Фан-сайт
ФК "Нива" Тернопіль

Стадіон "Нафтовик" Охтирка
НафтовикНафтовик 3 : 1 НиваНива
стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 0 Гірник-СпортГірник-Спорт
Стадіон "Центральний" Черкаси
Черкаський ДніпроЧеркаський Дніпро 3 : 1 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 0 : 4 СумиСуми
Стадіон "Центральний" Тернопіль
ТернопільТернопіль 1 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива 2 : 0 ДеснаДесна
Стадіон "Центральний" Миколаїв
МиколаївМиколаїв 3 : 0 НиваНива
Стадіон "Центральний" Тернопіль
НиваНива : НафтовикНафтовик
Київ
Динамо-2Динамо-2 : НиваНива
Головна » Новини » Тернопільську “Ниву” фінансуватиме Фірташ?
Тернопільську “Ниву” фінансуватиме Фірташ?

Тернопільську “Ниву” фінансуватиме Фірташ?

Перспективи розвитку футболу в нашій області нинішній губернатор Валентин Хоптян бачить у широкий площині. «Сучасний стадіон із пластиковими сидіннями і освітленням у кожен район» – над цією ідею керівника області спочатку жартували так само, як і щодо плазмових телевізорів і плавальних басейнів. Але. До Дня Незалежності оновлені стадіони будуть відкриті у 15 районах нашої області. Ще у двох – в Підгайцях і Збаражі – трохи пізніше. І це лише перший етап у амбітних футбольних планах голови Тернопільської ОДА.


– Ми сьогодні декілька разів вже розглядали питання щодо розвитку дитячого футболу. Саме розвиваючі дитячі спортивні школи, дитячий футбол, робота з тренерами і їхня підтримка, це нам дасть можливість працювати на перспективу. Далі. Якщо у минулому році було тільки 7 команд, які грали в вищій лізі нашої області, то в цьому році команда вже є у кожному районі і місті. На першості області вже грає 22 команди. У деяких районах створені по дві. І це вже позитив і ми робимо все, щоб у командах нашої області грали наші земляки. Це другий етап. І третій етап – при кожній команді, яка грає на область, мають бути створені дитячі та юніорські команди, – поділився планами Валентин Хоптян.

Великі надії губернатор покладає і на тернопільську «Ниву». Стосовно команди у Валентина Хоптяна грандіозні задуми і мрії.

– Ми сьогодні радіємо, що нарешті наша народна футбольна команда «Нива» на виїзді в Одеській області виграла 4:1. Це за останніх два-три роки перший її виграш на виїзді. Ми взагалі поставили завдання у цьому сезоні увійти в першу лігу. Це досить амбітне завдання і непросте. Але воно поставлене і поки що ми бачимо, що команда, яка сьогодні підібрана, і тренерський штаб, який сьогодні працює, її поступово починають виконувати. Я не випадково сказав, що «Нива» –  це народна команда. Вона народилася в Підгайцях, потім перейшла в Бережани, а потім до Тернополя. Були у неї різні періоди і буди досить високі показники, коли вона посідала і 4, і 5 сходинку, грала у вищій лізі. Але потім, мабуть, керівники нашого краю не зовсім розуміли і не завжди підтримували і команда, звичайно, опустилася. У минулому сезоні зайняла одне з останніх місць, – зауважив губернатор.

Але сьогодні, запевняє Валентин Хоптян, ситуація змінилась і влада та бізнес повернулись обличчям до команди.

– Враховуючи, що «Нива» – народна команда, то поки що їй допомагають різні бізнесмени: і аграрії, і промисловці, і підприємці. Але, я розумію, що грати у перспективі в прем’єр-лізі – це надзвичайно відповідально і престижно. Але такого великого бізнесмена у нашій області, такого бізнесу великого, щоб взявся за це, а це чималі кошти, поки, на жаль, не має. Але ви знаєте, скільки відомий бізнесмен Дмитро Фірташ сьогодні вкладає в свій рідний Заліщицький район, і допомагає нашій області. І якраз я хочу йому запропонувати після повернення з-за кордону, а це буде за декілька тижнів, стати генеральним засновником нашого футбольного клубу «Нива», якщо він погодиться. А я все робитиму, щоб він погодився. Тоді, я думаю, наша «Нива» матиме можливість грати в недалекій перспективі у прем’єр-лізі. Це моя мрія. І це мрія всіх жителів нашого краю, які люблять футбол, – заявив голова облдержадміністрації.

