Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » Тернопільський стадіон стане базою для "Євро-2012"
Тернопільський стадіон стане базою для

Тернопільський стадіон стане базою для "Євро-2012"

nullУ Тернополі можуть створити тренувальну базу для однієї з команд-учасниць "Євро-2012". 

Урядова комісія включила наше місто у державну програму з підготовки до Чемпіонату Європи з футболу. У четвер, 26 листопада, Кабмін затвердив це рішення.

- Якщо комісія УЄФА затвердить Львів як місто, що прийматиме "Євро-2012", Тернопіль стане тренувальною базою для котроїсь із команд-учасниць турніру, - каже Роман Заставний. - А я думаю, що Львів таки затвердять! Тож залучення Тернополя до "Євро-2012" - подія неабиякої ваги. Вона є результатом тривалої праці, яку ми розпочали ще у 2006 році.

Виграли у Луцька і Франківська

За право бути тренувальною базою для однієї із команд-учасниць чемпіонату, за словами керівника прес-служби міськради Олега Удича, боролися багато міст. Найімовірнішим конкурентом Тернополя у Західній Україні були Луцьк та Івано-Франківськ. Однак Тернопіль таки став одним із п'яти міст, що отримали статус міста-супутника "Євро-2012".

Представники урядової комісії заявили, що стан ігрового поля Тернопільського стадіону вже нині відповідає стандартам УЄФА. Готель "Тернопіль", як повідомив мер, внесли до реєстру об'єктів, які використають під час проведення "Євро-2012". Залишається тільки розвинути інфраструктуру та завершити реконструкцію будівлі стадіону.

- Представники комісії були вражені якістю вже проведених робіт і станом ігрового поля, - каже директор КП "Тернопільський міський стадіон" Ярослав Колісник. - Урядова комісія вказала, що нинішній стан та інфраструктура стадіону на 85-90% відповідає вимогам УЄФА. До того ж напередодні приїзду робочої групи ми розробили проектно-кошторисну документацію і мали, що показати.

На стадіоні уже відремонтували роздягальні та душові. Також замінили каналізаційні мережі та систему тепловодопостачання. Розпочали ремонт фасаду будівлі.

- Ми встановили сучасну систему поливу газону, що дозволяє зволожити кожен сантиметр поля, - каже пан Колісник. - Також маємо систему підігріву поля та дренажу. Плануємо придбати нове електронне табло, яке ретранслюватиме ефір з усіх телеканалів.

Реконструкцію стадіону, за його словами, проводитимуть у два етапи. Перший - передбачає встановлення дахового покриття по всьому периметру стадіону, заміну дерев'яних сидінь для глядачів на пластикові крісла, зовнішнє оздоблення стадіону, озеленення, а також ремонт приміщень, розміщених під трибунами.

- Другий етап реконструкції передбачає заміну освітлення та прибудову до стадіону 6000 кв. м корисної площі, - пояснює він. - Це буде чотиризірковий готель не менш як на 65 номерів, а також манеж і додатковий комплекс спортивних споруд. Запланована також поява підземного паркінгу на 80 автомобілів і ресторану.

Перший етап реконструкції влада планує завершити до кінця цього року. Проектна пропозиція добудови, як стверджує пан Колісник, уже готова.

- Вартість реконструкції стадіону без добудови становитиме 17 млн грн, - каже пан Колісник. - Вартість додаткових споруд ніхто ще не визначав. До кінця грудня ми проведемо тендер на визначення запланованих робіт.

Вигоду від участі Тернополя у проведенні "Євро-2012" отримають усі, вважає мер. Адже це сприятиме створенню великої кількості робочих місць, реалізації вигідних пропозицій інвесторів.

- Величезна кількість туристів пройде через наше місто й область. Ризики підприємців будуть мінімальними. Ті, хто інвестує в об'єкти, пов'язані із проведенням "Євро-2012", матимуть пільги, щодо сплати ПДВ також. Проекти зі зведення трьох-чотирьох готелів - це сигнал для всіх інвесторів, - наголошує Роман Заставний.

Згідно із вказівкою уряду, як стверджує мер, фінансування усіх заходів мають взяти на себе місто й область. Втім, передбачаються і державні трансферти.

До речі, 26 листопада на сесії облради з ініціативи депутатів до порядку денного внесли питання про створення робочої групи. Вона має вивчити все, пов'язане із залученням Тернополя до "Євро-2012". Це має допомогти найвищому представницькому органу краю визначитися, як допомогти Тернополю із підготовкою до турніру, в тому числі із тим, скільки коштів на ці потреби надати із обласної казни.

Ірина НОЖЕНКО, Надія НОВАК

Джерело: 20 Хвилин

Дата: 04.12.2009
Коментарі
Проект давно затвердили...

Дивує мене твої слова... погугли трішки або проїдься по вул. С. Бандери та глянь на затверджений проект реконструкції, що знаходиться ззовні стадіону.


Впізнаю нашу владу...
Затвердити проект це для нас 1/100 справи ))
Всі вони ТАМ затверджують, а коштів завжди нема

Прохання до адміна.

Зміни будь ласка фото... на те, яким саме буде виглядати стадіон. Як на мене... це буде ефективніше і доречніше виглядати.


Ну я ж не архітектор, який буде переобляти стадіон, чи щось так іще...
Звідки я знаю яким буде стадіон після реконструкції, і чи взагалі вона буде?

то добре, но потрібно ще багато чого зробити щоб отримати повноцінне право....

DjKolyaTERNOPIL віримо в Андорру)

Уррааа! Може хоч Андорра буде в нас тренуватись))) якщо пройде)))

як почитаєш то таке враження що все іде по плану...=)
хух незнаю що сказати... маладци)

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29