-лігу нині досить-таки велика. Не сказати, що сенсаційних результатів у надлишку, але таких цілком вистачає, щоб не нудьгувати. Зухвалі новачки зарекомендували себе настільки, що зараз ніяково їх і дебютантами-то називати. Вистачає і тренерських відставок, часто що важко. Скажемо лише, що більшість з них відбулися в групі лідируючих команд, а це завжди викликає додаткові запитання. 

Наздоженуть чи «Севастополь»? 

На перший погляд, кримчани можуть спокійно готуватися до весни. Однак 7-8 очок у масштабах майбутніх 18-ти турів - мало, з огляду на щільність групи переслідувачів, її кількість і серйозність намірів. Так, хіба що «Геліос» Сергія Кандаурова вголос ніхто не зараховує до претендентів на перші 2 місця. Харків'яни в гостях виглядають переконливіше всіх, а вдома зіграли майже з усіма конкурентами, ні в кого з них при цьому не виграв. Несподівано підібралася до цієї когорти «Сталь», видавши у жовтні серію з п'яти перемог. На цьому тлі дивна зміна наставника. Вадима Плотникова змінив відомий всім Анатолій Волобуєв. А це може означати тільки одне: наміри алчевців найсерйозніші. 

Схожий алгоритм досягнень у «Олександрії», яка спочатку хотіла найвищих місць, але стартувала чи не провально. Відставка Юрія Коваля і прихід Сергія Ковальця налагодила ситуацію, і плацдарм для сходження з нинішнього 6 місця цілком зручний. Для «Севастополя» найнебезпечнішими бачаться ще дві команди в групі переслідувачів (не скидаючи інших з рахунків). Луцька «Волинь» грає нестабільно, але постійно на чільних ролях. Так що Віталій Кварцяний, вголос не заїкається про підвищення в класі, якби у нього впевненість у завтрашньому дні, свого шансу не упустить. 

Друге місце ФК "Львів" саме по собі може задовольняти команду, але і календар другого кола робить цю команду господарем становища, оскільки зі всієї перерахованої п'ятіркою сусідів по турнірній таблиці вона грає вдома. Знов-таки, тренерам неспокійно і тут. Починав сезон біля керма команди Юрій Беньо, продовжив Ігор Яворський, але був удостоєний подяки Юрієм Кіндзерський і відправлений у відставку. Хто наступний - на даний момент секрет. 

Наскільки середина золота 

Умовно до середнякам можемо віднести команди, що займають місця з 7-го по 15-е. Нехай не бентежить однакову кількість очок у «Олександрії» та білоцерківського «Арсеналу» - на сьогоднішній день зрівнювати їх не варто. А от поважати абсолютного новачка ліги потрібно. Напевно, саме «Арсенал» найбільший сюрприз зі знаком плюс, адже видно, що команда знала, куди і на що йде. «Десна» встигає бути ньюсмейкером в розділі «хто в нас президент» і набирати достатню кількість залікових пунктів. Традиційно нестабільна молодь «Динамо-2», але при цьому підопічні Геннадія Литовченка куди ближче до лідерів, ніж навпаки. 

Розчарувала «Кримтеплиця», але недавнє запрошення до команди Олександра Севидова дозволяє сподіватися на виправлення ситуації. Кіровоградська «Зірка» особливо переконлива в рідних стінах, але і в цілому знаходиться на правильному шляху становлення вихідця з другої ліги. Явно нижче своїх можливостей виступає «Нафтовик». Поки що другий прихід Сергія Шевченка в Охтирку колишнього результату не дає. Навряд чи може занести собі в актив пройдений етап «Дністер», але є і у овідіопольці привід для гордості - велика перемога над «Севастополем» - 4:1. «Фенікс-Іллічівець» 17 з 19-ти очок набрав будинку, причому зігравши в Калініно практично з усіма аутсайдерами - досить сумна перспектива, якщо не знайти шляхи посилення. Міг на більше розраховувати «Енергетик», з огляду на впевнену ходу в другому колі минулого першості, але продовження в тому ж дусі не було. 

Скудно в стані аутсайдерів 


Якщо відкинути фактор тривалої зимової перерви, то участь двох невдах першості вирішиться в суперечці трьох команд. Це тернопільська «Нива», тільки що вийшла з другої ліги, але ледве встигає за темпами Першої. А тут ще несплата обов'язкового внеску і "мінус три очки». Івано-франківське «Прикарпаття» має стільки ж очок, але без штрафів і яких-небудь райдужних перспектив. Взагалі без перемог йде «Харків». Команда, що опустилася з Прем'єр-ліги, повністю змінила склад, зіткнулася з величезними фінансовими труднощами. Місце на дні таблиці - наслідок цього. Змінити ситуацію може міжсезоння, але і в такому випадку доведеться ой як постаратися, щоб ліквідувати втрати першого кола. 

Однак футбольної історії відомі не поодинокі випадки, коли довгий міжсезоння ставило все з ніг на голову, і прописні аутсайдери набирають чи не крейсерського ходу, а середняки, навпаки, «сиплеться». Іншими словами, далекосяжні прогнози робити поки рано. Через 4 місяці зійде сніг на футбольних полях, і на них ми побачимо результати чорнової роботи клубів першої ліги. 

Газета «ГОЛ!», Костянтин БАДУЛІН
Дата: 17.11.2009
Коментарі
стаття гуд тіки помилки повиправляйте а то дуже в очі кидається))

Він і про Другу Лігу пише

цікава стаття. Бачу цей Костянтин Бадулін дуже добре дивиться
за першою лігою

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29