Додамо, що у суботу, 13 серпня, на центральному стадіоні міста відбудеться домашній поєдинок тернопільської «Ниви». Суперником буде команда «Реал Фарм» з міста Южне. Валентин Хоптян теж пообіцяв сходити на матч.

– В суботу буде наступна гра і я думаю, що це знову буде перемога. Бо я вірю в команду!, – додав керманич Тернопільщини.

Джерело: zz.te.ua

Дата: 11.08.2011
Коментарі
Фірташу 2-лігова Нива не цікава,він в минулому році з Вересом рівненське обласне начальство надурив...2 лігу можна спокійно вигравати і без його грошей.А ось при можливому попаданні в 1 лігу-це можливо,навіть привязка,як фарм-клуб до Таврії...

не хочу шоб ми були фарм-клубом Таврії))
В фарм-клуби зливають постійно якесь "г" із головної команди - алкашів, і так далі...
Та і Таврії воно не треба я думаю...

До речі, Хоптяна замість себе поставив Цимбалюк. А Цимбалюк теж любить футбол і я думаю, що в цьому він Хоптяна підтримує. Правда поки що для Цимбалюка на першому місці Карпати. Він не пропускає жодного матчу львів'ян і в ложі часто зі своїм малим сидить, який як відомо депутат тернопільської міськради. А губернатори вони теж мають багато важелів. Так шо Фірташа така дружба може реально зацікавити.

Так файно говориш)

Думаю якщо Хоптян заговори про це пресссі, то він вже як мінімум домовився про зустріч з Фірташом, а не сам собі придумав)

ІМХО - рожеві мрії Класти Фірташ хотів на Ниву...

Це він тобі сказав?)

Я так зрозумів, що завдання вийти в першу лігу вже втратило актуальність. Зараз стоїть нове завдання - прем'єр ліга! :) Круто. За якийсь місяць з гімна в прем'єрку. А що буде ще через місяць? :) Та шо там казати, вже завтра Нива на своєму полі порве сам Реал.

Ну без першої в Прем"єр не попадеш) А з Реалом гра вже завтра :D

INGLATER тут ти не правий по останніх данних він лише Ахметову поступається, але щось мені в цю історію не дуже віриться, хоча буду надіятися, що губернатор з ним спільну мову знайде :D

Ясно. Якщо знайде - то буде файно)

а ха ха

Якщо це станеться, то нам заздритиме Львів, Дніпропетровськ, Харків... та навіть Київ. Фірташ круче Димінського, Ярославського, Коломойського та Суркісів.

Забув ще сказати про єврокубки для Ниви. :)))))

Щось я дуже дуже дуже сумніваюся що Фірташ пакруче Суркезів... Та й в Коломойського з Ярославський нереальні бабульки

Так, це правда. Є списки багатих піплів, то Фірташ там високо. До речі, Багатшим за Суркісів є і наш місцевий магнат, власник агрофірми МРІЯ. Він відчутно багатший за Суркісів... а толку...

Хотілося б почути думку самого Фірташа з приводу цих заяв.

Вроді Фірташ минулого року Верес фінансував. І Верес зник. Чи ні?

Саме так.
Але думаю тут Хоптян зіграє роль.
Якщо він вже так гучно про це заявив - значить все буде добре.
Якщо Фірташ серйозно візьметься - то буде дуже дуже файно.

Кстаті, ось це лише я помітив? - "я думаю, наша «Нива» матиме можливість грати в недалекій перспективі у прем’єр-лізі" :D :D :D

Ну а що? Будуть гроші - буде Прем'єр Ліга. :$

Хоптян + має зіграти роль те що сам Фірташ із Синькова Заліщицького району, Тернопільської області ясне діло)

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Чат

Опитування

Яке місце посяде "Нива" по закінченню сезону 2015/16 у першій лізі?
Вього відповідей: 29